Nie wiem czy Vittoria zmienila mieszanke w Open Corsie CX, tak jak to mialo miejsce w wersji szytkowej. Poprzednia mieszanka byla kiepska w mokrym, opona z bardzo dobrej przyczepnosci na suchym robila sie nieprzewidywalna w mokrym. Mi osobiscie wersja Corsa CX i jej odpowiednik Open, nie przypadly do gustu. Bardziej podobaja mi sie Veloflexy.
Vittoria Rubino Pro i Veloflex Corsa, to zupelnie inne zwierzeta. Na papierze Rubino powinna byc sporo twardsza. Jak sie ma jakosc "toczenia" Rubino w porownaniu do Corsy?
Co do Veloflexow, zauwazylem, ze sa podatne na przebicia gdy sa blisko max przewidywanego przebiegu, bardziej w mokrych niz suchych warunkach.
"The Veloflex manufacturing process uses some slow curing glues. My sources recommend 6 months in a dark and dry basement before they're ready. Manufacturing month and year is stamped on the base tape. In Italian of course.
Vittorias, Continentals and Schwalbes are made using modern manufacturing techniques and are ready to go as they leave the factory gates".