Cytat
Cytat
Według danych producenta to L-ka bedzie dla mnie mama 183cm wzrostu i waga 84kg
Niestety rower o ktorym mysle to M-ka
Stas
No tutaj to nie wiadomo Jak już ktoś pisał wiele razy że problem jest z rozmiarówką, otóż wg producenta to M jest od 173 - 183, więc kolega jest na pograniczu, najlepiej żeby dosiadł Mki i Lki i zobaczył jak się siedzi. Ale też skłaniałbym się ku Mce. (P.S. jak się zdecydujesz to kupuj jak najszybciej, bo M to najpopularniejsza 880 i schodzą jak woda)
Co do Meridki to na pierwszy AMATORSKI rowerek szosowy jest git, ja na nim robię około 50 km dziennie i jest mi super wygodnie, fajnie grzeje, a na Tour de.... nie startuję więc nie potrzeba mi mega zbijania wagi, zrywności o 0,1 sekundy szybciej niż moja Meridka. Koledzy mają rację, Merida nie jest to ścigałka najwyższych lotów, ale ludzie... dla amatora mającego 2000 zł w kieszeni to idealna sprawa, osprzęt to nie sora czy tiagra ale działa, na amatorską jazdę wystarczy, jak dwa razy zmienię bieg w trakcie podróży to wszystko, a jak sprzęt zaniemoże to się wtedy go zmieni na coś lepszego. Jak przynajmniej dla mnie (amatora) 20 gramów mniej na przerzutce nic mi nie zrobi, bo nie walczę z innymi o setne sekundy.