Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#281 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 23 październik 2010 - 20:25

maku84 - W porządku, ja wyjeżdżam o 9.00 z NH i jadę ul. Bora i Opolską. Pozdrawiam

#282 bradi

bradi
  • Użytkownik
  • 76 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2010 - 18:57

Frekwencja dzisiaj dopisała. Bardzo miło się jechało! Oby tak częściej :)

#283 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2010 - 20:09

Dzięki za dzisiaj, było super! Walnąłem życiówkę, towarzystwo super, tak więc i wycieczka się udała!! :) Do zobaczyska pewnie w weekend.

#284 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2010 - 20:23

I ja dziękuję za fajną jazdę .
Oby więcej takich :-D
ps udało się stuknąć 208 co według mnie jest dobrym rezultatem jak na tę porę roku.
U pana Rysia w Pilicy dobre jadło :mrgreen:

#285 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2010 - 20:31

udało się stuknąć 208

Witam. Próbowałem Was trafić w drodze powrotnej ale się nie udało. Zmieniliście trasę powrotną czy źle wyliczyłem?

#286 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2010 - 20:35

Jechaliśmy od Pilicy do Olkusza nieco inaczej ale potem wszystko tak jak w 1 stronę czyli skręcaliśmy na Skałę :)

#287 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2010 - 20:39

Gratulacje - żałuję, że nie pojechałem z Wami, ale trenuję narybek, czyli mojego syna> Na razie za słaby na takie trasy, ale wczoraj zrobiliśmy 60 km w umiarkowanym tempie i nawet nie marudził. No cóż muszę czasem wybierać - obowiązkowa przyjemność, czy przyjemny obowiązek.
I nie mogę go zniechęcić.
I cieszę się, ze Kraków się ruszył. Dobrze to rokuje na wiosnę :)

#288 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2010 - 20:44

od Pilicy do Olkusza

Ja ujeżdżałem drogę Skała - Olkusz m-y 12:30 a 15:30, więc pewnie nie trafiłem w czas:-( . Szkoda. Ile osób się w sumie uzbierało?

#289 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 24 październik 2010 - 20:58

marekg58 - W tym czasie około 12.30 cztery osoby wracały ze Skały do Krakowa, a reszta pojechała dalej. W sumie było nas 8 osób. Pozdrawiam

#290 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2010 - 21:05

około 12.30

To musieliśmy się minąć nieznacznie; pewnie jak dojeżdżałem z domu do drogi Skała-Sułoszowa /na dole k. Ojcowa/, to Wy tamtędy przejechaliście.
Całkiem spory peletonik jak na tą okolicę.
Pozdrawiam.

#291 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 24 październik 2010 - 21:09

Szczegóły wycieczki znajdziecie na prywatnych blogach u Maksa, Jaśka i u mnie. Pozdrawiam i dziękuję za jazdę w super grupie.

#292 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 24 październik 2010 - 21:16

Było ciepło, było tłoczno, było szybko, było fajnie. Dzięki Panowie, do następnego

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#293 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 24 październik 2010 - 21:26

Cóż mogę dodać więcej... Było tak jak być powinno. Idealne warunki i świetne towarzystwo. Dzięki wielkie no i do zobaczenia!

#294 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 24 październik 2010 - 22:20

No trzeba przyznać że pogoda wam się niesamowicie udała. JA patrzyłem tylko zza okna uczelni z językiem na wierzchu:) dopiero po zajęciach choć na chwile na ostre..

#295 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 25 październik 2010 - 20:54

Chłopaki oto małe sprostowanie.

Ankieta, która została rozesłana miała wyznaczyć jedynie nasze główne miejsce spotkań do treningów w sezonie. Później będziemy się zastanawiać nad wyznaczeniem pakietu tras. Jeżeli chodzi o wspólne wyjazdy dystansowe są i będą nadal ustalane na bieżąco. Oczywiste jest więc, ze w zależności od kierunku danej trasy będziemy się gromadzić i dołączać na przestrzeni kilkunastu kilometrów.

Chcielibyśmy z kolega Robinem uruchomić już nasze oficjalne forum grupy. Do tego jednak potrzebujemy nazwy. Prosimy was o przesyłanie propozycji na nazwę. Mogą być wysyłane tutaj, lub na komunikatorze. Od Maja planujemy uruchomić portal na którym będą znajdować się zapisy naszych treningów, tras i zdjęcia.

#296 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 26 październik 2010 - 07:17

mam pytanie
czemu nie chcecie jeździć z nami bikeholikami ? :P

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#297 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 październik 2010 - 08:22

małe OT zrobie
Jak to kiedyś Twój ziomal powiedział na tym forum ,: Wasza racja jest najmoszniejsza ".

Może ludzie chą po prostu sobie pojeździć a nie być pod presją , a forum szosowe idealnie nadaje się na strikte szosowanie, wolność , swobode .
Koniec OT zmojej strony.

Co do miejsca startów w Krakowie nieśmiało moge zaproponować Smoka Wawelskiego , swego czasu tam zbierali sie na starty rowerzyści z pierwszego krakowskiego forum, co i tak nieuchroniło tego, iż ludzie dołączali w drodze a danym kierunku.

pozdrawiam i jak skończe montować szoske ( bo ostatnio napęd wymieniam ) to dołącze na jakiąś lajtową jazde dla przyjemności.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#298 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 26 październik 2010 - 13:12

mam pytanie
czemu nie chcecie jeździć z nami bikeholikami ? :P

małe OT zrobie

SPIKE zrobi wszystko zeby jak najmniej osob korzystalo z krakowskiego forum szosowego. To jego racja i ma do tego prawo.
Ja jednak zachecam do zapoznania sie z czerwonym forum w jego czesci szosowej oraz "wydarzenia i imprezy", gdzie rowniez mozna znalezc cos dla siebie.
Chcecie spotykac sie na "treningach", to znaczy ze chcecie aby oprocz samej jazdy bylo z tego cos wiecej. Dla tych ktorzy chca wiecej niz tylko jazdy zapraszam na cichy kacik. sam tam nie bywam, bo sie nie scigam, ale polecam bo nigdzie indziej nie potrenujecie lepiej w grupie.
wycieczki w gronie bikeholikow, tez na prawde nie sa takie straszne jak to opisuje SPIKE. moze czasem sa przydlugawe, ale po to powstalo to forum, zeby WSZYSCY krakowscy rowerzysci i kolarze mogli sie dogadac w swoim wspolnym gronie, a nie po to zeby pokazac swiatu jak ci czerwoni sa wspaniali. (choc to przeciez oczywista oczywistosc :mrgreen: )

#299 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 26 październik 2010 - 13:26

Istniejecie już kawał czasu i Cichy Kącik nie zmienił się ani trochę. Większości nie odpowiada wasza polityka. Chcemy także obalić takie stwierdzenia, że "nigdzie indziej nie potrenujecie lepiej niż w grupie Bikeholików". To jest trochę samolubne nie sądzisz? Tutaj zebrała się grupa ludzi, którzy chcą wprowadzić swój projekt. Dzięki naszemu podejściu do sprawy jesteśmy w stanie powiększać nasze grono społeczne z dnia na dzień. Z resztą konkurencja jest wszędzie. Nie podoba nam się jedna rzecz, więc robimy drugą. Jeszcze przed nowym rokiem wszystko zostanie opisane na naszym portalu.

I jeszcze jedno... chcemy aby ten projekt nie zamykał się wśród paru osób i nie był tylko przypisywany do jednego miejsca. Jesteśmy dużą grupą ludzi, jesteśmy otwarci na każde propozycje i mamy nadzieję jednoczyć wszystkich miłośników kolarstwa szosowego. Pokażemy, że my Polacy też potrafimy!

I może będzie lepiej jak niektóre wypowiedzi nie będą zawierać uszczypliwych tekstów.

#300 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 26 październik 2010 - 15:14

Dokładnie jak napisał Antek, jest kilka grup rowerowych w Krakowie, ale my chcemy stworzyć własną, niezależną grupę. Jest coś takiego w innych grupach, pomijając ich nazwy, coś co zniechęca ludzi, aby do niej przynależeli i utożsamili się z nią. Widocznie coś jest nie tak w Waszych grupach, skoro ludzie chcą tworzyć coś nowego, nie ma oczywiści pewności, że to wyjdzie i będzie lepsze, bo to nie chodzi o to, ale zawsze warto spróbować!
Uczestnicy grupy powinni być zadowoleni z przynależności do niej, nic na siłę!

Pozdrawiam - Myślę, że nikogo nie uszczypałem swoim postem.

Dodaj odpowiedź