Krakowskie szosowanie
Napisano 17 sierpień 2012 - 23:06
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 18 sierpień 2012 - 13:57
Huh, trochę późno - zrobiłem dłuższy wypad zamiast pętlija mogę, wracam do jazdy po ściągnieciu szwów z nogi, ale tempo raczej lżejsze,bo dwa tygodnie przerwy robią swoje. no i nie chce, zeby mi sie ta rana rozeszła ;P
Napisano 18 sierpień 2012 - 15:32
Dzisiaj było pieknie , okolice Wadowic, Lanckorony , mały ruch ładne widoki, podjazd co mnie zrzucił ze siodełka 39/26 nogi mi stanęły na ok 30 m , asfalt na trasie tam mało ciekawy , sporo nierównosci , ale jest szansa znależc lepszy bo miejscami było ładnie .
Stówka poszła przyjemnie , no i oczywiscie pod sklepem, ostatnie 20 m jazdy buc w autobusie wymusił pierszeństwo, skrzyżowanie, podwójna ciągła, przjeście dla pieszych ja chce skręcać w osiedle a ten drugim pasem !!!!... niestety okna mają z nietłukącej szybu od ręki, a nie chciał otworzyć sam.
Jakąś grupke mijałem koło Kryspinowa ok 10 z kawałkiem ale mieli tak zaciśnięte zęby że szkoda gadać.
Jade teraz na mtb dotyrać sie , pozdrówki
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_Kuba1987_*
Napisano 18 sierpień 2012 - 19:20
Ja również po zabiegu więc do końca miesiąca jestem out...:/ ale później chętnie!
mały ot: co to za kolarz na osiedlu widok mieszka? Niebiesko biała koszulka;)
Ktoś z tąd? Często widuje też dziewczyne na fajnym skocie chyba cr...może zbierzemy bande i pompa!
to pewno był addict http://scott.pl/prod...97&id_prod=2054
Napisano 18 sierpień 2012 - 21:42
...okolice Wadowic, Lanckorony...
Właśnie, którędy w tamte okolice? W środę do Kalwarii pojechałem przez Skawinę, Radziszów, Wolę Radziszowską i im dalej tym gorsza nawierzchnia, a to męczy bardziej niż wiatr w oczy i podjazdy. Wracałem już bezpośrednio dw 953 Zebrzydowice Przytkowice itd na Skawinę - tu już dużo lepiej.
Odkąd przesiadłem się na szosę powoli przerabiam stan dróg, najczęściej po zachodnio-północnej stronie Krakowa. Jak dotąd mam szczęście trafiać na miejsca gdzie asfalt dawno zwinęli, albo dla przyzwoitości powinni zwinąć. Będę więc wdzięczy za każdą sugestię.
Przy okazji witam wszystkich
Napisano 19 sierpień 2012 - 13:03
Właśnie, którędy w tamte okolice?
Zrób tak:
Właduj się z rowerem w pociąg do suchej beskidzkiej.
Ze suchej (zależy jak z kondycją) albo pętla maków - zawoja - przełęcz krowiarki albo od razu drogą 28 "wadowicką" na północ, potem w prawo w 956 w zembrzycach i zaraz za wsią tablica informacyjna "dwór w stryszowie" (możesz go sobie zwiedzić albo i nie) po drodze zaliczysz fest podjazd ale i zjazd 14% (troche adrenaliny) następnie w prawo na zakrzów, pod górkę i lądujesz w kalwarii obok wiadomo czego. Potem prosto w dół drogą 953 aż do skawiny - następnie tyniecka i zu hause.
To jedna z wielu mozliwości. Można też ten papieski pociąg do wadowic a z tamtąd świnna poręba itd.
Napisano 20 sierpień 2012 - 12:42
Napisano 23 sierpień 2012 - 23:27
trasa w sumie dowolna, powiedzmy ze moge proponować trase między drogą na Alwernie a Wisłą, z dojazdem do Sanki, i potem po trasie IC powrót do Kryspinowa? właściwie to mi wszystko jedno, wariantów jest bez liku.
Napisano 23 sierpień 2012 - 23:34
a wg. tej strony przynajmniej do soboty włącznie o deszczu nie ma mowy: http://meteo.icm.edu.pl/