Jakie Kupić Opony?
Napisano 07 marzec 2016 - 12:42
Napisano 15 marzec 2016 - 16:24
Mam takie samo zdanie jak Mac,przejechałem już na Corsach ok 7 tys. km ani jednego kapcia ,po 4 tys.zmieniłem tył na przód i jeszcze parę tys. przede mną .Jak się skończą to też kupę Veloflexy.
Napisano 15 marzec 2016 - 17:10
Pozazdroscic takich przebiegow na tych gumach.
U mnie szytki czy klinczery na tyle zyja 2-3k km ale asfalty sa bardo "chropowate", plus lekko pode mna nie maja, wszystkie gumy lezakowane.
Super byloby gdyby veloflex mial jakis odpowiednik arenberga wsrod klinczerow.
Jak ktos potrzebuje nieco mocniejszych opon, to szczegolnie teraz sa w bardzo dobrych cenach, vittoria pave. Caly czas 320tpi.
Napisano 17 marzec 2016 - 21:13
Z nudów zacząłem dziś czytać instrukcję od GP 4000s II. Wg zaleceń producenta nie należy w połączeniu z tą oponą stosować dętek lżejszych niż 70 g, jest też precyzyjna rekomendacja, aby nie używać dętek lateksowych. Pewnie to klasyczny "dupochron", ale wart odnotowania.
BTW kupiłem sobie komplecik 25c + 28c (raaany, ale tłucze w tyłek po całej zimie przejeżdżonej na przełajowych gumach ) z paskiem odblaskowym - dopłata jest rzędu raptem kilku złotych, a efekt jest naprawdę świetny Polecam!
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 17 marzec 2016 - 21:21
Mała ciekawostka.
Z nudów zacząłem dziś czytać instrukcję od GP 4000s II. Wg zaleceń producenta nie należy w połączeniu z tą oponą stosować dętek lżejszych niż 70 g, jest też precyzyjna rekomendacja, aby nie używać dętek lateksowych. Pewnie to klasyczny "dupochron", ale wart odnotowania.
BTW kupiłem sobie komplecik 25c + 28c (raaany, ale tłucze w tyłek po całej zimie przejeżdżonej na przełajowych gumach ) z paskiem odblaskowym - dopłata jest rzędu raptem kilku złotych, a efekt jest naprawdę świetny Polecam!
A jak nowe Conti też prują się po bokach?
Ja w szosie zawsze używałem 23C i było Ok ale teraz śmigam na 25C i czuje się jak na kanapie
Napisano 17 marzec 2016 - 21:23
Ale jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało - to problem czysto wizualny, nie ma żadnego wpływu na trwałość opony. Zresztą pruły się nie tylko Conti, prawie wszystkie marki miały z tym problem.
@blazej - nie mam pod ręką suwmiarki, ale mierzona linijką wygląda na faktyczne 28c. Zamontowana jest na obręczy CXP33 (szer. wewnętrzna 15 mm).
- blazej lubi to
Napisano 17 marzec 2016 - 21:58
Napisano 19 marzec 2016 - 22:47
Może się komuś przyda.
Dzisiaj w Deca trafiłem ten zestaw
https://www.decathlo...72.html#v810524
przeceniony z 279pln na 99pln (w linku są inne ceny)
Napisano 22 marzec 2016 - 01:27
A możesz zrobić fotkę opony i napisać po jakim jest przebiegu?
Tylna opona przejechała dokładnie 3.5 tys km,oczywiście kilka małych nacięć.
a to przednia opona, wcześniej na tylnym kole ok 3tys km+3.5tys na przodzie.Zaczyna być widoczne delikatne spłaszczenie.
Jeżdzone głównie po średnim i dobrym asflacie, ale zdarzały się przeloty po drodze wysypanej gruzem lub po szutrach i chodnikach.