Do rozwiązania pozostaje kluczowa kwestia: czy mleczko to masa rotująca, czy nie
Jakie Kupić Opony?
Napisano 19 marzec 2020 - 21:16
100ml to dużo. Ja przy 25m daję 30ml.
Do szosy endurance daję max 28mm
32mm to już gravel i tu przydaje się bieżnik
CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych
Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie
Sklep - obręcze, piasty, szprychy
Wrocław
Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04
Napisano 26 marzec 2020 - 16:48
Continental 4 season 25- niedawno kupione do rowera zimowego zamiast tradycyjnie dojeżdżanych starych opon. Po kilku przejazdach uślizg przedniego koła na rondzie upadek i złamana kość udowa. Asfalt był lekko wilgotny ale jestem przyzwyczajony i nie miałem żadnego uślizgu od 5 lat zdarzało mi się na szosowych oponach jechać po śniegu. W tych samych warunkach dzień wcześniej na conti gp5000 ronda przejeżdżałem 10 km/h szybciej. Ewidentnie słabe trzymanie boczne- nigdy więcej tego g....a. ja ktoś chce to mam do oddania komplet z przebiegiem 150 km
A nie jest tak, że trzeba trochę opony wyjeżdzić i wtedy dopiero mają swoją przyczepność?
Napisano 26 marzec 2020 - 21:15
Teraz sobie troszkę zahaczyłem o temat mimo, że mam nadal jeszcze czas i dalej Panowie skłaniam sìę ku Continentalowi, ale raczej wezmę co innego od GP4000SII/5000, wszak to nie jedyny wybór na rynku nawet ograniczając się do tego producenta. Właśnie 4 Season zapowiada się jak dla mnie obiecująco.
Napisano 27 marzec 2020 - 11:56
A pod względem technicznym coś wiadomo? Jakieś konkrety od producenta? Bo mieszanka ta sama, TPI to samo, bieżnik ten sam. Nie widzę powodów, dla których miałaby się istotnie zmienić ich szybkość.
Testy pokazują że nowe 5000 są "szybsze", generują mniejsze opory toczenia. Istotne to pojęcie względne.
Napisano 27 marzec 2020 - 11:58
No tak, ale zastanawia mnie, czy continental mówi coś konkretnie co zostało zmienione względem 4000? Bo z danych które podają wynika, że nic, poza tym, że zostały trochę zwężone i trzymają teraz rozmiar. Co też nie jest daną od Conti tylko od użytkowników