Canyon vclsCo to za sztyca ?
M...
Canyon Ultimate Cf Sl 9.0 (2015)
Napisano 15 styczeń 2021 - 21:41
- Mediana lubi to
Napisano 15 styczeń 2021 - 22:00
@lukaszzsch - 71-74kg w zależności od pory roku
@Mediana - Tak jak kolega powyżej wspomniał - Canyon S13 VCLS - czyli "oryginalna" na jakiej przyszedł rower (waga real: 116g, z elementami montażu siodła 224g)
@arturooo3 - dzięki Dokładnie - siodełko za grosze więc zaryzykowałem, póki co jest naprawdę spoko. Waga "taka se" bo rower znów jest na aluminiowych Ksyriumach - 7,34kg. Żałuje, że karbony poszły bo była szansa zejść na 7,1
@Dari - Chyba tak, rzeczywiście wygląda, że ma mniejszy zakres niż poprzedni Fizik Antares.
- Mediana, artho i lukaszzsch lubią to
Napisano 16 styczeń 2021 - 10:03
- piotrkol i artho lubią to
Napisano 16 styczeń 2021 - 16:45
Poszukuję sztycy "tego wyglądu", jak Canyon S13 VCLS, ale bez napisu Canyon.
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 16 styczeń 2021 - 17:00
- Mediana lubi to
Napisano 16 styczeń 2021 - 17:58
he he dzięki.
O ile cm ta sztyca zwiększa odległość od kierownicy ?
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 16 styczeń 2021 - 18:28
- piotrkol lubi to
Napisano 16 styczeń 2021 - 19:58
Napisano 17 styczeń 2021 - 12:44
Z innych nowości to wpadło w tamtym roku karbonowe siodełko z aliexpressu - bodaj 112g karbonu z dziurą. Od dawna mnie intrygowało, a że cena była fajna to zaryzykowałem i już na nim zostałem. O dziwo mega komfortowa sprawa
Pochwalisz się jaki rodzaj wybrałeś? Waham się co lepsze, gloss czy matt? Zastanawiam się czy matt się nie przeciera, a gloss czy czasem nie będę się ślizgał na nim?
Napisano 17 styczeń 2021 - 13:10
Wybrałem matowe ale po miesiącu było już błyszczące
Dziękuję Ci Rozważę w takim razie gloss.
Napisano 24 marzec 2023 - 23:33
Mini aktualizacja.
Canyon ma już 8 lat na karku ale dzięki prostej linii wytrzymuje według mnie próbę czasu
Pobawiłem się nieco wyglądem ramy - dociąłem sobie z folii kilka elementów. Większość napisów i akcentów przeszła na czarny błyszczący co w połączeniu z czarnym matem ramy fajnie się prezentuje i robi jeszcze większy minimalizm. Główny napis na dolnej rurze zrobiłem z folii a'la kameleon (lub wylana benzyna ) czyli zmienia nieco odcienie koloru w zależności od światła czy kąta patrzenia. W słońcu wygląda to obłędnie. Tani i stosunkowo prosty sposób żeby sobie odświeżyć wygląd
Wpadły koła karbonowe CSC pod oponę o stożku 50mm. Założyłem testowo dętki z TPU (35g sztuka) oraz opony Schwalbe One (25mm) z żółtym bokiem. Wygląda to rewelacyjnie po kilku latach jeżdżenia na alu ksyriumach.
Waga roweru to obecnie 7,24kg
Zdjęcie z dziś:
Oraz przykład wspomnianej folii:
aGOPR0394_1665059789238 by Piotr K, on Flickr
_MG_7655-1 by Piotr K, on Flickr
- blackrain, impa, d.m. i 6 innych osób lubią to
Napisano 31 marzec 2023 - 10:23
Napisano 31 marzec 2023 - 13:08
Pobawiłem się nieco wyglądem ramy - dociąłem sobie z folii kilka elementów. Większość napisów i akcentów przeszła na czarny błyszczący co w połączeniu z czarnym matem ramy fajnie się prezentuje i robi jeszcze większy minimalizm. Główny napis na dolnej rurze zrobiłem z folii a'la kameleon (lub wylana benzyna ) czyli zmienia nieco odcienie koloru w zależności od światła czy kąta patrzenia. W słońcu wygląda to obłędnie. Tani i stosunkowo prosty sposób żeby sobie odświeżyć wygląd
ciekawie to wygląda. Sam to robiłeś? Możesz proszę napisać jakiej folii używałeś i w jaki sposób ją przycinałeś, aby pasowała na oryginalne napisy? Czym to lepiłeś?
Mam czarno-czarnego aeroada i o czym takim właśnie myślałem, idealnie coś na wzór Gianta https://www.giant-bi...nced-pro-disc-0lub https://www.giant-bi...ced-disc-1-2021
Dzięki
Napisano 31 marzec 2023 - 17:34
Czy możesz zmierzyć długość i szerokość siodełka?
Jasne. Długość to 27cm, szerokość w najszerszym miejscu ~14cm (doliczając zaokrąglenia siodła to pewnie kilka mm więcej)
ciekawie to wygląda. Sam to robiłeś? Możesz proszę napisać jakiej folii używałeś i w jaki sposób ją przycinałeś, aby pasowała na oryginalne napisy? Czym to lepiłeś?
Mam czarno-czarnego aeroada i o czym takim właśnie myślałem, idealnie coś na wzór Gianta https://www.giant-bi...nced-pro-disc-0lub https://www.giant-bi...ced-disc-1-2021
Dzięki
Tak to samodzielna robota. Folia dokładnie ta: https://sklep.lambda...srebrna-mb/2070
Folia posiada już klej, działa na zasadzie naklejki.
Projekt robiłem sam, wycinałem na domowym ploterze Cricut Air 3. Przyznam, że była cała kupa zabawy i kombinowania. Niestety każdy napis Canyon na tym rowerze jest na różny sposób zdeformowany (np. na dolnej rurze od strony napędowej C jest mniejsze i każda kolejna litera coraz większa, od strony nie napędowej odwrotnie. Na tylnych widełkach z kolei logo jest nieco rozciągnięte do góry itp..).
Na początku wycinałem, więc z najtańszej czarnej folii i zdarzało się, że niektóre literki wycinałem po 8-10 razy każdorazowo zmieniając nieco jej wielkość w projekcie. Ogólnie nieźle musiałem się nagimnastykować żeby ładnie zakryć to co pod spodem
Napisano 03 maj 2023 - 13:42
Najnowsze foto z wymienionym kokpitem.
Trafiła się dobra promocja, więc kupiłem. Trochę ryzyk-fizyk bo przeskok w długości mostka ze 100mm na 120mm, ale po kilku jazdach stwierdzam, że jest ekstra. Dociąłem resztę sterówki i jest prawilnie zeslamowany
Gdyby tylko można było całkiem schować linki to bym tego rowera pewnie nigdy nie zmienił
a20230423_171518-before1 by Piotr K, on Flickr
- blackrain, Marcin321, EmPe i 1 inna osoba lubią to
Napisano 03 maj 2023 - 14:29
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
- piotrkol lubi to
Napisano 03 maj 2023 - 21:01
Jeszcze sztycę bym zmienił na taką bez wychylenia