Kompatybilność przerzutki i klamek
Napisano 12 sierpień 2010 - 22:46
Ale jak założyłbym tylko osiem zębatek z kasety 9s to między tymi zębatkami odległości się nie zmienią. Chodzi o to czy wcisnę okrojoną dziewiątkę stary bębenek 7s?
tego Ci nie powiem, ale to nie zmienia faktu, że taka okrojona kaseta wciąz bedzie pracować TYLKO z manetką 9s
Napisano 12 sierpień 2010 - 23:36
Napisano 13 wrzesień 2010 - 20:44
Udało się! Kaseta 9-tka weszła na 7-rz bębenek bez ostatniej zębatki. Przyzwoicie współpracuje to z łańcuchem HG-50 (niby do max 8rz.). Czyli da się.
Pisałem o tym na forum już chyba ze 3 razy że 9 na bebenek wchodzi bez jednej - co pozwala zastosować starą piaste 7 i kasete na 9, oczywiscie manetki muszą być na 9 i łańcuch także na 9 i nie pitol że chodz idobrze z 8 -rzędowym łańcuchem bo nie chodzi - łańcuch jest za szeroki. no moze masz hg 53 ?.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 13 wrzesień 2010 - 21:00
Polak potrafi (pewnie wywołam tym burzę). Nie bolą Cię uszy od pracy tego napędu?
O dziwo, w takiej kombinacji napęd pracuje ciszej niż zestaw kaseta hg-50-7 + łanchuch hg-50.
Napisano 13 wrzesień 2010 - 22:21
Udało się! Kaseta 9-tka weszła na 7-rz bębenek bez ostatniej zębatki. Przyzwoicie współpracuje to z łańcuchem HG-50 (niby do max 8rz.). Czyli da się.
Pisałem o tym na forum już chyba ze 3 razy że 9 na bebenek wchodzi bez jednej - co pozwala zastosować starą piaste 7 i kasete na 9, oczywiscie manetki muszą być na 9 i łańcuch także na 9 i nie pitol że chodz idobrze z 8 -rzędowym łańcuchem bo nie chodzi - łańcuch jest za szeroki. no moze masz hg 53 ?.
Marthin, na tym swiecie prawie wszystko się da. Jednym z wielu czego się nie da, to np. rozłożyć w dupie parasolki.
łanuch moze i chodzi, ale na pewno nie jak należy. Poza tym manetka bez indeksacji obsłuży praktycznie dowolną ilość biegów.
Napisano 14 wrzesień 2010 - 07:55
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 29 październik 2010 - 22:01
Mam klamkomanetki Veloce 2010, czy starsze przerzutki przednie na 10s jak chorus albo record będą dobrze działać?
Dajesz spokojnie. Ja w swoim cacku mam Veloce US 2010 i do tego FD Centaur QS. Działa wysmienicie. Szczerze to nie wyobrażam sobie aby miało lepiej śmigać. 8-)
Pytam bo sądziłem, że z przerzutką shimano też będą działać a w ogóle nie działają, nie są w stanie jej ruszyć.
Nie daję wiary w to. Na pewno powinno to jakoś tam wrzucać. Być może bardzo nieprecyzyjnie ale jednak powinno.
#40 Gosc_Dominik_*
Napisano 29 październik 2010 - 22:19