Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rama i jaki osprzęt do tego ?

99 odpowiedzi w tym temacie

#61 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 luty 2010 - 23:22

Wstrzymaj sioez tym Fuji, firmy teraz chcą wyprzedać stare złogi magazynowe bo napaleńców nie brakuje na poczatku sezonu i " jeleni " na dużą kase .

Po targach dopiero zaczyna się sezon właściwy.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#62 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2010 - 23:29

Dziwny to chyba jest ten Giant. Niby nowy, a fanty ma od BBB. Dla mnie podejrzane to mogą byc koła Formuła ksero, które stosuje Giant w niższych modelach a tu też są one. Co do Meridy, to cena którą żąda sprzedający nie jest ceną ,,kup teraz'', a i tak jest już wysoka.

Moly, trafila Ci się super okazja - pogratulowac. Ale też faktem jest przecież, że jakby Ci szczeliła rama ( czego oczywiście Ci nie życze, i co jest mało prawdopodobne ) to sprzedawca Ci nowej ramy nie sprezentuje, bo jak sama napiałaś - Le mondów na polskim rynku niestety już nie ma. A koledze jakąś ramę Fuji sprowadzą. I to jest istotna różnica, która wpływa na cenę.

#63 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 luty 2010 - 23:50

Idąc za radą Spike'a, też wstrzymałabym się z kupnem do czasu znalezienia fajnej okazji. Choć kolega Seba nie zdradził jeszcze ceny oferty. Może nas zaskoczy.
A co do mnie, wolę mieć tysiaka w kieszeni i spędzać noce nie zmrużywszy oka (co jest równie mało prawdopodobne, jak problem ze sprzedawcą w kwestii wymiany ramy na podobną od innego producenta). To nie cannondale, żebym koniecznie musiała lansować się naklejką.

#64 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŁódź / Łowicz

Napisano 24 luty 2010 - 07:07

moly - ooo, kobieta :shock: :lol:
U mnie w mieście też jest jedna dziewczyna jeżdząca na szosie... I notorycznie mnie odstawia na trasie. Nie to, żeby mi to przeszkadzało, ale... :lol:

Cytat

jakby Ci szczeliła rama ( czego oczywiście Ci nie życze, i co jest mało prawdopodobne ) to sprzedawca Ci nowej ramy nie sprezentuje, bo jak sama napiałaś - Le mondów na polskim rynku niestety już nie ma. A koledze jakąś ramę Fuji sprowadzą. I to jest istotna różnica, która wpływa na cenę.

bardzo hipotetyczny przypadek, dla mnie pomijalny przy kupnie roweru.

Cytat

Wstrzymaj sioez tym Fuji, firmy teraz chcą wyprzedać stare złogi magazynowe bo napaleńców nie brakuje na poczatku sezonu i " jeleni " na dużą kase

oj, racja. Tak swoją drogą Ciekawe jak ten rower się na żywo chociaż prezentuje...

Cytat

Dziwny to chyba jest ten Giant. Niby nowy, a fanty ma od BBB.

A mnie się podoba 8-)

#65 Sebastian_Nah

Sebastian_Nah
  • Użytkownik
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 luty 2010 - 08:39

Ten Fuji ma byc dobra podstawa do rozbudowy- z czasem pojda apgrejdy, badziej zalezalo mi na dobrej ramce i osprzecie ktory na jakis czas wystarczy :)
oczywiscie tak jak ktos wspomnial, kola z pewnoscia beda do wymiany - ale takze z czasem :)

co do rozliczenia z firmą pro bajk, to polecam ich serdecznie, dorzucą parę części - chociazby krotszy mostek, bo rama to 56tka - a dla mnie dedykowana do 54 ;_)

ktos wspomnial o Lubaniu, bylem tam i bede jeszcze paro krotnie- szukalem rowerowego ale nie znalazlem nic wiec wypadlo na jelenia gore i pro bike :)

#66 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2010 - 09:40

W Lubaniu są - jak mi sie wydaje - dwa sklepy rowerowe. Ten w którym widziałem tą szosowkę GT jest w rynku, w centrum miasta. Zapytasz, to każdy Ci pokaże, sklep ma dwa piętra. Ale to rower niskobudżetowy - raczej nie do przerabiania, z drugiej strony za niecałe 2 tyś. jest rower do tłuczenia, na przyzwoitych częsciach Campy.
W drugim sklepie w tym mieście widziałem z kolei uzywaną ramę cro-mo Bottecci, zdaje rozmiar 56, gdyby ktos skladał rower, to byłaby dobra podstawa.

#67 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 24 luty 2010 - 15:46

Jeśli rama LeMonda pęknie, to zakladając, że mają zachowaną taką opiekę nad klientem jak za czasów, gdy byli kierowani przez Treka, raczej niczego bym się nie obawiał. Rama byłaby najpewniej bezproblemowo wymieniona.

#68 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2010 - 19:47

Tak, Trek dałby nową, swoją ramę w zamian za Lemonda pod warunkiem, że po ,,rozwodzie'' z nim dalej stosuje gwarancje na jego ramy, w co wątpie.
Co do uszkodzenia ramy - w zasadzie jest to mało mozliwe jak się jezdzi rekraacyjnie, ale jak się pociska mocniej i bardziej ambitnie to ryzyko gleby albo zderzenia wzrasta.
To jest czyjś wybór, czy kupi stoka sprzed paru lat i naraza się na brak gwarancji, czy kupi coś ,,gorszego'' w sklepie za rogiem, ale sprzedawca i producent dają mu gawrancję na nowy sprzęt w zamian za uszkodzony/zniszczony.

A co do tego Fuji, to jest okazja, wystarczy przejrzeć net, katalogi z tego i sprzed paru lat - za tą cene roweru na 105 tce z ramą z widelcem tylnim częsciowo z karbonu, firmy na której jeżdżą grupy na TDFie trudno znaleźć.
Kończę temat zanim ktoś mnie weźmie za handlowca Fuji :)
Dodam, że sam jeżdzę na Treku, a za marzenie uważam stalowy Lemond Sarthe - zwłaszcza w kolorze srebrno - żółtym. Piękna rzecz.

#69 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2010 - 20:16

Gdyby on był na pełnej 105 i 10 rzędowej to by było ok, a tymczasem tutaj masz jedynie klamki i przerzutki z grupy shimano 105 9 rzędowej. Reszta to słabe zamienniki jak korba TruVativ warta 40Ł i hamulce tektro warte jeszcze mniej. Poza tym z tego co sprawdzałem to ten fuji jest modelem z 2005 roku. Warto sięgnąć wzrokiem trochę dalej niż do sklepu za rogiem, bo za tą cenę można znaleźć naprawdę coś fajnego.

#70 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 24 luty 2010 - 20:38

Skoro mowa o Fuji,. co powiecie na ten komplet?

Stery 1'' są dużo "gorsze" od 1 1/8?

#71 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 luty 2010 - 20:46

Sterówka jest mniej sztywna, ale Tobie nie powinno to przeszkadzać.

#72 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2010 - 22:21

Kosai, hasło korba Truvativ Elita w google.pl: wyskakuje np. dobre rowery.pl. W tymże sklepie cena: 499 zł. Nie wiem po ile u ciebie chodzi funt, ale po ile by nie był, to jakąś dziwną cene podajesz. Pewnie, że gdzieś okazyjnie można tę korbę kupic taniej, ale równie dobrze, i prędzej i duzo taniej kupię ( tzn. już nie kupię bo mam i nie polecam ) Sh holow.II. Zdecydowanie, pomijam względy estetyczne wolałbym Truvativa, i to nawet niższy model od tej Elity.

#73 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2010 - 22:57

Cytat

Kosai, hasło korba Truvativ Elita w google.pl: wyskakuje np. dobre rowery.pl. W tymże sklepie cena: 499 zł. Nie wiem po ile u ciebie chodzi funt, ale po ile by nie był, to jakąś dziwną cene podajesz. Pewnie, że gdzieś okazyjnie można tę korbę kupic taniej, ale równie dobrze, i prędzej i duzo taniej kupię ( tzn. już nie kupię bo mam i nie polecam ) Sh holow.II. Zdecydowanie, pomijam względy estetyczne wolałbym Truvativa, i to nawet niższy model od tej Elity.

I to jest najlepszy przykład jak u nas zdzierają z naiwnych. Google pokazuje mi inaczej niż tobie, proszę bardzo pierwsze oferty z brzegu:
http://www.jejamescy...set-id3605.html
http://cgi.ebay.co.u...202195002r21112
http://cgi.ebay.com/...222129015r35539

Trzeba być niezłym łosiem żeby płacić za taką korbę 500zł. Dla przykładu mam do zoferowania nówkę campagnolo veloce UT za 330zł, która na allegro i tak trudno sprzedać mimo że tam najtańsza kosztuje 550zł.

#74 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 24 luty 2010 - 23:02

No to może Time?
http://www.allegro.p...awde_warto.html
+
http://www.allegro.p...niska_cena.html

#75 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2010 - 23:11

Szkoda gadac...na tym twoim super - extra e-beyu new 105 hollowtec II stoi po 50 dolców.
Tłumaczę ci jak pastuch krowie na polu: ta korba truvativa w Polandii jest cenowo porównywalna z Sh a za granicą na różnego rodzaju wyprzedajniach stoi nawet drożej od Shimano. Obie można kupic taniej przy rożnej okazji.

#76 Sebastian_Nah

Sebastian_Nah
  • Użytkownik
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 luty 2010 - 08:49

no panowie, dzisiaj wieczorem bedzie odbior bajka :D
pochwale sie jak tylko go odbiore :mrgreen:

#77 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 marzec 2010 - 18:54

Cieszymy się razem z Tobą. Każdy zna to przyjemne uczucie i miło je sobie przypomnieć, patrząc na Twoją radość.

#78 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 marzec 2010 - 22:29

No to kochani powiedzcie mi cosna temat ramy FELTA Z 70 , Z90 , piękne ramki jak popatrzyłem i w zamówieniach ceny nie są za wysokie jak na klase wykonania.
Dead - miałbyś ramke elegancką

#79 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 03 marzec 2010 - 23:03

byłem u dystrybutora Felta (harfa-harryson) i zaproponowali mi najtańszą ramkę za 1300zł

PS. W sklepie byłem tylko 30 min, bo wpadłem o 17:30, sklep robi wrażenie, obsługa woła o pomstę do nieba, a cenki? :mrgreen:

jak myślicie... :lol:

a cenki są typowo wrocławskie, chciałem kupić jakieś fajne rękawiczki na lato, znalazłem najtańsze za 38 zł BBB realna cena allegrowa (jakść) to max 20 zł. Jakieś fajniejsze, wyższy model to koszt około 80 zł. Ale też nie było jakiegoś szału. KATASTROFA :lol:

A wczoraj u siebie w sportowym kupiłem za 16 zł mega wypasione noname wykonane z lajkry i iście mięciutkiej skóry naturalnej.

SORRY za of top ale przy okazji chciałem powiedzieć słów pare o harfie.

#80 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 marzec 2010 - 07:44

Tak mega wypasione, jakbyś jeździł dużo to byś nie kupował taniochy.

Tak ciekawe gdzie kupisz rękawiczki za 20 zł te same co oni mają , pisz z rozumem, bo to cena poniżej zakupowej zdrowo.

Poza tym rame Z 70 mozna mieć już za ok 950 zł a Z 90 ok stówe drożej tak orientacyjnie napisałem, no i do tego jakiś widelec.
Cały rower Z 90 to jakieś 2600 w kolorze bordo, no i 58 są i sloping jest, ale tylko na Sorce.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy