Kolego slim - korba kompakt to po prostu korba z mniejszymi tarczami a więc z lżejszymi przełożeniami. Czyli 50 36 a nie 53 39 jak normalnie. Z koleji double to korba dwu blatowa i nie ma to nic wspólnego z kompaktowaością. Double może być kompakt, lub normalny, tak samo jak triple! Myślę jednak że jak byś trochę poczytał forum to odpowiedź byś znalazł bez problemu
Acha, co do tego że korby dłuższe nbiż 175mm nie istnieją to nic takiego nie pisałem, nie wiem gdzie żeś to kolego wyczytał, na pewno nei w mojej wypowiedzi :shock: :shock:
A tobie odpowiadały by korby 175mm, nie wiem po cholere ci jakieś 180mm :shock:
Co do mojhego obcykania w temacie to nigdy nie twierdzuiłem że jestem jakoś obcykany, ale przynajmniej nie zadaje tak oczywistych pytań, ponieważ najpierw szukam w necie jak czegoś nie wiem
A co do kurduplowaości to wolę mieć swoje 172 cm niż 2 m aby się w żadna futryne nie mieścić
A co lepszości ram stalowych nad alu to nie wiem skąd ci się wzięło takie stwierdzenie, ale nie zgodzę się z tobą, stal to przerzytek (mimo że niektórzy sie jarają,a le bardziej z powodu zajawki niż praktyczności).