#edit:
Wszystko git =]
Posted 11 July 2020 - 16:26
Posted 11 July 2020 - 16:57
https://www.bicycler...orks-turbo-2016
Specialized nie używałem, Conti tak i byłem bardzo zadowolony.
Posted 11 July 2020 - 18:51
Wielkie dzięki za odpowiedź. Z tego linku wynika, że te opony są praktycznie identyczne pod względem użytkowania. Z ciekawości zakupie Continentale i przetestuję. A chciałbym Cię jeszcze zapytać czy podana szerokość opony 24C jest taka w rzeczywistości?
W linku są podane rzeczywiste szerokości: na obręczy 17,8 mm Specialized ma 25 mm, Conti 26 mm.
Tak jak kolega Bzyk napisał, na walcu wyszła bardzo duża różnic w oporach toczenia.
Posted 31 July 2020 - 13:47
Nie ostatnio, lecz od dobrych 3 - 4 sezonów, kiedy większość produkcji przeniesiono z Malezji do Chin, opony Conti mają problem z jakością wykonania. Dotyczy to nie tylko tego modelu i nie tylko szosy, ale także opon do mtb. Obecnie kupno Conti to ruletka, co jakiś czas można się stać właścicielem opony, która od nowości ,,bije'' jakby obręcz była koślawa.
Posted 31 July 2020 - 14:02
Posted 31 July 2020 - 14:03
Moje GP5000 standardowe (nie tubeless) lekko biły (choć to chyba przesadzony zwrot), ale uważam, że to wynikało z ułożenia opony - bardzo trudno ją równo ułożyć na obręczy Evanlite. Głaskałem ją z 10 minut, trzy razy spuszczałem powietrze i znowu próbowałem poprawiać. Jak z jednej strony równo ułożyłem, to z innej się popsuło. Problem jest taki, że czasami opona tak lekko podwijała się do środka. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów opona ułożyła się idealnie.
Posted 31 July 2020 - 17:12
Posted 04 August 2020 - 08:24
cześć.
Szukam właśnie opon do mojej szosy (700x25c). od nowości miałem na moim vento 2.0 opony schwalbe lugano (drut, 700x25c) i zrobiłem na nich blisko 4500 km. Tył już się robi lekko kwadratowy ale gumę złapałem tylko raz i to na przodzie po najechaniu na kamień (klasyczny snake).
czytam i waham się pomiędzy modelami:
- zwijane continental ultra sport III - ogólnie mają niezłe opinie opinie ale o poprzedniej wersji pisano także, że zdarzają im się kapcie często, ale cenę mają dobrą bo na allegro już za 67zł można dostać jedną sztukę
- duro hypersonic - to lekturze w necie to był mój faworyt ale nie ma ich nigdzie dostępnych w tym rozmiarze
- duto stinger - cóż, opinie dobre ale nie podoba mi się wzór bieżnika, przypomina mi to co moja żona ma w swojej miejskiej maszynie. Wiem, że to lepsze odprowadzanie wody ale jak pada to nie wyjeżdżam a wygląd też jest dla mnie ważny skoro przez wiele godzin na taką oponę rzucam okiem
- drutowane continental grand prix (o takie: https://www.centrumr...469/?v_Id=89914) - nie w wersji zwijanej bo budżet nie jest z gumy.
I teraz tak: skoro hypersonic są teraz nie do dostania to czy warto w cenie dwóch ultra sportów III kupować jedną grand prix? Czy faktycznie jest z nimi tak źle?
A może jeszcze coś innego ale ustalmy, że budżet jest to max 100 zł za sztukę.
Pozdrawiam!
Posted 04 August 2020 - 14:34
Minimalnie poza budżet ,lekkie szybkie opony Od lat jezdżę na nich tylko w rozmiarze 23 .Polecam.
https://www.cykloman...rna,id4436.html
Posted 20 August 2020 - 18:52