Napisano 16 czerwiec 2017 - 07:11
Sztyce mam Token: http://www.koral.bie...141-marble.html
w wersji 31,6. W powyższym linku są zdjęcia i widoczne jest jarzmo.
Co do ceny to jest odrobinę droższa wersja z tytanowymi prętami, jednak do tytanu w tym miejscu mam większe zaufanie.
Napisano 04 lipiec 2017 - 11:21
Witam!
Potrzebowałbym siodełka na jakieś dłuższe trasy 200 km +, bo przy moim przy około 130km zaczyna lekko dawać o sobie znać tyłek, przy 200km robi sie to bardzo dokuczliwe, próbowałem różnie ustawiać ale większych różnic zbytnio nie było. Można powiedzieć że guzy kulszowe zaczynają mi się obcierać, czyli siodełko kupić szersze, węższe ? moje obecne siodło to Cube rp 1.0, można powiedzieć że jest stosunkowo miękkie, w stroju mam "pieluchy"
..chce zmienic, z racji że już troche zniszczone jest
Napisano 10 lipiec 2017 - 16:44
Jakość wykonania bardzo dobra. Wykończenie również. Zauważyłem jedynie malutki odprysk lakieru na szczęście od spodu w niewidocznym miejscu. Siodło sprawia wrażenie bardzo solidnie wykonanego.
Duży minuś to wyższa waga. Zamiast 154gr waży 168gr.
Pierwsza jazda jeszcze przede mną
Napisano 10 lipiec 2017 - 19:39
Polecam znaleźć sklep z opcją testowania siodełek + przyrządem do testów. Chociaż... test możesz zrobić sam odciskając tyłek w jakiejś gąbce czy czymś takim.
Ja sprwdziłem sobie rozstaw kości na tyłku w sklepie RowMix na Zakopiance w Krakowie, potestowałem kilka siodełek i kupiłem Specialized Power Pro. Jak dla mnie mega wygodne i jak od czasu do czasu przesiadam się na inne to czuję, jakbym to robił za karę.
Napisano 11 lipiec 2017 - 10:09
Napisano 21 lipiec 2017 - 12:18
Z tego co wiem to Twomark
Bikeatelier w Katowicach ma fitting Prologo ale czy wypożyczają to nie wiem.
Jest jeszcze niedawno otwarty firmowy sklep Specialized w Katowicach. Może tam?
Proszę daj znać jak będziesz coś wiedział.
Ja nadal szukam swojego ideału, ale jestem już coraz bliżej.
Napisano 02 sierpień 2017 - 09:01
Czekam na dostarczenie fabric scoop shallow elite. Kupily mnie opinie w necie i od znajomego. Udalo sie wyrwac za 200 z przesylka. Opisze jak dotrze.
Sent from my D5503 using Tapatalk
Dojechało ? udało się coś pokręcić ? bo też je rozważam, chociaż jakoś bliżej mi do Fizika tylko nie wiem na razie gdzie można wypożyczyć na parę dni na test siodełka tej firmy.
Napisano 02 sierpień 2017 - 13:23
Dojechało ? udało się coś pokręcić ? bo też je rozważam, chociaż jakoś bliżej mi do Fizika tylko nie wiem na razie gdzie można wypożyczyć na parę dni na test siodełka tej firmy.
Napisałem Ci gdzie.
Kupowanie siodła przez internet to moim zdaniem strata pieniędzy.
Na pewno nie dowiesz sie czy kupiłeś najwygodniejsze jakie mogłeś
Chyba że ktoś robi po 40-60km.
Zdrowie i przyrodzenie ma się jedno.
Siodła, kasku ani butów z pewnościa już nie kupie przez internet.
Znajdz trochę czasu i jedź choćby ze 100km po to siodło.
Napisano 02 sierpień 2017 - 14:04
Do fizik i prologo jest fitting (odrzucą te które na bank nie będą pasować) w cenie siodła + możliwość wypożyczenia (w przypadku fizik)
Ja kupowałem na początek używki. Było selle italia, Prologo, Fizik i teraz San Marco Aspide (nowe sprzed kilku sezonów za 100zł). Jak na razie najlepiej.
Jak bym kupił kask przez internet to bym wtopił już za pierwszym razem bo kaski giro zwyczajnie uciskają mnie po bokach.
Teraz są dwa uvex i lazer.
Z butami to samo.