Skocz do zawartości

Propozycje zmian na forum.

230 odpowiedzi w tym temacie

#121 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 20 październik 2012 - 14:38

http://www.forumszos...p=227019#227019

myślałem, z resztą nie tylko ja, że spike skonczy ze swoimi ofertami a tu jedzie dalej.. o co chodzi ?! dlaczego on moze działać niezgodnie z regulaminem ?!

#122 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 październik 2012 - 09:18

prosze pokazać z którym pkt . gdzie w tekście jest to zaznaczone firmowo, a gdzie prywatnie ?
Niezainteresowany nie musi brać w tym udziału , siać zametu, podburzać innych.

do tematu zostala załączona ankieta .

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#123 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 21 październik 2012 - 09:23

http://www.forumszos...opic.php?t=8525

pkt. 9

#124 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 październik 2012 - 12:10

Spike, przekaż swoją zacną działaność dziadkowi mrozowi i będzie wszystko OK, bo jak widać niektórzy są nadgorliwi, a jak wiadomo nadgorliwość gorsaz od faszyzmu.

#125 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 08 listopad 2012 - 22:40

Regulamin działu "Giełda" mówi:

2.W dziale giełda tematy może zakładać każdy użytkownik, który posiada więcej jak 10 postów lub 6 miesięcy stażu.

Proponuję zmienić zapis na taki:

2.W dziale giełda tematy może zakładać każdy użytkownik, który posiada 2 miesiące stażu.

Piszę o tym, bo już mnie irytuje jak po raz n-ty na forum pojawia się nowy użytkownik i w ciągu jednego dnia pisze 10 postów, tylko po to, żeby umieścić ogłoszenie w giełdzie. Najświeższy przykład - user lukas.xmen. Zalogował się wczoraj, nabił 10 postów dziś między 15:21 a 15:44, które w większości nie zawierały nawet jednego pełnego zdania.

#126 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 listopad 2012 - 00:47

Moderator do dziela zrobic z tym porzadek, 2 miesiace i mozna pisac swoja oferte w gieldzie tak wszystko, robione na sile pozniej same problemy ;-)

2.W dziale giełda tematy może zakładać każdy użytkownik, który posiada 2 miesiące stażu.

To nie jest zly pomysl ciekawe, co na to administracja forum :roll:

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#127 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopad 2012 - 08:02

teoretycznie mozna by było pisać od zera postow i nawet bez stażu , albo z rocznym stażem i po tysiącach postów , w jednym i drugim przypadku będzie żle z drugiej strony będziecie jęczeć ze ktoś ma fajne szpeja , w dobrej cenie a nie udziela sie na forum , tylko handluje , zawsze mozna posty bardziej moderować treścią i wywalać te malo wnoszace do dyskusji , tylko ogarnąć to .........

z innej strony u użytkownik mający tylko posty w giełdzie , czy to uzytkownik ? czy traktuje dane forum jako sposób na pozbycie sie , lub zarobek.

Może Maciej coś zaproponuje, 3 miesiące, pół roku .........100 postów ....

#128 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 09 listopad 2012 - 08:21

z innej strony u użytkownik mający tylko posty w giełdzie , czy to uzytkownik ? czy traktuje dane forum jako sposób na pozbycie sie , lub zarobek.

A niech sobie traktuje forum jako miejsce zarobku. Jeśli ma do zaoferowania dobre szpeja w dobrej cenie, a nie ma ochoty klepać postów, ma małą wiedzę, którą się mógłby podzielić, albo poprostu nie ma czasu na udzielanie się na forum, to żaden ból dla mnie. Jedno z drugim przecież nie musi iść w parze.
Rozumiem, że taka osoba (mało znana na forum) ma słabą, nazwijmy to, reputację i może być postrzegana jako potencjalny oszust, ale i tą kwestię można rozwiazać np. poprzez udowodnienie, że jest to osoba godna zaufania. Niech ogłasza sie tu ze swoimi szpejami, ale tylko z linkiem do aukcji na jakimś portalu, gdzie widać, że ma on już jakaś przeszłość handlową i śmiało można od niego coś zanabyć bez obaw o matactwo.

#129 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopad 2012 - 11:17

co do portali nie ma sprawy, linki może kazdy zgłosić przecież tylko nie firmowe , cały czas tak jest , wcześniej sami chcieliści ograniczeń dla sprzedających .
Przyklad Zawiszy , po całym zamieszaniu jakie bylo , potem wystawiał szpeja , rowery choć sie nie udziela , jest znany z uczciwosci i ma wolną reke do wystawiania.

Te ograniczenia postów to tak aby ślad po gościu był , poza tym jeśli ktoś dokonuje transakcji zawsze może sie jakoś zabezpieczyć , przez Allegro, odbiór z otwarciem paczki , platności częściowe itd .

Nam jest w zasadzie obojętne jaka to będzie forma "stażu " byleby chronila Wasze interesy , zaproponujcie konkretnie co odnośnie prywatnych wystawek.

Jeśli ktoś ma dużo szpejów, warto zalożyć jak to zrobił pewien forowicz bezpłatną strone int. i na niej wystawiał szpeja , to dobra forma sprzedaży bez kosztów wlasnych, także galeriie Picassy ... zdjecie fotki, ceny to podstawa zgodnie z reg. , aktualizujecie liste co 5 dni i tak jest szybko i czysto, każdy ma swój temat i go obrabia .

Przypomne ..... możecie wrzucac linki do ciekawych ofert, jak widze malo tego jest , a ponoć same wyprzedaże, temat specjlanie założony , http://www.forumszos...pic.php?t=12460 , warto korzystać , spam niedozwolony .

#130 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 09 listopad 2012 - 16:52

Jak dla mnie to, forum jest tematyczne. Czyli głównie rozmawiamy o kolarstwie itp. A z giełdą, to won na aukcje itp. serwisy.

Jeśli tak bardzo chcecie super okazji i dobrego sprzętu, to sami zacznijcie szukać. "Miejsc" takich macie pod dostatkiem.

Jestem za całkowitym wywaleniem giełdy lub z dużymi restrykcjami. Np. 6 miesięcy na forum (dla mnie ok) i tak ze 100 postów. Odechce się srania po krzakach, od tego jest kibel :P

#131 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 09 listopad 2012 - 23:25

Jestem tego samego zdania co Bury! Forum to nie drugie allegro czy ebay, wystawiając tutaj żadnej prowizji się nie płaci, pojedynczo można, ale profi oferty czy nagminne wystawianie sprzętu co by wskazywało na handel odpada... Won na portale aukcyjne..

#132 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 10 listopad 2012 - 12:58

Giełda niech zostanie, czasami trafiają się dobre okazje. Bury podrzucił dobry pomysł, żeby do wystawiania ogłoszeń uprawniał minimalny staż na forum i określona liczba postów. Np. 3 miesiące na forum i 15 postów.

#133 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopad 2012 - 16:26

http://www.forumszos...opic.php?t=8525 pkt2.
I na tym koniec.

#134 migdal

migdal
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 luty 2013 - 12:53

Być może ktoś poruszał już tą kwestię.... Wygląd forum.

Moim zdaniem warto było by odświeżyć grafikę, jest nieco przestarzała i dosyć ponura. Myślę, że na forum zjadzie się co najmniej jeden dobry grafik który mógł by opracować coś fajnego, coś co doda tchu tej stronie :)

#135 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 07 sierpień 2013 - 09:18

A mi się ten stary wygląd forum bardziej podobał. Brakuje mi tych ramek wyraźnie wydzielających poszczególne elementy. 

#136 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 07 sierpień 2013 - 14:49

A mi się ten stary wygląd forum bardziej podobał. Brakuje mi tych ramek wyraźnie wydzielających poszczególne elementy. 

Mnie również.

#137 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpień 2013 - 09:15

Mark all as read  do wersji mobilnej - jeśli się powtarzam to sorry

• wtd lubi to

#138 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpień 2013 - 16:43

Mark all as read  do wersji mobilnej - jeśli się powtarzam to sorry

Dzięki i widzę, że jest w naszym języku  ;-)

#139 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 sierpień 2013 - 09:58

Da rade zrobić aby temat który się ciągnie n stron i został dodany nowy post otwierał się na ostatniej stronie.

#140 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 13 sierpień 2013 - 10:02

O to prosiliśmy już zresztą gdzieś tam w temacie test czy jakoś tak.

A z mojej strony prośba, czy moderatorzy mogliby robić porządek lub zadbać o to, by tematy były możliwie dokładnie nazywane? Gdy widzę tematy typu "Problem ???" albo "Zlitujcie się nad nowicjuszem, pomocy" to mnie trafia. Robi się niepotrzebny syf na forum, a dodatkowo powstaje przez to kupa niepotrzebnych tematów, które gdzieś już się pojawiły, tylko ktoś nie potrafił odpowiednio tego nazwać.

Dodaj odpowiedź