Wyjazd Na Tdf Mont Ventoux
Posted 15 July 2016 - 19:03
- Greek and Robert74 like this
Posted 15 July 2016 - 19:16
Właśnie pajace z przesłaniem dla świata za blisko drogi i polawiacze selfie.
Kudos!
Posted 15 July 2016 - 19:37
A ja jestem ciekawy co się nagrało na GoPro
Posted 15 July 2016 - 19:48
W jakim celu dalej ciągniecie ten temat? Kris popełnił kolarski kryminał, ale gdy ochłonął przyznał się do błędu i chyba wystarczy wylewania pomyj?
Mnie zastanawia kiedy zrobią porządki z motocyklistami i kierowcami samochodów. Wchodzenie w zakręty z dużymi prędkościami tuż przed/za kolarzami, trąbienie na kolarzy czy też niezliczona ilość wypadków. to przecież nie nowość. Ten kto był chociaż raz na etapie któregokolwiek wyścigu wie co mam na myśli.
Posted 15 July 2016 - 19:49
"Młodość ma swoje prawa" - nie lubię tego stwierdzenia bo stanowi ono wymówkę do robienia głupich rzeczy. Ja i wielu moich znajomych nie robiliśmy głupich rzeczy tylko dlatego, że byliśmy (albo jesteśmy ) młodzi. Mi i wielu innym by do głowy nie przyszło w taki sposób przeszkadzać uczestnikom wyścigu i nie ważne czy mielibyśmy 10, 20 czy 50 lat i myślę, że większość z nas może to o sobie stwierdzić. Najbardziej dziwi, że zrobił to gość, który też jeździ i się ściga na szosie. Powinien wiedzieć najlepiej, szczególnie biorąc pod uwagę dość intensywne kampanie prowadzone przez samych kolarzy przeciwko takim zachowaniom. No ale jeden jedzie na wyścig podziwiać swoich bohaterów, a inny machać tabliczką przed kamerą. Tego nie da się zmazać zadnym kiepskim wpisem z "przeprosinami " wklejanym wszędzie i naginającym fakty.
- Mac and Greek like this
Posted 15 July 2016 - 19:50
Chłopaka poniosło i tyle. Pojechał na legendarny wyścig i legendarny podjazd i wyłączył myślenie. Za wszelką cenę chciał się pokazać, no i się pokazał. Nie on pierwszy i nie ostatni. Mam nadzieję, że czegoś go to nauczy.
Nasza reakcja, choć słuszna, też jest nieco przesadzona. Myślę, że gdyby był to jakiś nieznany nam kibic z Australii nikt by nawet słowa nie napisał. Ale że to Polak, kolarz i w dodatku aktywny członek forum to został prawie publicznie zlinczowany.
W historii kibicowania kolarzom byli znacznie gorsi od Krissa. Sam pamiętam jak na Giro 2014 na etapie kończącym się na Zoncolanie Poels zdjął innemu "kibicowi" z Polski okulary z twarzy i wyrzucił je do rowu. Pech naszego bohatera polegał na tym, swój "występ" wykonał w momencie kraksy największych faworytów wyścigu. Stąd to całe zamieszanie.
Kriss ogarnij się chłopie. Przemyśl sprawę i nie rób tego więcej.
- ROZMIAR likes this
Posted 15 July 2016 - 20:08
Mógł pomóc z łańcuchem, albo rozdawać gazety (wiem, to był podjazd, bez zjazdu...) albo wodę do polewania.
Zdjęcie zrobiłem równe 13 lat przed wydarzeniami z wczoraj:
https://picasaweb.go...093283154696834
Kto rozpozna jak największą ilość kolarzy z imienia i nazwiska, w niedzielę w nagrodę przejedzie sobie 200-tkę
- Sufer, piotrkol, haligówka and 2 others like this
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 15 July 2016 - 20:08
- piotrkol, patolog, Lukasz Kwiatkowski and 1 other like this
Posted 15 July 2016 - 20:30
Kris przeprosił, poznaliśmy zdanie każdej ze stron i dalsze roztrząsanie tematu uważam za zbędne.
Zamykam więc temat.
Jeśli chcemy sobie pogadać o TdF to załóżmy osobny wątek i dyskutujmy o sportowych aspektach.
Ps. Niech ta sytuacja da nam wszystkim nauczkę na przyszłość!
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- poziom79 likes this