Jaki rower za 3500zł i wiecej?
Napisano 18 sierpień 2009 - 07:11
Bianchi bardzo fajne i do tego w najfajniejszym kolorze - Celeste. Widelec i tył z karbonu przydadzą się na naszych drogach. Rower nie wygląda na bardzo zajechany, osprzęt przyzwoity, tylko szkoda, że korba starego typu. Poza tym ja jestem za ;-)
Napisano 18 sierpień 2009 - 09:13
Oczywiście z zastrzeżeniem, że koła od razu by wymienili, ciekawe, czy na to pójdą?
Wątpię. Nie w tej klasy rowerach
Hmm to niefajnie, no ale będę sklep męczył, zobaczymy. Aksiumy to może też sprzęt bez szaleństw, ale słyszałem, że przynajmniej są wytrzymałe.
Jakoś mi się nigdy nie obiło o uszy / oczy, że szosowe ramy pękają. Wręcz przeciwnie. Są przyzwoicie wykończone, a tył z karbonu spowoduje, że każdego najmniejszego kamyczka nie bedziesz czuł na d***
Ok, dzięki to cenna informacja, nie chciałbym tracić w sezonie czasu na wymianę ramy. Chyba wkrótce pójdę do sklepu i wyrażę zainteresowanie i zobaczę jaką zniżkę zaproponują. Nie śpieszy mi się, mogę ich przetrzymać i do wiosny :-)
Napisano 18 sierpień 2009 - 09:38
Ramy MTB Kellysa, przynajmniej te lżejsze, często pękają, co prawda z reklamacją podobno nie ma problemu, ale zawsze to kłopot.
Jakoś mi się nigdy nie obiło o uszy / oczy, że szosowe ramy pękają. Wręcz przeciwnie. Są przyzwoicie wykończone, a tył z karbonu spowoduje, że każdego najmniejszego kamyczka nie bedziesz czuł na d***
Mam Kellysa 5.9 i rama pękła po pół roku (6 tys. km). Nie było problemów z wymianą, ale nie nastraja to optymistycznie na przyszłość.
Napisano 18 sierpień 2009 - 17:21
Mam Kellysa 5.9 i rama pękła po pół roku (6 tys. km). Nie było problemów z wymianą, ale nie nastraja to optymistycznie na przyszłość.
Cenna informacja. Swojego czasu interesowałem się bardzo modelem 5.9 i wyszukałem na prawdę sporo informacji na jego temat i nie spotkałem się z opinią, że ta rama też pęka.
W takim razie Kellys ma problem.
Napisano 23 sierpień 2009 - 09:19
Merida Road Race 904
Felt F85
Kellys irc 5.9 lub 5.93[ nie wiem czym one się róznią]
A może jakiś inny? chciał bym się zmiścić w 4 tyś
Podobają mi się włoskie szosówki... są piękne ale nie wiem czy w łodzi można takowe dostac? :-( Rama slopingowa czy klasyczna? Aha dodam że chciał bym jak najbardziej sportową geo.
Fan911 masz namiary na jakieś dobre sklepy z szosówkami w Łodzi?
pozdrawiam ;-)
Napisano 24 sierpień 2009 - 11:35
Mam takie małe pytanko przymierzam się do zakupu szosy (jazda czysto amatorska, może czasem jakieś amatorskie zawody)
rowerkiem jeżdżę od dawna obecnie crossem ,ale nie o tym.
Zastanawiam się jakie sa istotne różnice jakościowe pomiędzy rowerkami z rama alu a carbonową.
mam na oku dwa typy i mówiąc szczerze nie mam pojęcia który wybrać ...
1 typ to KTM Strada 3000 Link
2 typ to KTM Strada LC 4000 Link
różnice w cenie nie wielkie i pewnie był bym gotów dołożyć te parę groszy do LC4000 nie wiem tylko co tak naprawdę da mi carbonowa rama ... mógłby mi ktoś w dwóch słowach wyjaśnić ?
A może w ogole nie warto inwestować takiej kasy w rower do jazdy amatorskiej i poszukać czegoś za 2500 i na tym ganiać ?
dodam jeszcze ze mam jakieś 178cm wzrostu i ważę około 90 kg
Pozdrawiam i z góry dziękuje za "podpowiedzi"
Kris
Napisano 25 sierpień 2009 - 18:28
http://mail.google.c...&disp=inline wymiary - czy na 164 cm odpowiednie, nie za mały??
sprzedający twierdzi, że sam ma 174 cm wzrostu i jest w porządku
wydaje mi się dziwnie złożony, klamki tak jakoś wysoko
Napisano 25 sierpień 2009 - 23:05
Jak Kellys to masz na forum Karbon-a, zawsze możesz go odwiedzić w sklepie :-P
5.9 różni sie od 5.93 korbą. ten z trójką na końcu ma 3 tarcze, jak sama nazwa mówi, 5.9 ma klasyczny kompakt - 50/34.
W Łodzi nie znajdziesz sklepu z szosami, oprócz Sujki, ale u niego tylko Felt i tanie modele to rzadko występują.
Napisano 26 sierpień 2009 - 07:01
Niech ci sprzedająch dokładnie poda wymiary ramy, żeby nie popełnić błędu i nie kupić rozmiaru niedopasowanego do twojej sylwetki. Piszesz o ustawieniu klamek - nie dopatrzyłem się jakiejś przesady - widocznie jemu pasowało, a ty możesz zmienić.sprzedający twierdzi, że sam ma 174 cm wzrostu i jest w porządku
wydaje mi się dziwnie złożony, klamki tak jakoś wysoko
Co mnie rzuciło się w oczy w tym rowerku, to mostek ustawiony na plus (to też można zmienić), a szczególnie sztyca z bardzo dużym offsetem - pewnie gość nie mieścił się w tej ramie i musiał odsunąć siodełko do tyłu.
Rower fajnej marki, elegancki czarny mat, ale przez to trochę smutny.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 26 sierpień 2009 - 07:24
O ile mnie pamięć nie myli rozmiar ramy to jest 50, albo 52 max. Rozmawiałem wtedy przez tel. o tym rowerze z Panem dosyć długo i powiedział, że jeździł nim bardzo mało, bo miał jakiś uraz kręgosłupa, a rama jest mała, bo on sam jest małego wzrostu, poniżej 170 cm.
Rower drogi, ale w fajnej konfiguracji. Rama jest na niską osobę z krótkimi nogami.
Napisano 26 sierpień 2009 - 09:39
http://www.dynamo.com.pl/ giant, kilka szosowek wisi
http://www.88rowerow.pl/ trek itp, drogo mi sie wydaje, ale jest zawsze kilka szos "na sklepie"
http://www.maxxbike.pl/ gipieme (nie wiem jak pisac) i chyba focusy tam mozna dostac, albo mi sie przywidzialo :-P
http://www.frshop.pl/ tutaj szosy tylko na zamowienie, zadnej na wystawie
na temat innych sklepow sie nie wypowiadam bo nie bylem za czesto, albo wcale ;-)
spis: http://www.cyklomani...sklepy_rowerowe
Napisano 26 sierpień 2009 - 12:06
mój wzrost to 164 cm, długość nóg to jakieś 78 cm
Załączone pliki
Napisano 26 sierpień 2009 - 20:25
Napisano 26 sierpień 2009 - 20:30
Wracając do kwestii kupna roweru szosowego w Łodzi. Przez ostatni rok chodziłem po sklepach szukając szosy i mam następujące wnioski:
DYNAMO na Kilińskiego - olewają klienta. Zniechęcili mnie do kupienia Cannondale'a, mieli dzwonić, nie dzwonili, co tydzien do nich biegałem, a oni się wykręcali. Chciałem kupić u nich później kask - nie mieli, rękawiczki - nie mieli, strój - nie mieli. NIC NIGDY NIE MAJĄ!! I zawsze jak mówią, że zamówią, to nigdy tego nie dostają i się później głupio tłumaczą. Jak na dealera Speca i Cannon'a sa beznadziejni :!:
FRShop - kupowałem u nich kask. Nigdy nie mieli i nie będą mieli żadnej szosy, bo się w tym NIE SPECJALIZUJĄ - koleś powiedział mi to wprost, a kask szosowy zamówili przez pomyłkę i mi go sprzedali za niezłą cenę.
88 ROWERÓW - w zeszłym roku jeszcze coś mieli, Sprzedawca się stara, aczkolwiek wszystko obecnie jest na zamówienie. Oczywiście tylko Trek.
Maxxbike - próbował ktoś u nich szosę kupić?? Na 95% pytań odpowiadają "Nie wiem", głównie na pytania o dostępność czy cenę. Wątpię, czy kiedykolwiek szosę sprzedali.
U Karbon-a na rzgowskiej w zeszłym roku były Kellysy w fajnych cenach, fakt.
Jeszcze w PIAŚCIE są szosówki, może jeszcze jakieś Meridy mają, ale najwyżej 901. Nic droższego. Na pewno nie w cenie powyżej 2500-3000 zł.
TYLKO Sujka ze wszystkich sprzedawców na pytanie o szose JEST W STANIE COŚ POKAZAĆ NA MIEJSCU, specjalizuje sie w szosie, ma zawsze 5-6 rowerów, ramy, koła, WSZYSTKO. TYLKO ON traktuje biznes szosowy w Łodzi na poważnie. I jak mówi, że coś sprowadzi, to sprowadzi, a nie ściemnia i kręci. Dlatego kupiłem u niego rower, nie miałem problemów z naprawą, zawsze wszystko jest i jest szybko. Nie chce, żeby to brzmiało jak reklama, ale u Sujki poczułem się jak KLIENT a nie KOSMITA który zawraca d*** i nie wiadomo czego chce. I mogłem przed kupnem usiąść na rowerze i dotknąć go ręką a nie obejrzeć na małym obrazku z obietnicą 'sprowadzimy jak będzie u importera'.
Przepraszam za wypowiedź nie na temat, ale musiałem poprzeć swoją poprzednią wypowiedź argumentami, żeby nie wyżywali się na mnie więcej jacyś 'prowincjonalni' łodziacy. Ja mieszkam prawie w centrum i to od 7-miu lat :-D
Napisano 27 sierpień 2009 - 00:37
chcialem kupic tam kask ale mnie olali, kupilem buty, inny koles stal za lada i wszystko bylo ok. skle to nie jedna osoba, nie ma sie co spinac.DYNAMO na Kilińskiego - olewają klienta. Zniechęcili mnie do kupienia Cannondale'a, mieli dzwonić, nie dzwonili, co tydzien do nich biegałem, a oni się wykręcali. Chciałem kupić u nich później kask - nie mieli, rękawiczki - nie mieli, strój - nie mieli. NIC NIGDY NIE MAJĄ!! I zawsze jak mówią, że zamówią, to nigdy tego nie dostają i się później głupio tłumaczą. Jak na dealera Speca i Cannon'a sa beznadziejni :!:
sklep sklepem i wspomnialem o nim bo nie sprzedaja tam marketowcow. zawadzilem do nich bo szukalem kasku met`a a jakis znajomy mi mowil ze oni by sprowadzili. to ze sie nie zajmuja szosami to widac i bez Twoich duzych liter :-PFRShop - kupowałem u nich kask. Nigdy nie mieli i nie będą mieli żadnej szosy, bo się w tym NIE SPECJALIZUJĄ - koleś powiedział mi to wprost, a kask szosowy zamówili przez pomyłkę i mi go sprzedali za niezłą cenę.
moim zdaniem troche sie przeliczyli z potrzebami rynku na szosy - na samym poczatku mieli z 15 rowerow w tym 6 szos, takie realia niestety i dlatego teraz na zamowienie jak wszedzie :-/88 ROWERÓW - w zeszłym roku jeszcze coś mieli, Sprzedawca się stara, aczkolwiek wszystko obecnie jest na zamówienie. Oczywiście tylko Trek.
ale w ofercie maja szosy wiec czemu nie wspomiec? jesli szukasz roweru to zawsze warto zobaczyc wiecej niz mniej, zeby miec porownanie, nie zaszkodzi. co do "nie wiem", ja raczej zaobserwowalem porownanie wszystkiego z szosy do grub mtb, czyli xtr to, xtr tamto, calkiem smieszna rozmowa ;-)Maxxbike - próbował ktoś u nich szosę kupić?? Na 95% pytań odpowiadają "Nie wiem", głównie na pytania o dostępność czy cenę. Wątpię, czy kiedykolwiek szosę sprzedali.
reasumujac w łodzi nie jest tak zle - w porownaniu z sochaczewem... :-D btw w sochaczewie kupilem rower :-P
fajnie by byl sklep gdzie mozna dostac wszystkie marki a sprzedawcami sa pasjonaci ktorzy sami jezdza, a do tego wystawa zapelniona kazdym modelem i to w kazdym malowaniu :-) ale to juz inny temat, a to ma byc o rowerach za 2500 + :-P
Napisano 27 sierpień 2009 - 21:41
http://www.bike-aren...-xi-56cm-czarny
i czy rozmiar 56 będzie dobry dla mnie mam 177 cm wzrostu
Napisano 27 sierpień 2009 - 23:01
co myślicie o tym rowerze
http://www.bike-aren...-xi-56cm-czarny
i czy rozmiar 56 będzie dobry dla mnie mam 177 cm wzrostu
Nie jestem wielkim specem ale 56 cm na 177 cm wzrostu to będzie za duża rama, o ile jesteś proporcjonalnie zbudowany to przynajmniej jeden rozmiar w dół. Czytałem sporo o rozmiarach ramy bo sam szukam roweru więc jestem mocny w gębie Przejżyj temat o rozmiarach ramy bo tam pisali mądrzejsi ode mnie. Ja nie miałem do czynienia z Poisonem ale przewijał się w kilku tematach więc szukaj. Każdy Ci pewnie napisze, że ten konkretny ma badziewne, drogie w serwisowaniu koła. Za wiele pewnie nie pomogłem ale liczą się dobre chęci, nie?
Napisano 28 sierpień 2009 - 17:10
Nie jestem wielkim specem ale 56 cm na 177 cm wzrostu to będzie za duża rama, o ile jesteś proporcjonalnie zbudowany to przynajmniej jeden rozmiar w dół. Czytałem sporo o rozmiarach ramy bo sam szukam roweru więc jestem mocny w gębie Przejżyj temat o rozmiarach ramy bo tam pisali mądrzejsi ode mnie. Ja nie miałem do czynienia z Poisonem ale przewijał się w kilku tematach więc szukaj. Każdy Ci pewnie napisze, że ten konkretny ma badziewne, drogie w serwisowaniu koła. Za wiele pewnie nie pomogłem ale liczą się dobre chęci, nie?
Mavic aksium badziewne? hmm...
Co do samej ramy to z tego co ludzie piszą na forum jest mega sztywna, wygodna i ma fajna sportową geometrię, ale za to gorzej z wagą. Cały rower na 105 więc propozycja jak dla mnie ciekawa...
Napisano 28 sierpień 2009 - 20:23