Cytat
Nie napisałeś z jakich biur nie miałeś problemów.
Bo dokładnie nie pamiętam. Na Teneryfie byłem z Orbisem i nie było problemów. Byłem z Selectours gdzieś ale nie pamiętam czy na Majorce czy na Cyprze (chyba na Cyprze) i też było OK. I chyba z Rainbow właśnie gdzieś byłem.
Te Lanzarote to był mój czwarty wyjazd tego typu - tym większe moje zdziwienie. Mieszkałem właśnie w Mansion Nazaret i rzeczywiście fajnie (standard może nienajlepszy - ale przyjemniej się w czymś o takiej budowie - czyli w środku basen otoczony dwupiętrową zabudową z wyjściami bezpośrednio na basen. No i Internet na recepcji za darmo).
Właśnie myślałem o Fuercie, bo miałem nadzieję że tam mniej wieje ..

ale tam głównie ITAKA organizuje więc nie poleciałem. Słuchaj, może przy wykupie wycieczki brać na piśmie ile transport roweru ma kosztować, potem bilety od kierowców jakby co i egzekwować to po powrocie to może się nauczą ch****. Wiem, że to użeranie się i ja tego nie lubię i nie mam czasu ale .. Nie wiem, czy W tej ITACE nie pilnują rezydentów a CI sobie dorabiają dzieląc się z kierowcami czy generalnie to olewają. Inny klasyczny numer rezydentów to polecanie wypożyczalni samochodów, które są dużo droższe niż przeciętne na mieście.
Nie byłeś nigdy na Gran Canaria? Ma opinię raju dla kolarzy ...(co prawda bardziej górskich). Wadą jest duża liczba Niemców podobno ..i to, że generalnie tam jest najbardziej "turystycznie". Zastanawiałem się też nad jedną z mniejszych wysp Kanaryjskich (ale jest tam dużo drożej z tytułu dojazdu).
AHA - co do Teneryfy, to znajomy który mieszkał na Kanarach przez rok sprzedał mi taki patent, że lepiej jechać tam nie przez biuro podróży ale wykupując samemu przelot z Ecco Holiday
http://bilety.eccoholiday.com (czasami robią się one śmiesznie tanie bilety Last Minute). Teraz jest kryzys i hotele puste stoją więc na miejscu też mocno schodzą z ceny.