Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strzelanie W Okolicach Korby( Tylko Przy Jeździe Na Stojąco)

66 odpowiedzi w tym temacie

#61 spi630

spi630
  • Użytkownik
  • 189 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 maj 2015 - 23:11

Przy stukaniu przy jeździe w pedałach sprawdzajcie najpierw zaciski i piasty czy nie ma luzów. To częsta a prozaiczna przyczyna. Na wysokich stożkach jeszcze przedłużka wentyla może stukać o obrecz zwłaszcza przy nizszych ciśnieniach
  • big75 lubi to

#62 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • SkądReykjavík

Napisano 23 maj 2015 - 01:45

I mi czasami trzaśnie i chyba to łańcuch o zęby     {= ?

#63 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 23 maj 2015 - 06:23

A jak skręcałeś mostek do widelca, to dałeś odrobinę smaru? To samo połączenie kierownicy i mostka?

#64 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1565 postów
  • Skądpolska

Napisano 23 maj 2015 - 11:48

Przy stukaniu przy jeździe w pedałach sprawdzajcie najpierw zaciski i piasty czy nie ma luzów. To częsta a prozaiczna przyczyna. 

Błazen jestem.

Jakiś czas temu zmieniałem przednią gumę . Potem użerałem się z ''równym założeniem przedniej opony'' i źle założyłem zacisk koła.

http://oi60.tinypic.com/eqba0y.jpg

Tam przy tym co się zaciska było w poprzek a ma być tak jak teraz .

Teraz 0 strzałów- w końcu można wstać a nie non stop pozycja Ulricha.

Dzieki wszystkim .

#65 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 23 maj 2015 - 17:57

Ułożenie akurat  nie ma wpływu. Może po prostu wpadło ziarenko piasku np, albo zacisk był niedociągnięty. Niezbadane czasem są wyroki trzasków :-/  Najważniejsze, że jest ok.  pozdr

#66 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1565 postów
  • Skądpolska

Napisano 23 maj 2015 - 20:58

Dokładnie było widać że takie półkuliste coś było włozone nie tą stroną co trzeba dlatego prawd. stukało.przy nacisku.

Na samym początku wyciągnęłem  i popsikałem to czymś WD40 podobnym ale to stukanie to raczej  nie był żaden piasek- całkiem metaliczny dźwięk , tak jakby przeskakiwało kiedy koło maxymalnie skręcone w prawo)

Mi chodzi o to co zaznaczone na rys. http://oi59.tinypic.com/2uhlrua.jpg .Może na tym foto nie widać dokładnie - ale jak tą częśc przekręcimy o 45 stopni to prawd spowoduje to strzelanie przy dużym nacisku  jak u mnie.

(Czasem tak miałem też przy zacisku siodełka ale wtedy specjalnie nad tym  się nie  zastanawiałem )

Ciekawe czy był w ogóle sens te stery rozkręcać?!  Na szczęście majątku nie wydałem . W sumie straciłem wcześniej 10 zł na mechanika + 69 na łożyska- zapasowe może się jeszcze przy dobrych wiatrach przydać .

Jeszcze raz THX

#67 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 24 maj 2015 - 06:21

Mimo wszystko zaglądaj częściej do sterów bo to zła oznaka była, że się rozpadły w środku. One tak długo by i tak nie pociągnęły.

Dodaj odpowiedź