Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#481 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 styczeń 2011 - 20:56

Jeździmy, aczkolwiek ostrożnie bo mokro jest i kierowcy nie przyzwyczajeni są

Zapraszamy tutaj http://www.szosowykrakow.pl/ konkretnie.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#482 ditom

ditom
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 kwiecień 2011 - 20:03

Widzę że temat coś podupadł. Mam pytanie czy ktoś w następny weekend ma zamiar pośmigać po okolicach Krakowa? Jestem chętny i otwarty na propozycje jakby co .

#483 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 kwiecień 2011 - 20:11

www.szosowykrakow.pl < - - Zapraszamy.

#484 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 26 kwiecień 2011 - 08:57

tylko ze tam nic nie ma. poszukaj tu: http://www.bikeholicy.pl prawie codzienne cos sie dzieje

#485 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwiecień 2011 - 09:03

Spros nie bądź lekko napisze bezczelny bo codziennie chłopakie jeżdżą na Szosowym Karakowie a w weekendy nawet długie traski , trzeba sie zarjestrować i samemu wrzucicteż temat i propozycje .

#486 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwiecień 2011 - 12:36

Uuuu spros niczym stara baba na straganie :lol: .

Ja też zachęcam do jeżdżenia z szosowym :) Jeździłem i było okej :)

#487 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 26 kwiecień 2011 - 19:10

tak, reklamujcie sie, bo jestescie jedynie sluszna grupa szosowa w krakowie ;-P.
nie szkodzi tez poznac inne srodowiska, stad podalem stosownego linka.
nie sadze zeby to bylo bezczelne. raczej zwykla uczynnosc, cieszy mnie wasz atak na moj post, bo swiadczy to tylko o hehehe zawisci ;-P. podalem zwykly link do alternatywnego forum, na ktorym nie trzeba pisac elaboratow i proponowac tras wystarczy sie podlaczyc pod istniejace wyjazdy i dobrze sie bawic. oferta nie do zastapienia dla ludzi ktorzy nie znaja okolicy badz chcieli by ja lepiej poznac. kazdy ma prawo wyboru gdzie i z kim jezdzi.
informuje was tez ze sledze szosowykrakow tak samo czesto jak bikeholikow, z tym ze na tym drugim forum spedzam znacznie wiecej czasu z racji wiekszej ilosci ciekawych idei.
ot co. zatem nie ma tu zadnej przesadnej reklamy w jedna czy w druga strone, wylacznie moje wlasne osobiste odczucia co do jakosci i ilosci propozycji dla rowerzysty/kolarza.

#488 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwiecień 2011 - 20:16

nie ma zawiści czy też innych spraw , dlatego troche nie w tonie było że " tam nic sie nie dzieje " , na czacie sie umawiają chłopaki albo na telefony i dlatego trzeba sie zarejestrować aby mieć pełny dotęp do informacji.
Praktycznie codziennie ktoś śmiga z Krakowa albo z okolic.

I to forum jest strikte szosowe.

Mamy paru takich na szybkie krótkie traski a także długodystansowców, np. Waksmund ostatnio śmignął na 400 km , więc , jeździmy ( no może ja ostatnio nie bo raczej robie im z rowerami ) .
Przy okazji forum ma "patronacki " serwis ;-) więc wszystko na dobrej drodze.

Pozdrawiam i zapraszam .

P.S.

Właśnie z tych i innych powodów temat z tego forum przenieśliśmy na Szosowy Kraków.

Myśle ze ta dawka info wystarczy , każdy wybiera co mu potrzeba.

#489 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 26 kwiecień 2011 - 20:25

Co by było sprawiedliwie. Krakowianie głównie ustawiają się na 3 forach:
- Bikeholicy - http://www.bikeholicy.pl
- Szosowy Kraków - http://www.szosowykrakow.pl
- Rowerowanie.pl - http://rowerowanie.pl
+ Cichy kącik o 10:00 w każdy dzień wolny od pracy - soboty, niedziele, święta i czasem w tygodniu.

O innych ideach nie wiem. Śledzę w sumie to wszystkie opcje choć aktywny jestem tylko na szosowymkrakowie.

Reasumując - dużo dzieje się :)

P.S.
Na szosowymkrakowie faktycznie większość dzieje się na chacie no bo jest na górze strony :)
Bardzo często wypady powstają spontanicznie po sms'ach czy własnie na chacie potrafi wybuchnąć fajna jazda w 30min od iskry do spotkania na trasie :)

A co do bikeholików to oni mi 'cześć' nie odpowiadają... i tyle :(

#490 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 27 kwiecień 2011 - 10:39

gbury mi tez :-)

#491 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:39

Spros , to może zapytaj jak to w zeszłym tygodniu w Lasku Wolskim na podjeździe od szlabanu podjechałem kawałek i stanąłem sobie odpocząć a tu dojeżdża czerwona strzała i mija , zero złowa , za nim jakiś młody zdyszany zapylał na zwykłych ciuchach , spotkalismy jeszcze raz w lasku gdzieś wyzej na trawersie i też ani mru mru face to face , a to niespotykane niestety jest o wczesnej porze bo mało ludzie jeździ.
nadmienie iż na podjeździe za nimi ze 2 minuty póżniej jechał sobie gostek jakiś luzaczek i wymieniliśmy pozdrowienia , także gbury są wśród nas niestety, ja pamiętam Twoje słowa " maj prawda jest najmoszniejsza " wiec to nie są przypadki odosobnione, no chyba że ktoś sie uważa za bardziej PRO niż reszta świata , ale życie go naporostuje kiedyś.

To taka mała dygresja krakowska z życia .

#492 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 28 kwiecień 2011 - 18:45

wydaje mi się,czy kolor czerwony w Krakowie wynosi ponad chmury pewnych ludziokolarzy???

#493 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 28 kwiecień 2011 - 19:30

a placzcie ze do was nie machaja. co to sa pedaly sa zeby do obcego faceta reka jak choragiewka kiwac?
az tak wam sie przykro zrobilo, ze was nie znaja? moze wygrajcie jakis wyscig, albo chociaz wezcie w nim udzial, moze dajcie sie poznac w jakikolwiek inny sposob to beda was przynajmniej kojarzyc i moze nawet czasem zagadaja.
a tak chowacie sie za krzakami i spozieracie jak pol d... z bolem serca.
zachowanie zaiste godne doroslych facetow. kolarzy. to koniec w tym temacie z mojej strony. zapewne w ogole niepotrzebnie dalem sie sprowokowac.
sory ale jakbym mial machac lapa do kazdego napotkanego rowerzysty to juz dawno by mi sie odkrecila. wole skupic sie na bezpiecznym przemierzaniu i kontemplowaniu przestrzeni niz wypatrywaniu czy aby zza jakiegos slupa nie wychyli mi sie jakas postac na wielocypedzie lub posiadajaca takowy gdzies w garazu lub na strychu.
zyjcie sobie w swoim zapyzialym machaniorekami swiatku. rower sluzy do jazdy a nie do lansu zeby sobie pomachac.

#494 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 kwiecień 2011 - 19:49

ano masz racje, przyznaje, zawsze masz racje i tylko racje, jesteśmy pseudokolarzami wiec do pedałów nie będziemy machać , ach dobrze to było wyjaśnić i poznać następne światopoglądy .

#495 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 28 kwiecień 2011 - 20:15

Jasna du... znam obydwu , osobno to przsympatyczni ludzie . Elektrowstrząsy od kompa cy co?
Oskar wypad do Stegny znów aktualny. Chcieliście tradycji to jest.

#496 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 29 kwiecień 2011 - 09:57

jasne, bede. co ciekawsze korzystam z uslug Piotra i jakos tak w 4 oczy dogadujemy sie :-) hehehe

#497 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 29 kwiecień 2011 - 10:03

Szczerze żałuję, że coś co napisałem z przymrużeniem oka w jednym zdaniu rozpętało taką kanonadę... takimi bataliami zrażamy środowisko do siebie, a przecież wszyscy w Polsce wiedzą, że najlepiej jeździ się z nami Krakowiakami :)

#498 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 30 kwiecień 2011 - 06:48

a placzcie ze do was nie machaja. co to sa pedaly sa zeby do obcego faceta reka jak choragiewka kiwac?
az tak wam sie przykro zrobilo, ze was nie znaja? moze wygrajcie jakis wyscig, albo chociaz wezcie w nim udzial, moze dajcie sie poznac w jakikolwiek inny sposob to beda was przynajmniej kojarzyc i moze nawet czasem zagadaja.
a tak chowacie sie za krzakami i spozieracie jak pol d... z bolem serca.
zachowanie zaiste godne doroslych facetow. kolarzy. to koniec w tym temacie z mojej strony. zapewne w ogole niepotrzebnie dalem sie sprowokowac.
sory ale jakbym mial machac lapa do kazdego napotkanego rowerzysty to juz dawno by mi sie odkrecila. wole skupic sie na bezpiecznym przemierzaniu i kontemplowaniu przestrzeni niz wypatrywaniu czy aby zza jakiegos slupa nie wychyli mi sie jakas postac na wielocypedzie lub posiadajaca takowy gdzies w garazu lub na strychu.
zyjcie sobie w swoim zapyzialym machaniorekami swiatku. rower sluzy do jazdy a nie do lansu zeby sobie pomachac.

widocznie cos się na tym świecie zmieniło i siedząć w lesie tego nie zauważyłem:/. kolega dobrze wie ze nie macha sie wszystkim i raczej latwo jest odróznić gościa ubranego w "ubiór kolarski" na rowerku szosowym od gościa jadacego na tajwanie po bułki do sklepu :). No ale fakt,to wolny kraj i kazdy moze robic co chce i jak chce,wyrazać swoja opinię i poglądy również :)

#499 Magus

Magus
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwiec 2011 - 20:22

Witam,

Kupilem swoja pierwsza szosowke. Wszystko cacy, ale mostek za krotki. Gdzie w Kraku (albo Wieliczce) jest jakis rozsadny serwis/sklep, gdzie pomoga mi dobrac wlasciwy mostek?

#500 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 czerwiec 2011 - 08:14

poręba albo wertykal

Dodaj odpowiedź