ale że jest dziura? po jakim czasie schodzi powietrze?
nigdy czegoś takiego nie widziałem
Napisano 06 lipiec 2014 - 09:22
Na 100% detka musi byc uszkodzona. Jak opona jest cala, to powietrze musi jakos wyjsc na zewnatrz, tu poprzez scianki.
Jak zauwazyles to przed klejeniem, to reklamacja, teraz zalej je np. Stanem ok 50ml (uzywalem go w szytkach pare razy z sukcesem).
Przebicie musi byc male i uszczelniacz poradzi sobie z tym bez problemu.
Napisano 06 lipiec 2014 - 10:16
Ale co jest rozklejone? Widzisz jakies uszkodzenia?
Na filmie widac tylko mase powietrza uchodzacego ze scianek.
Masz uszkodzona detke! To nie jest system UST.
Jeszcze raz, powietrze ucieka z detki i jakos musi sie wydostac na zewnatrz opony i robi to przez scianki. Bo to jest sam material, oplot powleczony tylko substancja lateksowa.
Jak nie ma zadnych uszkodzen zew. szytki, to jak pisalem, zalej plynem i ciesz sie jazda.
Napisano 07 lipiec 2014 - 16:44
patolog
Ewidentnie wada tych Veloflexów (!) widać na Twoim filmiku jak powietrze schodzi na bocznym łączeniu, nawet nie dyskutowałbym ze sprzedającym *(Cyklomania?) 150 km to jeden mocny trening, więc możesz śmiało napisać w reklamacji że założyłeś i pojechałeś na trening ...wróciłeś na flaku 8-) tyle...
Sam używam opon Veloflex i sobie bardzo chwalę, a jeżdżę czasami po takim syfie że sam się zastanawiam dlaczego gumy nie złapałem jeszcze :-P (ze szutrami włącznie).
BTW na tych samych szytkach które Ty kupiłeś zdaje się Sky jeździ chyba ...
Napisano 07 lipiec 2014 - 18:04
patolog,
Po prostu "pech", dostałeś już trefną szytkę ... ale również uważam jak Ty, że w tej cenie takich "przypadków" nie powinno być, z filmiku ewidentnie wynika że nie da się takiego uszkodzenia wywołać samemu, mechanicznie, w warunkach normalnego zastosowania szytki, pogadaj ze sprzedawcą, napisz do firmy Veloflex, po kolei ... wiadomo że w cenie tych szytek powinieneś być zwolniony w tracenia czasu na pisanie, dzwonienie itp. ale skoro kaska poszła, a Veloflexy naprawdę mają dobrą opinię to może dostaniesz komplecik nowych (tak powinno się stać bezwzględnie).
Napisano 07 lipiec 2014 - 18:15
A nie pomyślałeś, że mogły po prostu być przechowywane (np. przez sprzedawcę albo hurtownika) w nieodpowiedni sposób, np. zalane albo oparte o ścianę w blaszanym garażu podczas upału?Ewidentnie wada tych Veloflexów (!)
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 07 lipiec 2014 - 18:44
Napisano 07 lipiec 2014 - 19:39
A nie pomyślałeś, że mogły po prostu być przechowywane (np. przez sprzedawcę albo hurtownika) w nieodpowiedni sposób, np. zalane albo oparte o ścianę w blaszanym garażu podczas upału?
Zgadza się, po prostu dostał chłop "wadliwe" szytki, gdziekolwiek i jakkolwiek by tej wady nie dostały, czy to u sprzedawcy/hurtownika, czy to od samego producenta ... irytacja jednak rośnie proporcjonalnie wraz z ceną ;-) wiem coś o tym, i wiele "złego" o tzw. "topowych" szpejach mógłbym napisać ...kwestia tylko żeby odzyskał nowe szytki, i nie zostawili @patolog'a bez niczego ...
Napisano 07 lipiec 2014 - 19:42
Ale dwie sztuki trafiło to samo uszkodzenie w tym samym czasie. Najpierw przód, dwa dni później tył w ten sam sposób.
Przód został zalany uszczelniaczem, ale jak to samo stało się z tyłem to zrezygnowałem.
Co do uszkodzeń to nic nie ma.
Kupione w Cykomanii, wysłałem filmik , podobo poszło to do producenta, ale skoro to Włochy to pewnie w tym roku nie będzie odpowiedzi
Kudos!
Napisano 07 lipiec 2014 - 19:47
Jasna sprawa, każdy by się wkurzył. Byłoby jednak świetnie, gdyby wiadomo było, gdzie kierować swój żalirytacja jednak rośnie proporcjonalnie wraz z ceną ;-)
Jeszcze częściej, choć być może o tym nie wiesz, laurkę powinno się wystawić nie producentowi, a sprzedawcy. Jako osoba "z tej drugiej strony" rynku (choć mocno wierzę, że obie strony mogą patrzeć w tę samą stronę ) zapewniam: zadziwiająco tanie oferty w internecie rzadko są dziełem przypadku. Co oczywiście nie oznacza, że w tym przypadku piję do sprzedawcy, bo nie znam całej historii.wiem coś o tym, i wiele "złego" o tzw. "topowych" szpejach mógłbym napisać...
Napisano 07 lipiec 2014 - 20:16
Napisano 07 lipiec 2014 - 20:45
mikroos
Tak, wiemy że sprzedawcy powinni wiele rzeczy, zdajemy sobie sprawę że często próbuje Nam się (wszystkim konsumentom) wciskać np. towar wybrakowany - "mam stare, sparciałe szytki, są drogie, nic z nimi nie zrobię, no i jadą do Klienta ...a nóż się uda, a może kupuje je jako zapasowe i się nie wyda", i tak jest ze wszystkim
Ja identycznie jak patolog wychodzę z założenia iż okazje nie są dla mnie, wolę dopłacić/nie oszczędzać i mieć spokój, i bardziej chodzi tu o pewność niż o snobowanie, po za tym masz 100% racji sugerując iż to Cyklomania powinna natychmiast sama z siebie poprosić o zwrot szytek, wysłanie nowych + dobry bidon Elite na przeprosiny, i mam nadzieję że nie będzie się zasłaniała firmą Veloflex.