Napisano 02 kwiecień 2012 - 11:54
Najprawdopodobniej masz zbyt wąskie siodełko, które wchodzi pomiędzy kolce kości kulszowych miednicy i uciska tkanki i wiązki nerwów.
Kilka postów wcześniej, macias napisał ciekawe informacje na temat siodeł.
Polecam potestować siodełka Specialized. Jeżeli masz w okolicy sklep z produktami Speca, to zapytaj o możliwość pomiaru rozstawu kolców kulszowych. Spec ma kalkulator ułatwiający dobór właściwej szerokości siodełka w oparciu o tenże pomiar.
Napisano 02 kwiecień 2012 - 14:42
#923 Gosc_intel action_*
Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:09
Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:32
Koledzy mam takie siodełko http://www.gloriotti...IK-FLOW-BIA.jpg i powiem jedno masakra nie wiem jak się nazywają te kości w pośladkach na których się siedzi ale na tym siodełku się czuje człowiek jak by siedział na rozgrzanych gwoździach
Z tego co ja zauwazylem duzo ludzi szuka w marce selle italia , jest wiele inych firm ktore maja do zaoferowania wiele wiecej jezeli chodzi o komfort podczas jazdy
intel action, moze poszukaj cos z wkladka zelowa tej samej , firmy kiedys pamietam uzywalem to bylo jak kanapa bo z reguly te siodla jak :
-SELLE ITALIA SLR Team Edition
-SIODELKO SELLE ITALIA SLR KIT CARBONIO
Uzywalem i powiem ci niby sa tez bardzo znane, ale potrafia dac sie w kosc ale to jest tez kwestia przezwyczajen i dobrej wkladki w spodenkach ;-)
Moze zmien sobie na Selle Italia SLR Gel Flow ;-)
#926 Gosc_intel action_*
Napisano 04 kwiecień 2012 - 21:17
Napisano 04 kwiecień 2012 - 21:33
#928 Gosc_intel action_*
Napisano 04 kwiecień 2012 - 22:08
Napisano 05 kwiecień 2012 - 14:56
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 14 kwiecień 2012 - 17:42
Mam kilka spodenek do jazdy: jedne nadaja sie na max 130 km, inne na max. 200 a jeszcze inne na 300-400 i wiecej km. Wiele zalezy wlasnie od rodzaju wkladki. Ale wiele zalezy tez od temperatury, wilgotnosci (znaczy ile potu z nas nieodparuje tylko splynie w dol i przyspieszy powstawanie obtarc).ale to jest tez kwestia przezwyczajen i dobrej wkladki w spodenkach ;-)
Napisano 21 maj 2012 - 11:17
#936 Gosc_legggy_*
Napisano 27 maj 2012 - 18:31
Mam kilka spodenek do jazdy: jedne nadaja sie na max 130 km, inne na max. 200 a jeszcze inne na 300-400 i wiecej km. Wiele zalezy wlasnie od rodzaju wkladki. Ale wiele zalezy tez od temperatury, wilgotnosci (znaczy ile potu z nas nieodparuje tylko splynie w dol i przyspieszy powstawanie obtarc).ale to jest tez kwestia przezwyczajen i dobrej wkladki w spodenkach ;-)
witam, mam problem, mam siodło selle italia filante i za kij nie mogę go dobrze ustawić, po trasach 70-100km mam sopry dyskomfort bólowy w okolicach krocza, próbowałem ustawić siodło bardziej do przodu, bo miałem wrażenie, że te przednie pręty (podpora z przodu) powodują, że siodło jest w tym miejscu od góry twardsze i uciska, trochę pomaga zrobienie lekkiego kąta do podłoża (obniżenie przodu) ale znowu lecę do przodu za bardzo (minimalnie), a może to problem spodenek? bo moje coolmaxy wydają się takie spłaszczone, kiedy w sklepie oglądałem nowe to wkładki takie same (coolmaxy) były bardziej pulchne, zmieniać siodełko czy raczej jakieś pulchniejsze spodenki z wkładką?
Napisano 27 maj 2012 - 20:39
Napisano 28 maj 2012 - 07:54
Czy ktoś wie cokolwiek nt. tych siodeł: http://www.ebay.com/...=item519f827a12
Tak mialem taka deseczke co mozna powiedziec o wygodzie to zapomnij , co prawda jedzilem od zawsze na deskach to szlo sie jakos "oswoic" tylek .
Ale obtarcia i tak sie pojawialy mimo najlepszych wkladek, srednio widze takie siodlo na dalekie dystanse (moja opinia )