Rama i jaki osprzęt do tego ?
Napisano 23 luty 2010 - 23:22
Po targach dopiero zaczyna się sezon właściwy.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_Bullet_*
Napisano 23 luty 2010 - 23:29
Moly, trafila Ci się super okazja - pogratulowac. Ale też faktem jest przecież, że jakby Ci szczeliła rama ( czego oczywiście Ci nie życze, i co jest mało prawdopodobne ) to sprzedawca Ci nowej ramy nie sprezentuje, bo jak sama napiałaś - Le mondów na polskim rynku niestety już nie ma. A koledze jakąś ramę Fuji sprowadzą. I to jest istotna różnica, która wpływa na cenę.
Napisano 23 luty 2010 - 23:50
A co do mnie, wolę mieć tysiaka w kieszeni i spędzać noce nie zmrużywszy oka (co jest równie mało prawdopodobne, jak problem ze sprzedawcą w kwestii wymiany ramy na podobną od innego producenta). To nie cannondale, żebym koniecznie musiała lansować się naklejką.
Napisano 24 luty 2010 - 07:07

U mnie w mieście też jest jedna dziewczyna jeżdząca na szosie... I notorycznie mnie odstawia na trasie. Nie to, żeby mi to przeszkadzało, ale...

Cytat
jakby Ci szczeliła rama ( czego oczywiście Ci nie życze, i co jest mało prawdopodobne ) to sprzedawca Ci nowej ramy nie sprezentuje, bo jak sama napiałaś - Le mondów na polskim rynku niestety już nie ma. A koledze jakąś ramę Fuji sprowadzą. I to jest istotna różnica, która wpływa na cenę.
bardzo hipotetyczny przypadek, dla mnie pomijalny przy kupnie roweru.
Cytat
Wstrzymaj sioez tym Fuji, firmy teraz chcą wyprzedać stare złogi magazynowe bo napaleńców nie brakuje na poczatku sezonu i " jeleni " na dużą kase
oj, racja. Tak swoją drogą Ciekawe jak ten rower się na żywo chociaż prezentuje...
Cytat
Dziwny to chyba jest ten Giant. Niby nowy, a fanty ma od BBB.
A mnie się podoba 8-)
Napisano 24 luty 2010 - 08:39

oczywiscie tak jak ktos wspomnial, kola z pewnoscia beda do wymiany - ale takze z czasem

co do rozliczenia z firmą pro bajk, to polecam ich serdecznie, dorzucą parę części - chociazby krotszy mostek, bo rama to 56tka - a dla mnie dedykowana do 54 ;_)
ktos wspomnial o Lubaniu, bylem tam i bede jeszcze paro krotnie- szukalem rowerowego ale nie znalazlem nic wiec wypadlo na jelenia gore i pro bike

Gosc_Bullet_*
Napisano 24 luty 2010 - 09:40
W drugim sklepie w tym mieście widziałem z kolei uzywaną ramę cro-mo Bottecci, zdaje rozmiar 56, gdyby ktos skladał rower, to byłaby dobra podstawa.
Gosc_Bullet_*
Napisano 24 luty 2010 - 19:47
Co do uszkodzenia ramy - w zasadzie jest to mało mozliwe jak się jezdzi rekraacyjnie, ale jak się pociska mocniej i bardziej ambitnie to ryzyko gleby albo zderzenia wzrasta.
To jest czyjś wybór, czy kupi stoka sprzed paru lat i naraza się na brak gwarancji, czy kupi coś ,,gorszego'' w sklepie za rogiem, ale sprzedawca i producent dają mu gawrancję na nowy sprzęt w zamian za uszkodzony/zniszczony.
A co do tego Fuji, to jest okazja, wystarczy przejrzeć net, katalogi z tego i sprzed paru lat - za tą cene roweru na 105 tce z ramą z widelcem tylnim częsciowo z karbonu, firmy na której jeżdżą grupy na TDFie trudno znaleźć.
Kończę temat zanim ktoś mnie weźmie za handlowca Fuji

Dodam, że sam jeżdzę na Treku, a za marzenie uważam stalowy Lemond Sarthe - zwłaszcza w kolorze srebrno - żółtym. Piękna rzecz.
Gosc_kosai_*
Napisano 24 luty 2010 - 20:16
Gosc_Bullet_*
Napisano 24 luty 2010 - 22:21
Gosc_kosai_*
Napisano 24 luty 2010 - 22:57
Cytat
Kosai, hasło korba Truvativ Elita w google.pl: wyskakuje np. dobre rowery.pl. W tymże sklepie cena: 499 zł. Nie wiem po ile u ciebie chodzi funt, ale po ile by nie był, to jakąś dziwną cene podajesz. Pewnie, że gdzieś okazyjnie można tę korbę kupic taniej, ale równie dobrze, i prędzej i duzo taniej kupię ( tzn. już nie kupię bo mam i nie polecam ) Sh holow.II. Zdecydowanie, pomijam względy estetyczne wolałbym Truvativa, i to nawet niższy model od tej Elity.
I to jest najlepszy przykład jak u nas zdzierają z naiwnych. Google pokazuje mi inaczej niż tobie, proszę bardzo pierwsze oferty z brzegu:
http://www.jejamescy...set-id3605.html
http://cgi.ebay.co.u...202195002r21112
http://cgi.ebay.com/...222129015r35539
Trzeba być niezłym łosiem żeby płacić za taką korbę 500zł. Dla przykładu mam do zoferowania nówkę campagnolo veloce UT za 330zł, która na allegro i tak trudno sprzedać mimo że tam najtańsza kosztuje 550zł.
Napisano 24 luty 2010 - 23:02
Gosc_Bullet_*
Napisano 24 luty 2010 - 23:11
Tłumaczę ci jak pastuch krowie na polu: ta korba truvativa w Polandii jest cenowo porównywalna z Sh a za granicą na różnego rodzaju wyprzedajniach stoi nawet drożej od Shimano. Obie można kupic taniej przy rożnej okazji.
Napisano 03 marzec 2010 - 22:29
Dead - miałbyś ramke elegancką
Napisano 03 marzec 2010 - 23:03
PS. W sklepie byłem tylko 30 min, bo wpadłem o 17:30, sklep robi wrażenie, obsługa woła o pomstę do nieba, a cenki? :mrgreen:
jak myślicie...

a cenki są typowo wrocławskie, chciałem kupić jakieś fajne rękawiczki na lato, znalazłem najtańsze za 38 zł BBB realna cena allegrowa (jakść) to max 20 zł. Jakieś fajniejsze, wyższy model to koszt około 80 zł. Ale też nie było jakiegoś szału. KATASTROFA

A wczoraj u siebie w sportowym kupiłem za 16 zł mega wypasione noname wykonane z lajkry i iście mięciutkiej skóry naturalnej.
SORRY za of top ale przy okazji chciałem powiedzieć słów pare o harfie.
Napisano 04 marzec 2010 - 07:44
Tak ciekawe gdzie kupisz rękawiczki za 20 zł te same co oni mają , pisz z rozumem, bo to cena poniżej zakupowej zdrowo.
Poza tym rame Z 70 mozna mieć już za ok 950 zł a Z 90 ok stówe drożej tak orientacyjnie napisałem, no i do tego jakiś widelec.
Cały rower Z 90 to jakieś 2600 w kolorze bordo, no i 58 są i sloping jest, ale tylko na Sorce.
Dodaj odpowiedź