Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 odpowiedzi w tym temacie

#181 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 listopad 2015 - 08:54

Może do listy potencjalnych producentów warto dodać Sportful, skoro jak się okazuje to samo co Castelli? :) A może dadzą niższą cenę. ;)

#182 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 06 listopad 2015 - 14:20

Jeśli Sportful wchodziłby w grę, to może takie wyjściowe dane coś pomogą?

http://www.bikeateli...om-team-g-23802

#183 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Napisano 07 listopad 2015 - 12:32

Sportful, tak jak Castelli wygląda zacnie, co widać tutaj na ich realizacjach dla Tinkoff Saxo:
http://docs.sportful...ng_2016_eng.pdf

#184 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 08 listopad 2015 - 08:57

Tutaj jest ciekawy projekt, oczywiście jako baza rozwojowa:

Screen_shot_2014-07-04_at_13.22.23.png?6

• gpawel76 i raf lubią to

#185 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 08 listopad 2015 - 09:15

Ale naćpane..

#186 zerosiedempiec

zerosiedempiec
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądMonachium

Napisano 08 listopad 2015 - 09:54

Moim zdaniem za duzo sie na tym stroju dzieje. I chyba nikt z nas nie mieszka w Afryce, by musial sie kamuflowac jako zebra.

#187 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 listopad 2015 - 11:30

Cippoliniemu pewnie by się spodobał ten strój. Mi nie. ;)

#188 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 08 listopad 2015 - 15:49

Ja dobijam do krajowego tematu na spodenki, koszulka, koszulka ls.

#189 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 listopad 2015 - 10:25

Jeśli dla kogoś będzie istotny mój głos, to jestem za SPORTFUL - chciałbym wypróbować jakość ubiorów, które podczas ścigania używa Rafał Majka. A mając choćby jeden taki komplet już trudniej będzie narzekać na "rąbek u spódnicy"...

Co do wzoru na strojach, oczywiście warto mieć wspólny, ale można by też pomyśleć o dodatkowych kolorach - tak, by każdy mógł sobie strój spersonalizować biorąc pod uwagę kolor roweru, kasku i innych drobniejszych akcesoriów. Choćby jakieś "paseczki", co do których każdy mógłby się wypowiedzieć w jakim chce kolorze.

Kto będzie prowadził rozmowy z producentami? A może by się podzielić i wyznaczyć chętnych - odpowiedzialnych za każdego producenta z osobna? Bo chyba byłoby trudno jednemu człowiekowi całą tę literaturę ogarnąć i wybrać co najważniejsze sprawy, a do tego negocjować z kilkoma producentami na raz...

#190 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 listopad 2015 - 10:35

Co do naszych polskich barw narodowych - spójrzcie na koszulki TINKOFF SAXO - flaga Rosji jest mała, ale wyraźna, a cały strój to wariacje różnych kolorów. Więc może my też zróbmy coś fajnego - jak fajnie się to pisze, i pewnie fajnie się to czyta, ale trzeba by jeszcze zabrać się do tego i to zrobić...

A to, że my z Polski, to wystarczy symbol - flaga, powiedzmy na rękawkach po obu stronach i gdzieś na plecach - pas lub kołnierzyk. Można by też pomyśleć o naszym godle po lewej stronie na klacie. I tyle co do naszej państwowości. Reszta może być fluo-buro-czarno-różowo-fioletowa - taka, jaką wybierze większość zainteresowanych. Ja też jestem gotów podporządkować się większości, byle mieć pewność, że towar pierwsza klasa i zostanie mi na min. kilka sezonów. Tyle.

#191 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2020 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 09 listopad 2015 - 10:54

Nie może być kilku producentów naraz bo wtedy wspólne zamówienie traci sens. Żeby uzyskać rozsądne ceny trzeba złożyć duże zamówienie (30 kompletów lub więcej) u jednego producenta, stąd w temacie jasno jest napisane: Vitesse i jeden zagraniczny. Jak zrobimy wielu producentów to się okaże, że do żadnego zamówienia nie dojdzie bo będzie za mało chętnych żeby dostać dobrą cenę. To samo ze wzorem - nikt nie zrobi 10 kompletów z niebieskim paskiem, 10 z czerwonym itd. Wzór będzie jeden dla jednego producenta. A zamówieniem kieruje Uraz, i rozdzielanie tego na kilka osób też nie wróży nic dobrego. 

Flaga według mnie ujdzie, ale godło już nie bardzo, nikt chyba nie będzie reprezentował oficjalnie Polski na wyścigu amatorskim, a godło to pasuje według mnie tylko i wyłącznie dla oficjalnych strojów reprezentacji Polski. 

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#192 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 listopad 2015 - 10:56

Nie bardzo rozumiem pomysł barw narodowych, godła. Jesteśmy reprezentantami kraju, żeby je nosić?

Jest już kilka pomysłów, które są chyba w zawieszeniu i czekają na opinię organizatora. Są template'y na stronach producenta i nawet w głupim Paincie można coś nieskomplikowanego zrobić w krótkim czasie. Jak masz pomysł to próbuj.

#193 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 listopad 2015 - 11:13

Nie może być kilku producentów naraz bo wtedy wspólne zamówienie traci sens. Żeby uzyskać rozsądne ceny trzeba złożyć duże zamówienie (30 kompletów lub więcej) u jednego producenta, stąd w temacie jasno jest napisane: Vitesse i jeden zagraniczny. Jak zrobimy wielu producentów to się okaże, że do żadnego zamówienia nie dojdzie bo będzie za mało chętnych żeby dostać dobrą cenę. To samo ze wzorem - nikt nie zrobi 10 kompletów z niebieskim paskiem, 10 z czerwonym itd. Wzór będzie jeden dla jednego producenta. A zamówieniem kieruje Uraz, i rozdzielanie tego na kilka osób też nie wróży nic dobrego. 

Flaga według mnie ujdzie, ale godło już nie bardzo, nikt chyba nie będzie reprezentował oficjalnie Polski na wyścigu amatorskim, a godło to pasuje według mnie tylko i wyłącznie dla oficjalnych strojów reprezentacji Polski. 

Pisałem o kilku producentach, by złożyli oferty na wyprodukowanie towaru. Mając kilka ofert z obostrzeniami, np. 3, 5, 9 kolorów, będziemy mogli wybrać najlepszą ofertę przy optymalnej jakości. Ale trzeba by rozmawiać z kilkoma producentami na raz.

Flaga lub godło - pisałem o tym na podstawie ostatniego projektu czarno-biało-czerwonego, który moim zdaniem nawiązywał do naszych barw narodowych, choć niezbyt trafnie...

A godło - może być, nie musi być. Jak będę chciał, kupię sobie godło i na klacie sam sobie naszyję. Nie musimy nigdzie startować w koszulkach, ale jadąc gdzieś za granicę moim zdaniem warto pokazać "zawodową" koszulkę. Na pewno się nie upieram - to tylko przemyślenia, propozycje.

#194 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 listopad 2015 - 11:23

Nie bardzo rozumiem pomysł barw narodowych, godła. Jesteśmy reprezentantami kraju, żeby je nosić?

Jest już kilka pomysłów, które są chyba w zawieszeniu i czekają na opinię organizatora. Są template'y na stronach producenta i nawet w głupim Paincie można coś nieskomplikowanego zrobić w krótkim czasie. Jak masz pomysł to próbuj.

Są tacy, którzy mają pomysły praktyczne, a są tacy, co teoretyzują. Ja w tym temacie należę niestety do tej drugiej grupy. Ewentualnie mogę poprowadzić rozmowy z jednym z producentów, jeśli takie umocowanie od Was dostanę.

Zawsze jesteś reprezentantem kraju, gdy jesteś poza jego granicami. Większość polaczków o tym zapomina i bardzo nieciekawe świadectwo nam wystawiają za granicą. Kto ma walczyć o dobre imię Polaków, jak nie my?

Wiesz, miałem kiedyś wakacje w USA. Całe 5 miesięcy spędziłem z plecakiem, na którym naszyty był nasz Polski Orzeł w Koronie. Ach taki miałem kaprys... Dziwne?

To dopiero jak trochę posiedzisz za granicą nie słysząc ludzkiego języka, czujesz się Polakiem - przynajmniej tak było w moim przypadku.

#195 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 13:19

Jednak obecnie jesteśmy w kraju i pomimo, że zaraz 11 listopada to IMO bez niepotrzebnego zadęcia....niech to będą fajne ciuchy bez godła, flagi i krzyża; -)

#196 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 listopad 2015 - 13:55

Jednak obecnie jesteśmy w kraju i pomimo, że zaraz 11 listopada to IMO bez niepotrzebnego zadęcia....niech to będą fajne ciuchy bez godła, flagi i krzyża; -)

Jakie zadęcie??? Kolega wyrysował projekt stroju, gdzie na wysokości nerek fajnie i z pomysłem została wkomponowana Polska Flaga. Ale ponieważ cała reszta nie bardzo grała, a barwom narodowym nie mam nic przeciw, zaproponowałem małą zgrabną flagę - jak w zawodowym zespole TINKOFF SAXO - widziałeś ich stroje? Tam, co prawda, widnieje flaga Rosji, ale cóż począć? Takie realia.

O krzyżu, to tylko Ty tu wspominasz - to takie śmieszne? A co dla Ciebie jest ważne? Pełny brzuch? Mamona na koncie? Nowe PS?

I co Twoim zdaniem oznacza sformułowanie "fajne ciuchy"??? Bo dla mnie to nie oznacza zupełnie NIC! To więc jaki był cel pisania Twojego posta? Czyżby wyłącznie dyskretne wyrażenie nienawiści do krzyża? Czym Ci ten krzyż zawinił???

#197 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2020 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 09 listopad 2015 - 14:16

Proponuje zakończyć tą dyskusje bo robi się niepotrzebny nikomu bajzel. Założenia projektu są jasno określone na pierwsze stronie: 

• projekt minimalistyczny w ciemnych kolorach, na 95% bez napisów

I zostańmy przy tym.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#198 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 14:27

Wyraziłem swoje zdanie na ten ten temat i to Twoje napięcie mnie w tym utwierdza.

#199 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 09 listopad 2015 - 14:41

Co do godla i narodowych kolorow, to proponuje, zamiast czapeczek, dziargane szydelkiem, ewentualnie na drutach robione, berety, koniecznie z moheru!

Jak uda sie dopracowac rozsadny, minimalistyczny projekt i w ciekawej cenie, to chetnie zapisze sie na Castelli. Koniecznie z wkladka Progetto X2 Air, Kiss Air jest kiepska. Koszulki, tez nie obojetnie jaka, Free Aero Race, Climbers sa bardzo fajne.

Tylko ze wzgledu na napis Castelli, nie ma co sie napalac na ich nizsze modele koszulek i spodenek.

#200 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 listopad 2015 - 14:53

Wiem, że to prawda - z idiotami, trollami i ludźmi bez jakichkolwiek zasad moralnych, daleko się nie pojedzie!

Dlatego wypisuję się z klubu hamburgera i spółki. Sam sobie kupię produkty Sportful takie, jakie będą mi odpowiadały, nawet z rosyjską flagą - co mi tam. Majka nosi, to ja też mogę ponosić. A z takim nastawieniem przyszłych obrońców Ojczyzny, to już teraz można przyzwyczajać się do rosyjskiej flagi - może kiedyś zapunktuję u zaborcy?

Trzeba mieć tupet, żeby na forum rowerowym ludzi moherami straszyć... I tylko dlatego, że jeden idiota bezkarnie se mordę krzyżem wyciera... A może ujawnią się jeszcze jacyś idioci???

Dodaj odpowiedź