Skocz do zawartości

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1583 odpowiedzi w tym temacie

#701 Robes

Robes
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądMazury

Napisano 06 wrzesień 2009 - 14:35

Tak w ogóle to witam wszystkich.Zapomniałem o kulturze.Sorrki.Czytam już dłuższy czas wypowiedzi na tym forum.Postanowiłem i ja zacząć.Jeżdżę teraz na Giant x sport 2 i stwierdziłem że wyspecjalizuję się w szosie.Tym bardziej że kieeeeedyś jeżdziłem na Huraganie,Jaguarze i Romecie Sport.Także jakieś tam małe doswiadczenie mam.Tyle jest teraz marek i modeli że trudno się zdecydować.Raczej nowy rower wchodzi w rachubę!!!

#702 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:00

Viner Mitus na Recordzie 10s + conieco Miche (m.inn koła miche Concept), bo z teamu Miche za 6k zł - okazja ?

Rower podobno własciwie nowy, jeżdżący na wozie techn , zapasowy ...
Kiera Deda carbon ...
Po prostu - rower mniej więcej TEN, na jakim jeżdżą w w Miche Team ...
Jest w Italii jeszcze ...

Bez posredników, prosto ze źródła - pomóżcie w decyzji ...

#703 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:12

Taki sprzęt zapasowy jest często w fatalnym stanie wizualnym.

#704 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:17

jutro będę rozmawial ze "źródłem", czyli użytkownikiem, będę widział podobny rower treningowy "polski" ....
dopytam co i jak ...

co jeszcze wypytać, na co zwrócić uwagę ?

Karbon - jaka to rama? jak Ci sie wydaje , okazja czy nie ?
Mam zapewnienie od NIEGO ze osprzet nówka właściwie i ze jakby co to mam pomoc w wymianie tego co sie zuzywa (kaseta, łańcuch itp)

ON wygrał teraz na takim rowerze (właściwie tym "polskim") górskie mistrzostwa polski ...

#705 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 wrzesień 2009 - 23:40

Pełny osprzęt Record 10sp kosztuje 1400$ (jedna z lepszych cen). Do tego taka fajna rama, całkiem niezłe koła...za 6k zł. Jeśli osprzęt faktycznie prawie nowy, rower nie spadł z samochodu, nie był traktowany jak większość rowerów zapasowych, czyli nie leżał gdzie popadnie, jak popadnie to bierz.

#706 mama

mama
  • Użytkownik
  • 173 postów
  • Skądswietokrzyskie

Napisano 11 wrzesień 2009 - 18:02

Co myślicie o ramce jamisa XENITH ? może ktoś wie w jakiej fabryce ją produkują itd itp może ktoś jezdzi na niej?
dzisiaj mi smignal gosciu z mroza na tym http://www.jamisbike...9_xenithsl.html :)

#707 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 11 wrzesień 2009 - 22:57

To chyba team'owy rower Mroza jest, więc proponuję zapytać zawodników jeśli tylko będzie okazja - oni dobrze wyczuwają rowery i jeździli na wielu różnych sprzętach, więc zawsze dobrze ci go opiszą. Ogólnie dużo tych ramek widziałem u nas i złych opinii nie słyszałem o tej ramie, a matowe wykończenie wygląda moim zdaniem arcy ciekawie.

#708 Druh_Adam

Druh_Adam
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądŁuków

Napisano 15 wrzesień 2009 - 17:48

Witam!

Chciałem spróbować zmierzyć się z zadaniem wybrania jakiegoś porządnego roweru za rozsądną cenę ale im więcej tematów i ofert czytałem tym więcej nasuwało mi się wątpliwości. Zwracam się więc osobiście do użytkowników i pytam czy mógłby mi ktoś doradzić nowy rower szosowy? Mój budżet to 3500zł. Zorientowałem się ,że najlepiej byłoby zdecydować się na firmy typu TREK i SCOTT, bo najczęściej i najlepiej się o nich mówi ale o osprzęcie dodawanym do rowerów w ofertach mojego budżetu nie mówi się już najlepiej. Przeglądając oferty sklepów natknąłem się na kilka innych firm jednak nie mam co do nich opinii i mimo ,że "jakieśtam" pojęcie o rowerach szosowych i kolarstwie posiadam to czuje ,że jest ono niewystarczające ,żeby samemu mądrze i zdecydowanie rozsądzić o zakupie. Kolarstwo od dawna było moim marzeniem a do tego niespodziewałem się od razu tak dużego budżetu na jego spełnienie i teraz boje się nim posłużyć.

Byłbym wdzięczny za wszystkie propozycje i rady dotyczące sprzętu.

Jak dotąd myślałem o Treku 1200 z 2007r (tylko nie wiem gdzie go kupić) i o Scott Speedster 40 (ten z kolei jest jak mi powiedziano jest już niedostępny u dystrybutora)
Mam 196cm wzrostu jeśli to się przyda.

Pozdrawiam!
Adam

#709 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 15 wrzesień 2009 - 18:14

Witam!

Chciałem spróbować zmierzyć się z zadaniem wybrania jakiegoś porządnego roweru za rozsądną cenę ale im więcej tematów i ofert czytałem tym więcej nasuwało mi się wątpliwości. Zwracam się więc osobiście do użytkowników i pytam czy mógłby mi ktoś doradzić nowy rower szosowy? Mój budżet to 3500zł. Zorientowałem się ,że najlepiej byłoby zdecydować się na firmy typu TREK i SCOTT, bo najczęściej i najlepiej się o nich mówi ale o osprzęcie dodawanym do rowerów w ofertach mojego budżetu nie mówi się już najlepiej. Przeglądając oferty sklepów natknąłem się na kilka innych firm jednak nie mam co do nich opinii i mimo ,że "jakieśtam" pojęcie o rowerach szosowych i kolarstwie posiadam to czuje ,że jest ono niewystarczające ,żeby samemu mądrze i zdecydowanie rozsądzić o zakupie. Kolarstwo od dawna było moim marzeniem a do tego niespodziewałem się od razu tak dużego budżetu na jego spełnienie i teraz boje się nim posłużyć.

Byłbym wdzięczny za wszystkie propozycje i rady dotyczące sprzętu.

Jak dotąd myślałem o Treku 1200 z 2007r (tylko nie wiem gdzie go kupić) i o Scott Speedster 40 (ten z kolei jest jak mi powiedziano jest już niedostępny u dystrybutora)
Mam 196cm wzrostu jeśli to się przyda.

Pozdrawiam!
Adam

składaj, składaj, składaj... chyba że złapiesz jakąś okazję tak za 3 miesiące kiedy wszyscy będą się pozbywać wszelkiej maści sprzętu dedykowanej rokowi 2009...

#710 Druh_Adam

Druh_Adam
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądŁuków

Napisano 15 wrzesień 2009 - 20:18

Nie byłbym chyba w stanie samemu złożyć pierwszego roweru szosowego

#711 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 15 wrzesień 2009 - 21:58

Z racji tego że potrzebujesz duży rozmiar (60-62 albo XL-XXL) najlepiej jakbyś podzwonił do przedstawicieli scotta, treka czy mają Twój rozmiar. Wątpię, żebyś spokojnie znalazł w sklepach takie duże szosówki.

#712 viego

viego
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądChorzów

Napisano 16 wrzesień 2009 - 20:06

Jako, że jest to mój pierwszy post, chciałbym wszystkich serdecznie przywitać.

Mam możliwość zakupienia roweru Kelly's IRC 3.93 za 2900zł. Warto?
Od jakiegoś czasu czytam to forum i nie znalazłem chyba ani jednej pozytywnej opinii na temat tej marki.

Pozdrawiam,
Viego

#713 kolor70

kolor70
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:19

Również jestem na kupnie rowera. Nie chcę wydawać dużo kasy więc rozważam modele : http://www.velo.com....w/rower/?id=300 lub http://www.rowerymer...=8&gr=80&id=530 w grę wchodzi jeszcze http://www.rowerymer...=8&gr=80&id=531 ale chyba , że załatwię jakiś upust.
Zakup ten chciałbym zrobić z myślą o triathlonie w Suszu albo w Borównie. Proszę o porady bo jestem trochę laikiem

A może jeszcze coś innego ?

#714 holden

holden
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • SkądLublin/Waw

Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:41

popraw linki

#715 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:42

wiadomo że najlepsza z tego wszystkiego jest 901 i jeżeli możesz sobie na nią pozwolić to będzie to najlepszy wybór z tych 3 podanych przez Ciebie propozycji.
Jeśli chodzi o przeznaczenie konkretnie pod Susz i Borówno to każda szosówka będzie tu miała podobne noty
( no może poza rowerami czasowymi :) ) , Susz to połówka , Borówno połówka lub pełny więc tak czy siak zawsze mile wskazana będzie dodatkowo lemondka , jakbyś jednak startował na krótszych dystansach pamiętaj , że jest ona zabroniona ( no chyba że nie wystaje poza barana )

#716 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŁódź / Łowicz

Napisano 17 wrzesień 2009 - 12:56

Wielka trójka polskiego rynku rowerowego... Author, Merida, Kellys. Jednocześnie 3 najgorsze marki, nie licząc rowerów "z tesco".

o ile jestem w stanie zrozumieć kogoś, kto kupuje rower szoso-podobny w stylu Merida 880 - bo nie ma kasy, o tyle wydawanie więcej niż 2.500 - 3.000 złotych na rower w.w. marek jest wyrzuceniem kasy w błoto.

Życzę wytrwałości w poszukiwaniu czegoś ciekawszego

#717 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2009 - 13:14

Nie zgodzę się żeby to miały być 'najgorsze' marki - po prostu każą sobie za dużo płacić za swój sprzęt w stosunku do tego ile on jest wart...
Z drugiej strony koszty wytworzenia jednostkowego rosną bo liczba zamówień spada, a czasem np nie można redukować pewnych kosztów co przekłada się na cenę jednostkową... jednakże nie może to tak bardzo rosnąć... jak w tamtym roku uzasadnione były pewnie podwyżki z racji kryzysu który sprawił na że kochany $ kosztował momentami o 40% więcej tak obecnie kiedy to sytuacja wróciła do normy... nie rozumiem...

Osobiście wolę kupować za wielką rzeką... byle jaką wielką rzeką - po prostu najlepiej prosto od producenta... jeśli kupuje się na własny użytek to nie płaci się 40% wartości towaru jako tzw opłaty antydumpingowej na rowerki (a pawlak musi płacić...)...

Pamięta ktoś że rok temu o tej porze można było kupić pełną grupę czarną 105 za 1399zł a ultegrę sl za 1800zł? I to od samego JW Pawlaka? A teraz - makabra...

#718 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 17 wrzesień 2009 - 13:29

http://www.evanscycl...d-bike-ec016954

Bianchi na SORZE za 3000 zl.....

#719 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów