Klamkomanetki
Napisano 15 maj 2010 - 00:40
Cytat
Bartosz, przede wszystkim pamiętaj, że 6600 jest już na 10s.
No właśnie dla tego zmieniam aby było 10s

Cytat
Jesteś z Wa-wy, może wybierz się na jakąś ustawkę i tam łap ludzi na sprzęcie, który Cię interesuje i sobie porównaj...
No jest to możliwe, ale myślę że łatwiej jedak zapytać na forum

Napisano 26 sierpień 2010 - 13:28
Mam dwie opcje, choć nie mam kasy, ale wypłata 10-tego więc kasa się znajdzie jak będzie konieczna potrzeba :mrgreen:
1 opcja: od Zawiszy 6600 za 430 zł
2 opcja: Allegro 4500 nowe za 399zł
Ad1. Propozycja dobra, ale ma jedną istotną wadę: musiałbym zmienić napęd na 10s czyli +130zł kaseta +łańcuch czyli musze dołożyć do interesu 200zł. No i sam Zawisza nie jest zbyt pewnym kontrahentem, bo były już z nim korowody wiec mam pewne obawy.
Ad2. Kupuję, zakładam i jazda :mrgreen:
co myślicie? :mrgreen:
Napisano 26 sierpień 2010 - 14:01
płatność dopiero 10-tego ale do tego czasu akurat obalę swój dotychczasowy patent :>
niby 10s to zawsze 10 biegów, ale 9s w sumie da radę. Bez jednego biegu da się żyć, kwestia tylko dobrze kupić kasetę, a 9s to i tańsza kaseta i tańszy łańcuch więc tańsza eksploatacja :> Ale co ja tu o biegach pitole:
mam klamkomanetki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Napisano 26 sierpień 2010 - 14:17
Cytat
niby 10s to zawsze 10 biegów, ale 9s w sumie da radę. Bez jednego biegu da się żyć, kwestia tylko dobrze kupić kasetę, a 9s to i tańsza kaseta i tańszy łańcuch więc tańsza eksploatacja :> Ale co ja tu o biegach pitole:
10sp gwarantuje płynniejsze przejścia między przełożeniami (tym bardziej z "ciasną kasetą") no i jeden bieg więcej. Zauważ że 9 sp wolniej się zużywa z fakty szerszego łańcucha.
Cytat
mam klamkomanetki
Witamy :mrgreen:
Swoją drogą ktoś obeznany wytłumaczy mi czemu tak właściwie klamkomanetki Campagnolo Ultra-Shift nie współgrają z FD Quick-Shift? Przecież przerzutka nie jest indeksowana, więc o co chodzi? Doczytywałem się że jest sprawa z szerokością wózka i to wadzi. Ale podobno takie połączenie US'ów z QS FD działa dobrze mimo faktu że Campa uznaje że działać (dobrze działać) nie powinno. :-?
Ktoś coś słyszał, używał tak? Jeździło i zmieniało?
Napisano 26 sierpień 2010 - 15:32

Musiałem znaleźć finansowy i praktyczny kompromis. Obecnie jestem w sumie bez kasy, a jak wiadomo powszechnie klamki miały być na zimę (Urząd Skarbowy, mikołaj, gwiazdka i te inne lewe stówki :mrgreen: ) A że trafiłem dziś na nowe Tiagry ze sklepu z dwoma zapasowymi kompletami kap za 399zł to pomyślałem: pieprzyć 10s, kupujemy upragnioną Tiagrę ;-) Co do kasety, obecna w sumie nie jest zła, nie oszukujmy się góry widzę tak często jak świnia niebo

Napisano 26 sierpień 2010 - 15:38
Wogle rozjebka na temat jednego kolesia , i jego bajeczek i wywodow co tu kupic chyba idealna pozywka pisania kolejnego , bezsensownego posta +1 do braina :roll:
Napisano 28 sierpień 2010 - 14:50
Gosc_Rosen_*
Napisano 28 sierpień 2010 - 15:37
Dziś byłem w sklepie rowerowym i widziałem klamkomanetki Shimano, bez wystających linek. Niestety nie pamiętam jaki to model. Może ktoś podpowie?
Napisano 28 sierpień 2010 - 15:46
Cytat
No, nie przesadzajmy - aczkolwiek pomysł i wykonanie jest dobre, w użyciu też są b.wygodne, jednak obsługa wymaga chwili (dosłownie - chwili) przyzwyczajenia, na początku zanim nie załapie się wyczucia klików, to zdarza się przełączenie przełożenia nie w tą stronę co trzeba. Ale po przyzwyczajeniu to już robi się bardzo intuicyjnie.Tak tak tak! Kto raz zasiądzie na DoupleTap to zechce umierać z nim
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Dodaj odpowiedź