Proszę o poradę bo zmieniam swoje wysłużone Pearl Izumi na coś innego. Wpadły mi w oko QUEST Endurance Man, maja fajną wkładkę Endurance Anatomic Road Hybrid. Jednak pojawiają się opinie co do Quest że są przydługie w nogawkach. Jak sprawa wygląda z tym modelem i czy M pod 178 i 67 kg szczupłe uda będą OK? Ewentualnie inne propozycje z podobnej jakości wkładką do ok 320 pln. Czarne bez bajerów napisów wzorów...
Spodenki Rowerowe - Letnie
Posted 12 August 2021 - 07:39
Możesz rozważyć spodenki Eroe. Mają taką samą wkładkę, a z nieśmiertelnym kodem "JAODTEGOLYSEGO" są tańsze o 20% Choć przy Twoich gabarytach w tym przypadku celowałbym w rozmiar S. Najlepiej jednak kontaktować się w sprawie doboru rozmiaru z Eroe.
- Feltf95 likes this
Posted 22 August 2021 - 22:05
Czy ktoś miał porównanie spodenek Luxy między Endurance a Performance? Mam ochotę na Performance ale cholernie drażni mnie ten ogromny napis z tyłu i w zasadzie to mnie blokuje przed zakupem, a niestety nie mają wariantu bez, dopiero wersja Endurance nie ma tego cholernego napisu, ale jest to inny typ wkładki, dość spora patrząc na komentarze. Z tego co się orientuję szyją w Raso. W ogóle nie rozumiem tej maniery wśród krajowych sprzedawców walenia ogromnych napisów. Topowe marki dają dyskretną metkę i wygląda to dobrze. Nawet dawno temu kupione Vitesse mają dyskretne logo i napis, a nie na całą dupę.
Posted 23 August 2021 - 08:21
- Invincible. likes this
Posted 13 September 2021 - 15:37
To są najlepsze spodenki jakie użytkowałem kiedykolwiek. Wkładka jest kosmicznie wygodna i po jeździe na dystansie 304km nie miałem żadnych dolegliwości ze strony tyłka Wykonanie i wykończenie także świetne.
Z wkładką Endurance Anatomic Road Men Hybrid która jest w Raso premium, eroe i Quest endurance, mój zadek jednak się kompletnie nie dogaduje.
Posted 14 September 2021 - 12:40
Wygląda na to, że to wkładka Ronde HP (ten sam producent co Anatomic Hybrid):
https://www.elastici...s/ronde-hp-men/
Sam mam bibsy od Eroe i co prawda nie robię ultra dystansów ale 100km bez żadnych problemów.
Posted 14 September 2021 - 14:03
Wkładka Anatomic Hybrid wbrew pierwszemu wrażeniu nie jest taka szeroka jakby się wydawało.Wygląda na to, że to wkładka Ronde HP (ten sam producent co Anatomic Hybrid):
https://www.elastici...s/ronde-hp-men/
Sam mam bibsy od Eroe i co prawda nie robię ultra dystansów ale 100km bez żadnych problemów.
Zaznaczone na zdjęciu przeszycie zaznacza dla mnie granice szerokości wkładki. To przeszycie wpina mi się w wewn część pośladka powodując otarcia.
Posted 19 May 2022 - 11:13
Zakupiłem ostatnio na centrum rowerowym spodenki QUEST Stone, na stronie Questa nazywają się Racing.
To są najlepsze spodenki jakie użytkowałem kiedykolwiek. Wkładka jest kosmicznie wygodna i po jeździe na dystansie 304km nie miałem żadnych dolegliwości ze strony tyłka Wykonanie i wykończenie także świetne.
Z wkładką Endurance Anatomic Road Men Hybrid która jest w Raso premium, eroe i Quest endurance, mój zadek jednak się kompletnie nie dogaduje.
skusiłem się na spodenki Quest Stone, mam pytanie, czy wkładka w Twoim egzemplarzu również jest ciemnoszara, a nie "rudawa", jak na stronie Elastic Interface?