Jump to content

Photo

Cos W Przedziale 300-400Zł

licznik

10 replies to this topic

#1 RowerowyAmator

RowerowyAmator
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • SkądLubań

Posted 25 April 2016 - 11:07

Witam, poszukuje dobrego licznika w przedziale cenowym 300-400zł, dodam, ze nie interesuje mnie gps.

Znalazłem Licznik CATEYE Padrone Smart CC-PA500B 

Ktoś miał z nim do czynienia? Na internecie nie znalazłem zbyt wiele recenzji na temat tego modelu. Chyba, że coś innego w tej cenie ?

#2 Gromowladny

Gromowladny
  • Użytkownik
  • 38 posts

Posted 30 May 2016 - 22:18

Jakiś czas temu też szukałem licznika w podobnej cenie i też nie zależało mi na gpsie. Kupiłem Cateye Strada Smart cc-rd500b. Jest to mniejsza wersja modelu Padrone. Zależało mi na liczniku który obsługuje bluetooth smart i na wyświetlaczu pokaże mi trzy wartości jednocześnie (głównie chodzi mi o prędkość, puls i kadencję). Licznik mam połączony z czujnikiem prędkości i kadencji Bontrager Duotrap S i pulsometrem Geonaute bluetooth smart. Wszystko chodzi sprawnie i raczej dokładnie. Licznik można połączyć z czujnikami bezpośrednio lub przez smartfona z aplikacją Cateye cycling. Co ważne, a dla niektórych najważniejsze z aplikacji możliwy eksport do Stravy;)
Przy połączeniu przez smartfona na wyswietlaczu pojawia sie info jeśli ktoś właśnie dzwoni. Podobno pojawia się jeszcze email i SMS ale używam go tak krótko ze jeszcze nie dostałem wiadomości podczas jazdy:)
Licznik mam umocowany na wysięgniku co jest bardzo wygodne. Licznik nie ma przycisków - naciska się go calego żeby przełączać funkcje. Na minus nie ma podświetlenia.
Nie znalazłem nigdzie porównania strady smart i padrone ale po szybkim porównaniu funkcji różni się chyba głównie rozmiarem. Mimo tego że smart jest mniejszym licznikiem jest bardzo czytelny.

#3 Zygmin

Zygmin
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 22 July 2016 - 08:40

Używam Cateye Strada Smart od jakichś 2 tygodni. Mam mieszane uczucia... Problem z pierwszym sparowaniem czujników i licznika + rozładowane baterie po zakupie, przez co nie zdążyłem uruchomić licznika na wyścig... 

Na spokojnie uruchomiłem wszystko następnego dnia w 20 min. OK. Zainstalowana apka Cateye Cycling i w drogę. Obsługa całkiem spoko, czasami trzeba tylko mocniej nacisnąć  żeby przełączyć się pomiędzy ekranami.  Niestety licznik dość często gubi połączenie z czujnikami, rekordowo podczas jednej trasu zdarzało się to co minutę... Okazało się że przestawiły mi się czujniki, poprawiłem tak żeby prawie dotykały sensorów - następna jazda ok ale kolejna to już ponownie zrywanie, ostatecznie zerwao tak, że żeby znowu połączyć musiałem się zatrzymać i zresetować cały zestaw - żenada...  Kolejna sprawa z którą mam mały problem to upload danych do Stravy, a nie ukrywam, że był to jeden z powodów dla których kupiłem ten własnie zestaw. Po przesłaniu z apki Cateye do Stravy na dystansie ok 40 km mam różnicę 3 km, różnica w prędkości max to 15km/h ! Kadencja i tętno są 1:1 z czujników. 

Podsumowując mam trochę kaca, wydałem ponad 400 zł żeby nie kupować droższego Polara... ale to nie działa tak jak powinno. 

#4 Zygmin

Zygmin
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 24 August 2016 - 08:00

Mały update, przeniosłem licznik na mostek i zacząłem wozić telefon w prawej kieszeni z tyłu na koszulce i efekt gubienia sygnału nie występuje. Zauważyłem może 2-3 razy, ale taka ilość jest dla mnie akceptowalna.

#5 Lukasio

Lukasio
  • Użytkownik
  • 136 posts
  • SkądLeg/ Wro

Posted 02 January 2017 - 09:38

A czy ktoś używał cateye padrone smart+ ? Chodzi mi o to czy wartość mocy która jest pokazywana na wyświetlaczu to jest wartość szacowana/obliczona na podstawie predkości,wagi itp czy jest to wartość która jest pobierana z czujnika mocy np w piaście lub korbie? Nigdzie info na ten temat nie znalazłem, sprzedwcy któzy mają w ofercie ten licznik kompletnie się nie znają...

#6 wojtek123

wojtek123
  • Użytkownik
  • 136 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 May 2018 - 20:07

Podbije temat, Cateye strada Smart, warto zaryzykować?

#7 Piotreq77

Piotreq77
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 14 May 2018 - 23:56

Witam
Mam tego Cateye od roku, podstawowe dane potrzebne do jazdy spokojnie jest w stanie zapewnić, do jego działania potrzebny smartfon z oprogramowaniem Cateye, kilka razy wymieniłem w nim baterie przy slabej potrafi nieraz się zawiesić lub długo szukać gps, z chińskim czujnikiem cad sparowal się bardzo szybko, ja ogólnie jestem zadowolony.

#8 wojtek123

wojtek123
  • Użytkownik
  • 136 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 May 2018 - 08:21

Witam
Mam tego Cateye od roku, podstawowe dane potrzebne do jazdy spokojnie jest w stanie zapewnić, do jego działania potrzebny smartfon z oprogramowaniem Cateye, kilka razy wymieniłem w nim baterie przy slabej potrafi nieraz się zawiesić lub długo szukać gps, z chińskim czujnikiem cad sparowal się bardzo szybko, ja ogólnie jestem zadowolony.

Bateria szybko pada? BT jednak chyba potrzebuje więcej prądu niż ANT+ więc nic dziwnego ze szybciej pada. No nic, zamówiłem za 380zł z czujnikiem kadencji, zobaczymy :)

#9 Piotreq77

Piotreq77
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 16 May 2018 - 10:34

Witam

U mnie wytrzymuje średnio 2-3 miesiące, koszt znikomy, wymiana prosta.

#10 wojtek123

wojtek123
  • Użytkownik
  • 136 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 June 2018 - 19:41

Po czasie, Cateye strada smart spisuje się fajnie, ale niestety czasem czujnik traci połączenie z licznikiem/telefonem. Zauważyłem że najczęściej dzieje się tak po najechaniu na nierówności, jednak dość irytująca rzecz 

#11 Piotreq77

Piotreq77
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 21 June 2018 - 09:28

Witam potwierdzam tą przypadłość dosyć rzadko się to zdarza ale też kilka razy po najechaniu na nierówność na drodze Cateye rozłączył się ze smartfonem.

Reply to this topic

Also tagged with one or more of these keywords: licznik