Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trek Czy Specialized

82 odpowiedzi w tym temacie

#61 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 20 sierpień 2016 - 19:22

lukeuszlfc, dnia 20 Sie 2016 - 18:19, napisał:

Nawiązałem do arogancji z jaką odpowiedziano na parę postów powyżej.

To chyba model H2 bo jest duzy (niekoniecznie estetyczny sloping), H1 wygląda lepiej według mnie, ale trudniej dopasować rozmiarówkę wtedy. 

Nieukrywam, że się zdziwiłem, że ten temat to nie trolling :P Rower kapitalny, pytanie brzmi czy czy nie rozsądniej byłoby kupić jakiś niższy- tańszy model, którego potencjał w dużo większej mierze się wykorzysta. 

Dobre pytanie, jutro mogę podyskutować, miłego wieczoru

#62 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 20 sierpień 2016 - 20:26

Gratuluję zakupu mi też się podoba. Co do kasy to też kupuje sprzęt droższy niż potrzebuje co nie oznacza że próbuje Ciebie oceniać. To każdego indywidualny wybór i takie oceny są zbędne.

P.s. to zdjęcie to fajny pomysł i dobre podsumowanie kilku postów:)

#63 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 21 sierpień 2016 - 06:27

Rower piekny, czerwony, agresywny, nietuzinkowy osprzet z gornej polki. Bedzie się na pewno wyroznial na polskich drogach, natomiast poziom agresji niektorych wypowiedzi kolegow i sama ignorancja wypowiedzi wlascicelki tego cacka budzi moj opor. Życzę wiele miłych chwil spędzonych na bicyklu!

#64 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 21 sierpień 2016 - 09:33

Cześć,

Podczas pierwszych km Rowerek doprowadzał mnie do rozpaczy swoim zachowaniem, krótka dyscyplinująca rozmowa z koniem i zrobił się posłuszny. 

Garmin pomaga ustalać przełożenia na tylnym kole, zaskoczenie jak łatwo osiąga prędkość,

Zwróciłam uwagę że ktoś pytał o specyfikacje roweru. To jest TREK MADONE 9,2 C H2 na życzenie wymieniono napędy i to wszystko,

wymienię siodełko orginał nie pasuje do mojego tyłeczka, dostanie takie samo jak w MTB ma i tyle.

• Lukeskywalker lubi to

#65 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 21 sierpień 2016 - 09:57

lukeuszlfc, dnia 20 Sie 2016 - 18:19, napisał:

To chyba model H2 bo jest duzy (niekoniecznie estetyczny sloping), H1 wygląda lepiej według mnie, ale trudniej dopasować rozmiarówkę wtedy. 

Nieukrywam, że się zdziwiłem, że ten temat to nie trolling :P Rower kapitalny, pytanie brzmi czy czy nie rozsądniej byłoby kupić jakiś niższy- tańszy model, którego potencjał w dużo większej mierze się wykorzysta. 

Jak koledzy mnie tak nazwali nie wiedziałam co to znaczy, googel podpowiedział i się uśmiałam do łez

1. A jak jest różnica pomiędzy H1 a H2 

2. Jak można w lepszy sposób wykorzystać potencjał roweru

3. Tańszy też mam S-Worksa MTB bo był stary i przecenili ( nie powiem ile przecenili bo sprzedawca się pogniewa i więcej nic nie sprzeda w dobrej cenie ) Ten był w dobrej cenie jak na Model z piękną nazwą MADONE 9,?  bo po zmianie napędu nie wiem co za model

4. Próbna jazda się odbyła, początek frustracja ( to do niczego się nie nadaje skacze i nie wiadomo co jeszcze )

5. Parę przekleństw rozmowa z Koniem i pełna odmiana, naciskam na pedały a Madona Szale ostro przyspiesz jak F1 to mi się podoba

• Lukeskywalker lubi to

#66 clavdivs

clavdivs
  • Użytkownik
  • 392 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 21 sierpień 2016 - 10:13

YamaY, dnia 21 Sie 2016 - 05:27, napisał:

, sama ignorancja wypowiedzi wlascicelki tego cacka budzi moj opor.,

Dlaczego? Bo rower za drogi? Bo właścicielka nie zna się na rowerach szosowych, czego sama nie ukrywała? Bo jej entuzjazm jest wyższy niż umiejętności? 

W czym to przeszkadza?

Od Siebie dodam. Gratuluję roweru i aby entuzjazm do jazdy tym rowerem był zawsze tak wysoki jak cena tego obiektu. :).

• Look lubi to

#67 Lukeskywalker

Lukeskywalker
  • Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 21 sierpień 2016 - 10:21

Wiesz po co piszą, że lepiej niższy model ?  Bo mniejszy ból  Du.... ;)  Skoro Cię stać na wyścigowe auto to po co je kupować w welurze.
Nie przejmuj się potencjałem roweru, to Ty masz go mieć. Jak na razie to cały czas jednak kolarze muszą kręcić a rower ma drugorzędne znaczenie, co zresztą widać na metach światowego peletonu ;) 

Jak najbardziej więcej zdjęć, chodź nie koniecznie roweru :P

#68 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 21 sierpień 2016 - 11:08

Niestety z drogimi rowerami jest tak, że musisz być niczym kanczelara, w innym wypadku będziesz słuchać bełkotu o przeroście formy nad treścią. Z tanimi nie ma tego problemu i możesz sobie jeździć jak chcesz, bo nie tracisz potencjału jaki drzemie w rowerze i nikt nigdy niczego Ci nie wypomni :D Dlatego nie ważne na co Cie stać - BIERZ TRIBANA!

• Look lubi to

#69 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 21 sierpień 2016 - 11:48

tessio, dnia 21 Sie 2016 - 10:08, napisał:

Niestety z drogimi rowerami jest tak, że musisz być niczym kanczelara, w innym wypadku będziesz słuchać bełkotu o przeroście formy nad treścią

co do formy zawsze można poprawić, treść jest jaka jest

ale ja czasami słyszę to tak, więcej sprzętu niż talentu, 

#70 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3200 postów

Napisano 21 sierpień 2016 - 12:52

Bardzo fajny rower i pięknie zamknęłaś co niektórym buzie.

A uwagi typu " czy nie rozsądniej byłoby kupić jakiś niższy- tańszy model, którego potencjał w dużo większej mierze się wykorzysta"

i patrzenie na zakupy innych przez pryzmat swoich możliwości finansowych są - oględnie rzecz ujmując- mocno śmieszne.

• Look lubi to

#71 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 21 sierpień 2016 - 12:56

Luz, zwracam honor. Jakby się okazało, że szosa "to nie to", chętnie odkupie ramę za pół ceny :>

• Lukeskywalker lubi to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#72 Lukeskywalker

Lukeskywalker
  • Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 21 sierpień 2016 - 14:02

Siara_iwj, dnia 21 Sie 2016 - 11:56, napisał:

Luz, zwracam honor. Jakby się okazało, że szosa "to nie to", chętnie odkupie ramę za pół ceny :>

To jak rama już zarezerwowana, to ja rezerwuje bebechy ...yyy... w sumie tam już ich nie ma, jednym słowem SRAMa (cóż nazwa w sumie zawsze kojarzy się z odrzutem z bebechów ;)  ) 

#73 jaroMKV

jaroMKV
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 21 sierpień 2016 - 14:12

Jaka waga tego zestawu ? pytam z czystej ciekawości

Pomyśl nad założeniem tematu w odpowiednim dziale, skoro rower już w domu :) tu już trochę bajzel się zrobił :)

#74 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 21 sierpień 2016 - 16:10

Co do sprzedaży za pół ceny, to nie sprzedałam żadnego prezentu,

chętnie odsprzedam Kokardę w dobrej cenie, pieniądze przeznaczę na cel Charytatywny możemy rozpocząć licytacje

proponuje na początek cenę startową  1.000,-

jestem ciekawa czy ktoś przebije tę skromną cenę, tylko żeby nie było jak z Emirą w Janowie, licytanta ustalimy w 100%

#75 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 21 sierpień 2016 - 21:45

clavdivs, dnia 21 Sie 2016 - 09:13, napisał:

Dlaczego? Bo rower za drogi? Bo właścicielka nie zna się na rowerach szosowych, czego sama nie ukrywała? Bo jej entuzjazm jest wyższy niż umiejętności? 

Chyba żartujesz - rower nigdy nie jest za drogi!

A prezent to już w ogóle fajnie.

#76 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 20 wrzesień 2016 - 16:59

Byłaś w Bytowie 28 sierpnia??

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#77 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 24 wrzesień 2016 - 08:52

Nie byłam, w Bytowie, uczę się jeździć na tym rowerze.

Koledzy wrażenie na początek są przeokropne, odczucie mam takie że jadę momentami w powietrzu, przejazd samochodu to pomyłka nie wspomnę o spotkaniu z TIREM jadącym z przeciwka Brrrrrrrrrrrrrrrrrr,

Pomału postaram się go opanować do wiosny, podoba mi się jak nacisnę na pedały a on rozpędza się teraz już

Mam pytanie dotyczące trzymania kierownicy, z waszego doświadczenia lepiej jest trzymać na górze czy dole ręce ?

#78 Kamil Wójcik

Kamil Wójcik
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 24 wrzesień 2016 - 10:26

Jak jeżdżę po mieście to jeżdżę na chwycie dolnym. Bezpieczniej. Często nagle zmieni się światło albo ktoś ci wyskoczy itp dlatego właśnie chwyt dolny. Bliżej do hamulców. Na długich i spokojnych odcinkach daję odpocząć plecom zmieniając chwyt na górny.

Co do odczuć w jeździe - miota tobą bo masz rower aero. :) Jeśli będziesz miała problem z panowaniem nad rowerem to możesz zmienić koła na takie z niskim stożkiem. Te, które masz działają trochę jak żagle przy bocznych podmuchach.

I ktoś napisał o zmianie kół na w pełni karbonowe. Ja bym nie szedł tą drogą. Karbon gorzej rozprowadza ciepło. Przy ostrym hamowaniu zdarza się, że koła karbonowe nawet wybuchają. Sprzedawca dobrze ci powiedział, że nie ma co brać karbonowych kół. Ja bym takie brał tylko do szosy z hamulcami tarczowymi.

#79 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 wrzesień 2016 - 10:40

Jeśli koleżanka nie planuje długich alpejskich zjazdów, to nie ma się czego bać. Z dobrą techniką hamowania i z nimi można sobie na karbonie poradzić - patrz prosi. Jakoś nie widzi się, aby ciągle im coś wybuchało na górskich etapach.

#80 Kamil Wójcik

Kamil Wójcik
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 24 wrzesień 2016 - 10:49

@sirkozi
Koleżankę poinformowałem. Co ona z tą wiedzą zrobi zależy od niej.

I nie będę nawiązywać do tego co się dzieje w pro tourze. Jeżdżę teraz po górach i widziałem biedaka, któremu koło strzeliło na zjeździe.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy