Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tauron Lang Team Race 2015

100 odpowiedzi w tym temacie

#61 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 711 postów

Napisano 08 czerwiec 2015 - 09:14

W najbliższą niedzielę wyścig w Gdańsku. Pewnie będzie mocno wiało.

#62 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 czerwiec 2015 - 10:56

Niech wieje. Wiatr to pewnie będzie jedyna atrakcja tej trasy.

#63 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 08 czerwiec 2015 - 11:15

Greek, co najmniej dwóch (Aru i Contador). No ale jakie ma znaczenie liczba oszukanych?  Myśle, że korzyśc uzyskał Richie - dlatego mam problem ze zrozumieniem czemu dwie bardzo podobne sytuacje wywołały aż taką polaryzacje.

#64 Look

Look
  • Użytkownik
  • 108 postów

Napisano 09 czerwiec 2015 - 17:08

dlatego mam problem ze zrozumieniem czemu dwie bardzo podobne sytuacje wywołały aż taką polaryzacje.

Powiedz, że to żart

#65 bajkerone

bajkerone
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądPolska

Napisano 09 czerwiec 2015 - 17:57

Może on po po prostu z GVT jest i faktycznie nie rozumie o co chodzi z tym pchaniem czy innymi kantami :)) Tam widać mają to wpojone jak staropolskie przysłowie "noł garmin noł rajd" :)

#66 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 09 czerwiec 2015 - 19:06

Podobne bo: w obu sytuacjach naginano/łamano przepis/Fair Play i w obu sytuacjach przyniosło to mniejszą lub większą korzyść na mecie.

ps nie doszukujcie się jakiś koneksji, tak jak pisałem, po prostu nie rozumiem czemu są takie skrajne rekacje, da radę ktoś mi to wytłumaczyć?

#67 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwiec 2015 - 19:18

Rozumiem, że wykazujesz taką samą gorliwość w popieraniu wszelakich przepisów, kiedy napotykasz na dwupasmówce niezdemontowany po remoncie B-33 z 30-stką w środku? Oczywiście zwalniasz, bo przecież takie ograniczenie ma sens...

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#68 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2015 - 19:30

Zły przykład. Skąd wiesz, że to znak niezdemontowany po remoncie? Na tym właśnie polega problem wielu Polaków - zawsze wiedzą lepiej czy przepis ma sens czy nie. Stąd ten burdel w tym kraju... Polska anarchia.

• GoscNiedzielny lubi to

#69 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwiec 2015 - 19:32

Zły przykład. Skąd wiesz, że to znak niezdemontowany po remoncie?

To proste. Przejeżdżasz obok znaku, jedziesz i jedziesz i widzisz, że nie ma żadnych podstaw do takiego ograniczenia. Trzeba być mocno nieogarniętym żeby w takiej sytuacji nie zorientować się, że coś jest nie tak ;)

Ragazza Ravennesa

#70 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 09 czerwiec 2015 - 19:35

Dobra poddaje się  :) Pozdrawiam

Załączone pliki

#71 bajkerone

bajkerone
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądPolska

Napisano 09 czerwiec 2015 - 20:27

Porównywanie znaku drogowego i pudła na zawodach zdobytego dzięki pchaniu.. Brak słów.

#72 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 czerwiec 2015 - 07:35

a co powiecie na takie coś?? choć to mtb to i tak kolejna aferka w srodowisku, bo znowu walcza o pucharek za 15zika. smutne to to

https://www.facebook...281472/?fref=nf

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#73 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 czerwiec 2015 - 08:00

Morderca, który powinien dostać dożywotniego bana na wszystkie zawody i inne imprezy rowerowe w kraju, nawet masę krytyczną, również w promieniu 3000 km od granic.

Nadal zachodzę w głowę, jak można nie widzieć fundamentalnych różnic pomiędzy wymianą koła a mówiąc wprost - ordynarnym dopingiem w postaci pchania kogoś? Bo czym się różni pchanie od już legendarnych silniczków w ramach czy wspomaganiem chemicznym zwiększającym wydolność? Tylko jednym, osoba osiągająca korzyść nie została zdyskwalifikowana, ponieważ regulamin nie przewidywał.

Czy zmiana koła przez bohaterkę skandalu, nawet otrzymanego od kogoś z przeciwnej drużyny, spowodowałoby, że pokona ona każdy podjazd o własnych siłach i zasłużenie zdobędzie trzecie miejsce? Na pewno nie na tej trasie.

Trzepak 

"MAMIL"

#74 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 czerwiec 2015 - 11:48

a co powiecie na takie coś?? choć to mtb to i tak kolejna aferka w srodowisku, bo znowu walcza o pucharek za 15zika. smutne to to

https://www.facebook...281472/?fref=nf

Masakra, ciekawe czy gościa pociągnęli do odpowiedzialności? Oprócz dsq powinien być jakiś ban i odszkodowanie dla poszkodowanego.

Nadal zachodzę w głowę, jak można nie widzieć fundamentalnych różnic pomiędzy wymianą koła a mówiąc wprost - ordynarnym dopingiem w postaci pchania kogoś? Bo czym się różni pchanie od już legendarnych silniczków w ramach czy wspomaganiem chemicznym zwiększającym wydolność? 

Daj spokój, z betonem nie warto dyskutować ;)

Ragazza Ravennesa

#75 bajkerone

bajkerone
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądPolska

Napisano 10 czerwiec 2015 - 19:33

Za ten zajazd na sprincie to chyba pałowanie tylko zostaje. Poszło DSQ, chociaż tyle.

#76 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 11:41

Może temu mordercy (sic!) 5 km wcześniej kolega zajechał tak samo drogę, może mu odbił dziewczynę, obraził siostrę, a może nie chciał … oddać mu  koła.  Nie wiem co gorsze – taki rewanż czy lamentowanie w Internecie.  

PS Do wszystkich inżynierów budownictwa i specjalistów od materiałoznawstwa: to nie było pytanie !!! ;)

#77 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3220 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 czerwiec 2015 - 12:14

To nie jest lamentowanie tylko potępienie.

• MaRcIn30 lubi to

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#78 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 12 czerwiec 2015 - 12:57

A to nie forowicz a trol ;-)

Wysłano z mojej Xperia Z1 przy użyciu taptalka

#79 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 12:57

W tym linku do FB sporo lamentu. Poza tym - WYDAJE MI SIĘ/NIE JESTEM PEWIEN/CHYBA -  na podstawie filmiku nie jest łatwo stwierdzić czy to było celowe. Zmęczenie, walka, amibicja i czasem traci się się rozsądek.

#80 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:04

Akurat poczytałem o tym jegomościu i z opisów wynika, że to nie pierwszy jego wyczyn na zawodach. Recydywa.

Trzepak 

"MAMIL"

Dodaj odpowiedź