Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trek Czy Specialized

82 odpowiedzi w tym temacie

#81 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 24 wrzesień 2016 - 11:20

A mi z kolei najbezpieczniej jeździ się z rękami na klamkach tak zresztą się jeździ w grupie idealna zmiana przelozen i hamowanie, łatwiej mi też zmieniać położenie w górnym chwycie a jest sporo możliwości. Dolny zazwyczaj jak cisne z d. Na siodelku.

#82 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 24 wrzesień 2016 - 11:46

lukasz318, dnia 24 Wrze 2016 - 10:20, napisał:

A mi z kolei najbezpieczniej jeździ się z rękami na klamkach tak zresztą się jeździ w grupie idealna zmiana przelozen i hamowanie, łatwiej mi też zmieniać położenie w górnym chwycie a jest sporo możliwości. Dolny zazwyczaj jak cisne z d. Na siodelku.

Mi tak samo, czasem nawet mam wrazenie, ze za duzo na klamkach jezdze, pewnie z 70 procent czasu minimum. Dolny chwyt najczesciej na zjazdach.

• ROZMIAR lubi to

#83 Frania.Bania

Frania.Bania
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 24 wrzesień 2016 - 11:53

sirkozi, dnia 24 Wrze 2016 - 09:40, napisał:

Jeśli koleżanka nie planuje długich alpejskich zjazdów, to nie ma się czego bać. Z dobrą techniką hamowania i z nimi można sobie na karbonie poradzić - patrz prosi. Jakoś nie widzi się, aby ciągle im coś wybuchało na górskich etapach.

Kolega zażartował sobie, z techniki hamowania to wiem że są hamulce i działają, Osobiście to uwielbiam sekcje podjazdowe, zjazdy nie przypadły mi do gustu od samego początku kontaktu z rowerami można powiedzieć dla zawodowców, czy to Szosa czy MTB ,  amatorski to mam miejski

Wymiana kół nie wchodzi w grę, mieszkam w płaskim terenie i nie muszę się martwić zjazdami,

Koledzy uczę się jeździć Szosą sama, bez podpowiedzi i rad, rower to dla mnie zabawa i utrzymanie się w dobrej kondycji. W TDF już nie wystartuje mam swoje lata, w 2017 mam chęć wystartować w zawodach, w jakich to zobaczymy wiosną jak nas TIRY nie rozjadą

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy