Skocz do zawartości

Zdjęcie

Deadhorse'a sposób na klamkomanetki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
68 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 19 luty 2010 - 18:40

Deadhorse jesteś pewny że rozwiązanie które zaprezentowałeś jest bezpieczniejsze od manetek na ramie? Bo nie chce mi się wierzyc że wygodniej z dolnego chwytu jest podnosic reke do góry niz tylko ją opuścic na rame...
Ja w każdym razie bał bym się o swoje zęby.
A co do estetyki, dead rowiązanie mikea jest o niebo ładniejsze niż twoje a czy praktyczne... nie wiem w zyciu na takim cudaku nie siedzaiałem.
Tak czy siak, Panowie należą się gratulacje dla deda że nie siedzi z założnymi rękami tylko bawi sie sprzetem, nigdy nie wiadomo kiedy przyda nam sie doświadczenie nabyte przy takich robótkach.
Życze przyjemnej jazdy

#62 mr40164

mr40164
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 luty 2010 - 21:27

Eeee tam, nie przejmuj się Deadhorse, to wcale nie wygląda tak fatalnie jak twierdzi większość!

#63 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 luty 2010 - 21:47

Aleście natłukli postów , a manetki jak były tak są , a ze wyglada to jak kret w okularach przeciwsłonecznych w Ferrari to już inna sprawa.

W szosówce daje się albo klamkomanetki, albo manetki na rame, czemu bo bo szoska to czysta forma roweru, prosta i nieskomplikowana.

Nie moge sobie przypomnieć kto to powiedział " kazdy ma potrzebe bycia innym " ,
być moze Deadhorse ? :lol:

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#64 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 luty 2010 - 23:06

mr40164, sądzisz, że przed każdym pójściem spać nie mogę zaznąć bo 60% userów mi napisało, że moje rozwiązanie to porafanacja szosy? ;-)

Na szczęście mam inne powody do zmartwień, owszem były one rowerowe, ale odkąd juz mam manety na ramie to one znikły. W sumie już wszystko mam skompletowane, ale niestety coraz bardziej zaczynam myśleć o pracy licencjackiej - muszę się z niąuporać jak najszybciej by móc jak najszybciej zacząć łykać kaemy z nowymi manetkami :)

#65 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 19 luty 2010 - 23:36

Deadhorse ale jesteś zawzięty!
ze tez ci te obejmy nie pękły przy rozginaniu(mogą w każdej chwili!!)
no i obawiam sie ze teraz śruby są za mało wkręcone i nie pionowo do otworu.

to że zakładając manetki porysowałeś całą kierownice nie wspomne.

ale efekt koncowy całkiem niezły tylko zdjemij monitorki będzie lzej :-P

#66 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 19 luty 2010 - 23:45

nieergonomiczne i niewygodne to było campagnolo cambio corsa. które i tak uznano za rewolucję w stosunku do flipflopów.
są obejmy do mostka na oldskulowe manetki.są manetki wpuszczane w kierownice, popularne w niektórych przełajówkach i turystykach.
Dołączona grafika
jest mnóstwo lepiej wyglądających i lepszych rozwiązań.
tak jak ktoś wspomniał - nawet gdy nastały już klamkomanetki, niektórzy z proturu wciąż zostawiali sobie jedną manetkę na ramie.
w każdym razie - połamania ramy.

#67 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 luty 2010 - 23:48

COST, zacząłem od lewej - jakby strzeliła to mniejsza strata :mrgreen:
Odkręciłem srubkę, a tu nic się nie zmieniło. Wszystko sztywne i twarde se myśle no to po zawodach. Nawet na kiere nie chciało wejść, a co dopiero potem. No ale myśle co by tu zrobić.... pomyslałem by wsadzić śrubke i mieć stałe podważenie. Okazało się za małe i myśle dalej... pod reką miałem komplet imbusów w kształcie litery L. Wziąłem najwiekszego, wsadziłem krtótszym końcem i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że działa ona jak lewarek :mrgreen: Lewa manetka troche bardziej jest zmartetowana, a raczej styk obejmy ale nie widać tego. Z prawą poszło o wiele lżej, bo wiedziałem od czego zacząć.

Śruby dałem dłuższe, siedzą nawet prosto i głęboko - narazie zostawiłem by sie ułożyło do kiery i przed skłądaniem bajka dociągne ile sie da. MAM TU WĄTPLIWOŚĆ: może strzelić ALU poprzez jego zbyt mocna rozciągnięcie czyli dociągnięcie i napręzenie obejmy?

A z monitorami zobacze, bo nie wiem czy sie połapie z biegami ;>

#68 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 luty 2010 - 00:27

"Deadhorse'a sposób na klamkomanetki"
:shock:
:-|
:-/
:roll:
...o ja pierd***!

#69 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 luty 2010 - 10:37

Wystarczy tej farsy.

Deadhorse, mniejszym złem byłoby odłożenie kasy, dozbieranie nieco grosza i kupno normalnych klamek, a nie ...