Greek, dnia 15 Cze 2016 - 13:43, napisał:
O rany, 8cm podkładek toż to żyrafa
Nie rozumiem co Ci szkodzi po prostu usunąć te podkładki (stopniowo, po jednej) i założyć ten 120mm mostek. Nic nie musisz kupować, niczym nie ryzykujesz.
A chcąc ten mostek +35 stopni to byś musiał szukać takiego 14 cm - szczerze wątpię czy takie są.
Najdłuższy znalazłem 12 cm. Tym tylko ryzykuje,że nie będę mógł oddać tego mostka jak nie będzie pasować ale go zostawie bo jest lekki;-)
1415chris, dnia 15 Cze 2016 - 14:07, napisał:
Polozenie siodla mierz od srodka suportu, a nie od ziemi.
Do tego wez pod uwage, czy dlugosci ramion korb w obu rowerach sa/byly takie same, rowniez wysokosc blokow i pedalow.
Roznica w rozmiarach tych rowerow do dobre 1-1.5 rozmiaru, sporo. I na pewno jest tez roznica w wysokosci glowki ramy, dlatego teraz takie pomysly.
Jesli nie masz jakis chronicznych dolegliwosci, to nie widze uzasadnienia dla zakladania tak zwariowanego mostka lub tez dla wrzucania takiej ilosci podkladek. Chyba ze, jak wspomnialem, mala rama i krotka glowka.
Mierze w tym przypadku od ziemi, żeby ustalić różnice w wysokości siodełka do kierownicy. Korby, pedały itp są z poprzeniego roweru. Sterowa w Eddym 18 cm w BH 19 cm. Jedyna dolegliwość to ból dolnych parti pleców. Jestem słabo rozciągnięty, na stojąco nie dosięgam palcami do podłogi. Gdzieś wyczytałem ,że w takim przypadku różnica powinna być max 5 cm.