Jakie Kupić Opony?
Posted 20 May 2010 - 12:14
bo jakoś do szytek jestem uprzedzony.. no bo jak walnie to 100zł w plecy..a jak dętka strzeli to tylko "dyszka" i szybka wymiana...a przecież jak pęknie szytka to w ogóle koniec jazdy.. nawet powrotnej do domu..
Posted 20 May 2010 - 12:45
xubix, jeżeli dziura w szytce jest mała - lejesz uszczelniacz i dalej jest ok. Jeżeli najechałeś na szkło i masz dziure długości 5cm to musisz wymienić. ALE ! Jeżeli najedziesz oponą na szkło i rozetniesz ją to też trzeba ją wymienić. :roll:
btw. sprawdź temat Szytki vs Opony ;-)
Posted 20 May 2010 - 12:55
Posted 21 May 2010 - 09:17
Posted 21 May 2010 - 09:46
OK wielkie dzięki przyda się opiniaemilpe, mam porównanie tylko do Hutchinsonów, ale nie raz zdarzało mi się wracać po mokrej drodze czy nawet w ostrym deszczu(jeden z kilkukm zjazdów TdP) i conti dały radę.. oczywiście nie pędziłem tak, jak w normalnych warunkach, ale nie miałem z nimi problemu.. Tyrałem je przez 7 kkm i w sumie jeszcze trochę by przejechały, więc nie patrz aż tak na grubość bieżnika... Na tych na H zaliczyłem ślizg na rondzie i uderzenie w krawężnik po jego drugiej stronie, więc później już nie ryzykowałem szybkiej jazdy w deszczu ;]
A czy macie może jakieś doświadczenia/opinie o Vittoria Rubino http://cgi.ebay.co.u...=item5ad838e5cd ? Cena trochę niższa a wydają się też interesujące...
Dziś zaliczyłem niezły szlif na zakręcie 90' na tylko wilgotnym asfalcie więc zależy mi też na przyczepności na zakrętach, ale przede wszystkim małych oporach i w miarę dobrej wytrzymałości
Posted 22 May 2010 - 18:12
Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat opon vredestein volante tri comp? Miał ktoś z nią chociaż jakąś historie, bo z tego co się orientuje nie jest to znana marka opon u nas? Byłbym wdzięczny za wszelkie oceny danej opony lub producenta
Pozdrawiam brać szosową i życzę wszystkim szerokości
Posted 27 May 2010 - 06:45
Jeżdże w triathlonie na dystansach długich (90 i 180 km), rower spec transition comp, mavic ksyrium elite. 178 wzrostu, 74 kg żywej wagi
Obecnie jestem na etapie zmiany opon.
Szukam opon do startów w zawodach (na treningach będę zajeżdżał te, które posioadam - krylion carbon. Maja kilka nacięć i w perspektywie startów powodują dyskomfort psyche.
Opony będą jeździły 33-35 km/h średnio, po bardzo dobrych nawierzchniach.
Stąd pierwsze pytanie - 21, czy 23?
No i drugie - kupić uniwersalne sucho/mokre, czy też kupić 2 komplety i ewentualnie podejmować decyzję co do zestawu przed zawodami.
No i które opony wybrać.
Waham się pomiędzy GP 4000 S i Ultremo R. Ulegając modzie stawiać należy na schwalbe, ale....tak jakoś po niemiecku brzmi
A co ewentualnie na mogre pro3grip czy schwalbe ultremo aqua?
Jeszcze jedno- mam opony specialized mondo pro 21, macie na ich temat jakieś opinie. Na forum brak. Może jednak do czegoś się nadają. Ściągnąłem nowe z roweru i leżą, a może w zupełności na moje potrzeby wystarczą.
Z góry dzięki za wsparcie
Posted 31 May 2010 - 20:11
Obawiam się tylko, że mogą nierówno trzymać w ostrych zakrętach, a ja dobrze to po prostych dociskam.
Póki co, kupiłem continentale 4000 23 C, bezpośrednio przed zawodami - na wyprzy 2 sztuki za 40 ojro
Posted 08 June 2010 - 14:49
Teraz pytanie jakie ?
http://www.allegro.p..._4_kolorow.html
http://www.allegro.p..._310g_nieb.html
Nie mam kasy na jakieś lepsze. :roll: Proszę o szybką odpowiedź, opony są mi potrzebne do codziennej jazdy, ważę 75kg.
Posted 08 June 2010 - 17:01
Może te Detonatory w wersji czarnej, wiele osób je chwaliło, że w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz.
Posted 08 June 2010 - 20:46
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 09 June 2010 - 19:10
lepiej kupic cos kapke drozej , i masz radoche z jazdy i trwalosci danych gumTak, ale cena jest wyższa.
Ale ja osobiscie korzystam tylk oz opon Conti jakosc >> cena , jezeli chodzi o Detonatory to wielkie hmmm , nigdy juz ich nie kupie jezeli ci warunki pozwalaja to moze sobie odloz na cos innego .
Mam oponki do sprzednia jak cos to pisz na prv, cena okazyjna niski przebieg (miski) komplecik ;-)
Posted 09 June 2010 - 19:40
http://yfrog.com/2g20100604175j
http://yfrog.com/j320100604166j
(sorry za słabą jakość zdjęć, robione tel na miejscu EXPLOZJI)
Miałem pecha?? A może opona zbyt słaba. Druga ma już naciecie ok 2cm które wygląda nieciekawie. Wiem jedno, na detonatorach przejechałem 5000 zupełnie bezproblemowo, nawet jednej gumy, może durano troche lepiej sie toczą ale jeżeli opona za 100PLN ma po 300km iść do śmietnika to ja dziekuje. Znalazlem pare hutchinsonów fusion2 TDF edition za 150 i teraz to je przetestuje, oby były nie tak pechowe jak durano. Jak sie zawiode i na nich to powróce do detanorów, uważam że stosunek cena/jakość jest bardzo wysoki w ich przypadku.
Czy może ktoś o fusion2 sie wypowiedzieć?? Czy warte tych 150PLNów??