Nie widzicie głównego powodu podwyżek - wzrosła cena części, co roku one drożeją.

Ceny Canyonów
Gosc_jaro0011_*
Napisano 07 październik 2016 - 08:31
Canyon ustalił sobie na Polskę sztywny kurs na cały rok żeby co chwile nie aktualizować cen rowerów - kurs jest zmienny i raczej ciągle Euro drożeje więc mocno go zawyżyli. Niby też uwzględnili wyższy VAT w naszym pięknym kraju...
Już rok temu zastosowali ten zabieg, widocznie rowery i tak się dobrze sprzedają u nas w kraju wiec dalej to stosują.
Jak dla mnie to ceny są już mało atrakcyjne przynajmniej przy tych tanich modelach jak Endurace AL bo u nas w sklepach można wynegocjować jakiś rabat i serwis też można mieć na miejscu - nie trzeba kombinować z wysyłkami...
Mam właśnie Endurace AL, ale teraz już bym go nie kupił (mimo iż jestem z niego bardzo zadowolony) bo cena jest za duża a rower praktycznie od 2 lat nic się nie zmienił...
Gosc_jaro0011_*
Napisano 07 październik 2016 - 11:45
Dr0zda, dnia 07 Paź 2016 - 10:31, napisał:
Wszystkie firmy zawyżają cenę modeli na nowy rocznik aż uda im się wyprzedać zapasy starego. Za jakiś czas cena modelu 2017 spadnie do poziomu 2016 ....
Wątpię aby u Canyona się już coś zmieniło...
Chyba że masz jakieś informacje z pewnego źródła, że obniżą ceny?
Napisano 08 październik 2016 - 13:55
https://www.canyon.c...slx-9-0-sl.html
Ta cena jest bardzo dobra jak za taką specyfikację
https://www.canyon.c...-cf-sl-9-0.html
Tu jednak wybrałbym np. Emonda sl6
Napisano 10 listopad 2016 - 09:19
Porownywanie cen vs Doswiadczenie i komfort klienta
Moje doswiadczenie pokazuje ze teza o kupnie lokalnie i z serwisem lokalnym jest lepsza.
Zaplacilem za rower Canyon w dniu 19 pazdz, do dzis nie zostal do mnie wyslany. Od rodzimego przedstawicielstwa dostaje informacjie ze "najprawdopodobniej" bedzie wyslany w tym tygodniu (jest czwartek). Nie odpowiadaja na maile.
Generalnie bardzo odradzam a jeszcze nawet nie mam roweru. Pluje sobie w brode bo moglem kupic Trek'a czy Giant'a z serwisem w sasiedztwie zaledwie za kilka set zl wiecej
Napisano 10 listopad 2016 - 09:50
suf, dnia 10 List 2016 - 08:19, napisał:
Porownywanie cen vs Doswiadczenie i komfort klienta
Moje doswiadczenie pokazuje ze teza o kupnie lokalnie i z serwisem lokalnym jest lepsza.
Zaplacilem za rower Canyon w dniu 19 pazdz, do dzis nie zostal do mnie wyslany. Od rodzimego przedstawicielstwa dostaje informacjie ze "najprawdopodobniej" bedzie wyslany w tym tygodniu (jest czwartek). Nie odpowiadaja na maile.
Generalnie bardzo odradzam a jeszcze nawet nie mam roweru. Pluje sobie w brode bo moglem kupic Trek'a czy Giant'a z serwisem w sasiedztwie zaledwie za kilka set zl wiecej
Zapytaj o Treka w Puławach pewnie będzie jeszcze taniej. Kilku znajomych z Warszawy kupuje u nas od lat i są zadowoleni.
Napisano 10 listopad 2016 - 19:12
Przy takim rabacie + gwarancja i obsługa treka to dobra oferta, to tylko moje zdanie mi ta marka pasuje choc w przypadku niektórych modeli Canyon vs trek ceny Canyon'ów są bardzo atrakcyjne.
Napisano 23 styczeń 2017 - 09:54
"Trochę" przesadzają z cenami. Na przykład:
Canyon: 11799 + koszty wysyłki, cena sztywna
https://www.canyon.c...l-disc-9-0.html
Orbea: 12999 zł, minus konkretny rabat.
https://www.orbea.co...avant-m20team-d
Co prawda Orbea posiada minimalnie gorszy osprzęt, ale cena po rabacie robi się niższa niż Canyona i jest olbrzymi plus w postaci
gwarancji na miejscu.
Tak więc chwalenie się Canyona niskimi cenami wynikającymi ze sprzedaży bezpośredniej wygląda na szyderstwo.
Chyba stali się mocno pazerni.
Napisano 30 styczeń 2017 - 13:31
Sam zastanawiam się nad nowym rowerem i teraz nie widzę np.: u Treka oferty podobnej cenowo do Canyona AL Endurace 6.0 - z takim wyposażeniem i z taką deklarowaną wagą. Z porządnymi podstawowymi kołami, SH 105 5800, dobrym ogumieniem i podobną deklarowaną wagą. Jeśli macie jakieś kontrpropozycje wśród rowerów za ok 5300 zeta, to wskażcie proszę.
Sprawdzałem też Scotta, Gianta, Cannondale'a. Może Orbea Avant H30 konkuruje - fajne koła - mam Vision Team 30 i jestem bardzo zadowolony - nie wiem jak się mają do Aksiumów w Canyonie. Orbea nie podaje wagi.
pozdr
Dodaj odpowiedź