Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#401 oki

oki
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądDębica/Kraków

Napisano 11 listopad 2010 - 14:38

@marekg58:

Ja i antekk coś jutro planujemy koło 10/11. Trasa do ustalenia ale raczej płasko i w granicach max 80km

#402 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 11 listopad 2010 - 14:42

oki mam rozumieć, że ty to Lemon, czy Adam :) Faktycznie fajnie było, trasę byśmy zrealizowali gdyby nie skończył się nam asfalt. Najwyraźniej MapMyRide nie jest najlepsze do planowania trasy. Szkoda, że tak wiało, bo momentami nie chciało się pedałować. Odcinek ze Skały do Iwanowic to coś pięknego 50 nie schodziło z budzika. W Skale byliśmy przez chwilę większą atrakcją niż sam Piłsudzki na czele pochodu :mrgreen:
marekg58 o wyjeździe wspominałem. Z chętnymi umówiliśmy się już po za forum. Następnym razem proponuje gg albo pw.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#403 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 14:51

Do oki:
Mateunio umieścił swój wpis zaraz po moim więc uznałem, że te rejony mu nie odpowiadają /a przecież Wasza trasa była bardzo zbieżna z moją propozycją ??/. Dlatego się nie włączyłem.

Odcinek ze Skały do Iwanowic to coś pięknego 50 nie schodziło z budzika

Też lubię ten odcinek /cały czas z górki/, zwłaszcza jak wieje z zachodu. Potem niestety trzeba wrócić :mrgreen:

#404 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 15:03

Z chętnymi umówiliśmy się już po za forum. Następnym razem proponuje gg albo pw.

Nie zrozum mnie źle ale jeśli jest prawdą, że zależy nam/Wam, żeby zaktywizować i skonsolidować małopolskich rowerzystów, to trzeba na końcu takiej pogaduchy wrzucić na forum coś w stylu:
"umówiliśmy się w pięcioro; ja, Bodzio, Lesiu, Ania i Frania, że jedziemy jutro z Kraka do Fraka. Pojedziemy na szosówkach ze średnią ok. 32 km/h, nie planujemy żadnych postojów, a jak nas poniesie to i dwie stówy walniemy ..itd/itp. Na cieniasów czekać nie będziemy."
Inaczej nic z tego nie będzie. Czy mnie rozumiecie? :->

#405 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 11 listopad 2010 - 15:49

Ja nie rozumiem. Zawsze masz pretensje do tych wyjazdów. Jak sam Mateusz napisał trasa była do ustalenia, a skoro nikt się nie zgłaszał to nie rozpisywaliśmy się w tym temacie. Dwóch kolegów, którzy zainteresowali się wyjazdem napisali na gadu o szczegóły a to już chyba nie nasza wina. Ale dobra... przecież zawsze to musi być czyjaś wina. I ja mogę to wziąć na siebie. Nie napisaliśmy miejsca zbiórki, sorki. Gdybyś na prawdę chciał jechać to byś się dopytał co i jak. Zero zainteresowania...

#406 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 16:05

Zawsze masz pretensje do tych wyjazdów

????
Antek, co z Tobą? Jakie ZAWSZE..? Do jakich TYCH?

Ale dobra... przecież zawsze to musi być czyjaś wina

Nikogo o nic nie obwiniam!!
Przeczytaj jeszcze raz i odpisz. Ale się nie spiesz :evil:
Pozdrawiam.

#407 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopad 2010 - 16:06

Pobijcie się. :shock:

To co na jutro tylko trójka chętnych? Jaka trasa?

#408 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 11 listopad 2010 - 16:13

Do 20.00 napiszę i trasę i ew. gdyby padał jutro deszcz! przeniesiemy to analogicznie na sobotę!!

#409 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 16:18

Pom..

#410 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 16:20

Pobijcie się.

Znalazł się rozjemca!! :-D

#411 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 11 listopad 2010 - 16:24

Marku jak widzisz nie spieszyłem się bo różnica czasu pomiędzy twoją a moją odpowiedzią wynosiła 45minut. Kiedyś była podobna sytuacja do tej i to właśnie między nami. Wiem, że nie obwiniasz, ale masz częściowo racje. Nie napisaliśmy dokładnych szczegółów wyjazdu i za to czuje się winny, bo mogliśmy pojechać razem te 7km, które były podobne do twojej trasy. Taka sytuacja, że zabrakło informacji zdarzyła się pierwszy raz i szczerze przepraszam.

#412 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 11 listopad 2010 - 16:30

Przyłączam się do przeprosin. Od dziś wszystkie dane wyjazdu będą podawane na forum, ponadto postaram się aktualizować swoją pozycję w trakcie jazdy aby kto chętny gdy okaże się, że będziemy przejeżdżać pod jego oknem mógł do nas dołączyć.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#413 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 16:34

i szczerze przepraszam

Antek!!
Nie masz o co przepraszać!! /wiem, że sejajarobisz ;-) /
Nie traktuj tego tak strasznie "rygorystycznie".
Ludzie posługują się niby tym samym językiem ale okazuje się, że się nie rozumieją. Normalka.

#414 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 16:37

Przyłączam się do przeprosin.

K..wa, kolejny obrażalski :evil:

#415 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 11 listopad 2010 - 16:39

Mówię całkiem autentycznie i nie robię sobie jaj. Niech to będzie nauczka dla wszystkich. Bo nie raz jest tak, że jedzie się grupą a spotyka się z naprzeciwka szosowca, który może właśnie nie miał danych o wycieczce. Już mówię, że w sobotę i niedzielę coś będzie bo jutro o 10 leje ostro, ale zobaczymy może przewieje te chmury.

#416 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 16:51

Mówię całkiem autentycznie

No to przepraszam; myślałem, że mnie strofujesz /żeby nie użyć mocniejszego określenia/.

#417 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 17:23

bo mogliśmy pojechać razem te 7km

Nie chodzi o te siedem, bo jak pewnie czujesz można, a nawet trzeba korygować. Nie mogę uwierzyć, że to Ty właśnie próbowałeś stworzyć jakąś grupę /nazwałeś to stowarzyszeniem/.!!

#418 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 11 listopad 2010 - 17:41

Wasza trasa była bardzo zbieżna z moją propozycją

chodzi mi o ten cytat. Nie była zbliżona... ba! była zupełnie inna. Tylko te 7km mieliśmy podobnych. Jak wyobrażasz sobie korygowanie czegokolwiek skoro odcinasz się społecznie i nie ma z Tobą kontaktu. Napiszesz raz na tydzień i to jeszcze z pretensjami.

#419 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 11 listopad 2010 - 17:44

Planujemy wyjazd około "setkowy" - trasa prowizoryczna wygląda TAK.

Zbieramy się w piątek tj. 12.11.2010 r. o godz. 9.30 na skrzyżowaniu ulic OPOLSKA/LUBLAŃSKA/29LISTOPADA.

Akces udziału potwierdzili: ANTEK, MAKDEB, MAKU, MATEUNIO I JA(ROBIN)

Uwaga. Jutro podobno ma padać (lać) jeśli pogoda się sprawdzi to przekładamy wycieczkę na dzień następny tj. sobota o tych samych parametrach.

Tutaj na forum godzinę przed planowanym wyjazdem podamy informację czy jedziemy w piątek i w sobotę czy tylko piątek lub tylko w sobotę ;-) Co do tempa jazdy - ostatnia średnia wyniosła 28,5 km/h. Będziemy trzymali się zaplanowanej trasy więc można się dołączyć w trakcie.

Zabieram ze sobą skuwacz!!! :-)

Kontakt: 609474649 lub gg 3913999

Pozdrawiam

PS. Marku - przyjedź jutro lub w sobotę to sobie wszytko wyjaśnicie bo moim zdaniem szkoda miejsca na dyskusje kto ma rację. Jest to temat rzeka, a Internet nie jest nieskończonością :-) Pozdrawiam zwaśnione strony - nie chcę być PACEMAKEREM

#420 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 17:53

Zbieramy się w piątek tj. 12.11.2010 r. o godz. 9.30 na skrzyżowaniu ulic OPOLSKA/LUBLAŃSKA/29LISTOPADA

O tym właśnie pisałem!

Dodaj odpowiedź