Jaki rower za 3500zł i wiecej?
Napisano 06 wrzesień 2009 - 14:35
Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:00
Rower podobno własciwie nowy, jeżdżący na wozie techn , zapasowy ...
Kiera Deda carbon ...
Po prostu - rower mniej więcej TEN, na jakim jeżdżą w w Miche Team ...
Jest w Italii jeszcze ...
Bez posredników, prosto ze źródła - pomóżcie w decyzji ...
Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:12
Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:17
dopytam co i jak ...
co jeszcze wypytać, na co zwrócić uwagę ?
Karbon - jaka to rama? jak Ci sie wydaje , okazja czy nie ?
Mam zapewnienie od NIEGO ze osprzet nówka właściwie i ze jakby co to mam pomoc w wymianie tego co sie zuzywa (kaseta, łańcuch itp)
ON wygrał teraz na takim rowerze (właściwie tym "polskim") górskie mistrzostwa polski ...
Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:40
Napisano 11 wrzesień 2009 - 18:02
dzisiaj mi smignal gosciu z mroza na tym http://www.jamisbike...9_xenithsl.html
Napisano 11 wrzesień 2009 - 22:57
Napisano 15 wrzesień 2009 - 17:48
Chciałem spróbować zmierzyć się z zadaniem wybrania jakiegoś porządnego roweru za rozsądną cenę ale im więcej tematów i ofert czytałem tym więcej nasuwało mi się wątpliwości. Zwracam się więc osobiście do użytkowników i pytam czy mógłby mi ktoś doradzić nowy rower szosowy? Mój budżet to 3500zł. Zorientowałem się ,że najlepiej byłoby zdecydować się na firmy typu TREK i SCOTT, bo najczęściej i najlepiej się o nich mówi ale o osprzęcie dodawanym do rowerów w ofertach mojego budżetu nie mówi się już najlepiej. Przeglądając oferty sklepów natknąłem się na kilka innych firm jednak nie mam co do nich opinii i mimo ,że "jakieśtam" pojęcie o rowerach szosowych i kolarstwie posiadam to czuje ,że jest ono niewystarczające ,żeby samemu mądrze i zdecydowanie rozsądzić o zakupie. Kolarstwo od dawna było moim marzeniem a do tego niespodziewałem się od razu tak dużego budżetu na jego spełnienie i teraz boje się nim posłużyć.
Byłbym wdzięczny za wszystkie propozycje i rady dotyczące sprzętu.
Jak dotąd myślałem o Treku 1200 z 2007r (tylko nie wiem gdzie go kupić) i o Scott Speedster 40 (ten z kolei jest jak mi powiedziano jest już niedostępny u dystrybutora)
Mam 196cm wzrostu jeśli to się przyda.
Pozdrawiam!
Adam
#709 Gosc_kobrys_*
Napisano 15 wrzesień 2009 - 18:14
Witam!
Chciałem spróbować zmierzyć się z zadaniem wybrania jakiegoś porządnego roweru za rozsądną cenę ale im więcej tematów i ofert czytałem tym więcej nasuwało mi się wątpliwości. Zwracam się więc osobiście do użytkowników i pytam czy mógłby mi ktoś doradzić nowy rower szosowy? Mój budżet to 3500zł. Zorientowałem się ,że najlepiej byłoby zdecydować się na firmy typu TREK i SCOTT, bo najczęściej i najlepiej się o nich mówi ale o osprzęcie dodawanym do rowerów w ofertach mojego budżetu nie mówi się już najlepiej. Przeglądając oferty sklepów natknąłem się na kilka innych firm jednak nie mam co do nich opinii i mimo ,że "jakieśtam" pojęcie o rowerach szosowych i kolarstwie posiadam to czuje ,że jest ono niewystarczające ,żeby samemu mądrze i zdecydowanie rozsądzić o zakupie. Kolarstwo od dawna było moim marzeniem a do tego niespodziewałem się od razu tak dużego budżetu na jego spełnienie i teraz boje się nim posłużyć.
Byłbym wdzięczny za wszystkie propozycje i rady dotyczące sprzętu.
Jak dotąd myślałem o Treku 1200 z 2007r (tylko nie wiem gdzie go kupić) i o Scott Speedster 40 (ten z kolei jest jak mi powiedziano jest już niedostępny u dystrybutora)
Mam 196cm wzrostu jeśli to się przyda.
Pozdrawiam!
Adam
składaj, składaj, składaj... chyba że złapiesz jakąś okazję tak za 3 miesiące kiedy wszyscy będą się pozbywać wszelkiej maści sprzętu dedykowanej rokowi 2009...
Napisano 15 wrzesień 2009 - 20:18
#711 Gosc_Dominik_*
Napisano 15 wrzesień 2009 - 21:58
Napisano 16 wrzesień 2009 - 20:06
Mam możliwość zakupienia roweru Kelly's IRC 3.93 za 2900zł. Warto?
Od jakiegoś czasu czytam to forum i nie znalazłem chyba ani jednej pozytywnej opinii na temat tej marki.
Pozdrawiam,
Viego
Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:19
Zakup ten chciałbym zrobić z myślą o triathlonie w Suszu albo w Borównie. Proszę o porady bo jestem trochę laikiem
A może jeszcze coś innego ?
Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:41
Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:42
Jeśli chodzi o przeznaczenie konkretnie pod Susz i Borówno to każda szosówka będzie tu miała podobne noty
( no może poza rowerami czasowymi ) , Susz to połówka , Borówno połówka lub pełny więc tak czy siak zawsze mile wskazana będzie dodatkowo lemondka , jakbyś jednak startował na krótszych dystansach pamiętaj , że jest ona zabroniona ( no chyba że nie wystaje poza barana )
Napisano 17 wrzesień 2009 - 12:56
o ile jestem w stanie zrozumieć kogoś, kto kupuje rower szoso-podobny w stylu Merida 880 - bo nie ma kasy, o tyle wydawanie więcej niż 2.500 - 3.000 złotych na rower w.w. marek jest wyrzuceniem kasy w błoto.
Życzę wytrwałości w poszukiwaniu czegoś ciekawszego
#717 Gosc_kobrys_*
Napisano 17 wrzesień 2009 - 13:14
Z drugiej strony koszty wytworzenia jednostkowego rosną bo liczba zamówień spada, a czasem np nie można redukować pewnych kosztów co przekłada się na cenę jednostkową... jednakże nie może to tak bardzo rosnąć... jak w tamtym roku uzasadnione były pewnie podwyżki z racji kryzysu który sprawił na że kochany $ kosztował momentami o 40% więcej tak obecnie kiedy to sytuacja wróciła do normy... nie rozumiem...
Osobiście wolę kupować za wielką rzeką... byle jaką wielką rzeką - po prostu najlepiej prosto od producenta... jeśli kupuje się na własny użytek to nie płaci się 40% wartości towaru jako tzw opłaty antydumpingowej na rowerki (a pawlak musi płacić...)...
Pamięta ktoś że rok temu o tej porze można było kupić pełną grupę czarną 105 za 1399zł a ultegrę sl za 1800zł? I to od samego JW Pawlaka? A teraz - makabra...
Napisano 17 wrzesień 2009 - 13:29
Napisano 18 wrzesień 2009 - 09:39
I to wcale nie jest żart :shock:
Napisano 18 wrzesień 2009 - 15:48