Chciałbym zakupić siodełko do Tri/TT.Intetesuje mnie Fizik Mistica. Znalazłem kilka ofert na OLX, tylko nie mam pewności czy są to zawsze oryginalne siodełka. Jest jakiś sposób, żeby to rozpoznać? Część siodełek pochodzi ponoć z demontażu z Canyona Speedmax. Odnoszę, być może mylne wrażenie, że jest to po prostu sciema, żeby np ukryć "aliexpresowe" pochodzenie towaru.
Hej,
Ja właśnie sprzedaję takiego Fizika na olx . Nie wiem co prawda jak to wygląda u innych, ale zapewniam Cię że moje nie pochodzi z ali i rzeczywiście jest zdemontowane z Canyona.
Z siodełkami to już tak jest że o ile nie kupujesz pierwszego w życiu roweru to masz swoje ulubione/lepsze siodełko. Zdemontowane można trzymać jako awaryjne, ale ja już takich awaryjnych mam kilka i się kurzą więc je wyprzedaję, na zasadzie że może komuś się przyda i nie będzie musiał płacić pełnej ceny.
Obstawiam, że u innych sprzedających jest podobnie. Moim zdaniem ryzyko związane ze sprzedażą podróbki to może mieć sens w przypadku ramy Pinarello za grubą kasę, ale żeby zarobić 50pln na siodełku ? Chociaż pewnie i takich Januszy biznesu nie brakuje.
Pzdr,
Michał