Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pętla Beskidzka, 10.07.2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
243 odpowiedzi w tym temacie

#181 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 14 lipiec 2010 - 19:27

Dajcie sobie i nam trochę odsapnąć! 8-)
Jeszcze nie skończyłem sprzątania po Pętli, będą zdjęcia, będą!
Pozdr

#182 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 14 lipiec 2010 - 19:56

Kurde trzeba było mówić że potrzebujesz pomocy do sprzątania, można było zostać dzień czy dwa dłużej w Istebnej i pomóc, a przy okazji przejechać jeszcze raz trasę;)
masz rację upały są, trzeba odpocząć, już nie dobijam się o zdjęcia tylko czekam cierpliwie;)
pozdro

#183 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 14 lipiec 2010 - 22:39

Chcesz za mnie popłacić rachunki? jedroll1? :mrgreen:

Żartowniś ze mnie ... 8-)

Tak szczerze to gdybym wiedział parę lat temu w co (pętlę) się pakuję to ... chyba bym się nie odważył. Stres ogromny ale satysfakcja także. Trzeba iść ciągle do przodu, nawet jeśli kosztuje to zbyt dużo....

#184 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 14 lipiec 2010 - 22:41

Akurat taki plus że pętla jest bardzo popularna i ludzi nie brakuje a no i do brze ze pogoda dopisała :)

u2250y2014v3.gif

#185 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 14 lipiec 2010 - 23:10

Pogoda dopisała,oj dopisała 8-)

Patrząc wstecz to w ciągu 4 lat organizowania Pętli NIGDY nie było złej, deszczowej pogody. W sumie "najgorsza" była w tym roku 2010, bo zbyt gorąco. Na 5-lecie w 2011 roku zamówilismy superpogodę ;-). Niespodzianek także nie braknie ...

#186 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 15 lipiec 2010 - 06:07

Wieśku myślałem raczej o pomocy w np. zbieraniu śmieci:P bo rachunki hmm nawet moje nie są popłacone;)
Pewnie że trzeba iść do przodu, a nasze Beskidy mają wielki potencjał, nie tylko MTB ale również na szosę i super że jest ktoś kto potrafi i ma możliwości organizacji wyścigów.
Więc byle do przodu;) za rok 4 imprezy a za dwa 5?;) no i Road Trophy, dla mnie dopiero w przyszłym roku, ale jest już gdzie się ścigać na szosie i to w moim przypadku praktycznie "za miedzą" za co jeszcze raz wielkie dzięki.
Aha i przestać narzekać na pogodę!!! Na Pętli była idealna.

#187 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 15 lipiec 2010 - 07:13

Wiesiek Legierski, Jak pogode już zamówiłeś :D to jakoś załatw asfalt zamiast bruku na podjeździe na ochodzitę :D

u2250y2014v3.gif

#188 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 15 lipiec 2010 - 08:14

woody, ten bruk dodaje podjazdowi unikalnego charakteru. Przez chwilę możesz poczuć się jak na Tour of Flanders ;-)
Ten odcinek jest nieszkodliwy - gorzej jakby był umiejscowiony gdzieś na zjeździe ...

#189 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 15 lipiec 2010 - 08:31

No nie szkodliwy bo szedłem go z buta :lol: :lol: :lol: :D

u2250y2014v3.gif

#190 karolm92

karolm92
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądWola

Napisano 15 lipiec 2010 - 08:59

Na tym bruku auta zostawiały fragmenty opon były(są) tam takie 2 pasy czarne od kół samochodów, jak tam jechałem na rowerze to też dźwięk opon zupełnie inny :-D choćby ktoś taśmę samoprzylepną od skóry odklejał

#191 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 15 lipiec 2010 - 09:48

Ten bruk jest szkodliwy tylko podczas zjazdu, więc na ROAD TROPHY należy uważać podczas zjazdu z Ochodzitej. Często tamtędy jadę i jakoś przejeżdżam.

#192 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipiec 2010 - 10:54

No mnie też kiedyś zaskoczył, zjeżdżałem i ... trochę za późno go zauważyłem :lol: Ale jakoś przeleciałem...

#193 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipiec 2010 - 19:03

Obiecana galeria zdjęć robionych przez moją dzielną małżonkę i równie dzielną córkę :-D

http://picasaweb.goo...feat=directlink

Orginały - piszczcie na mail lub PW - podając nazwę pliku - dostępne z prawej strony po wciśnięciu "więcej informacji".

Miłego oglądania 8-)

#194 Rafa³SC

Rafa³SC
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 15 lipiec 2010 - 19:57

Cytat

Jestem otwarty na wszelkie ciekawe propozycje, mamy sporo czasu do namysłu. Meta na pewno na górze Żar, start gdziekolwiek na terenie całej Gminy Czernichów. Myślę o pętlach: Międzybrodzie - Targanice - Kocierz - Tresna razy X + podjazd na Żar do samej mety.

Lepiej odwrotnie:Miedzybrodzie, Tresna, Kocierz , Targanice, zar (poniewaz z Kocierzy do Targanic jest lepszy zjazd (idealny asfalt).
Z Targanic powrót do miedzybrodzia przez Bielany, Czaniec, Porabka (dobry asfalt)
petle sie robi w około 1'45h plus podjazd na Zar okolo 30min .
Start z Porąbki ale po prawej stronie Soły (patrzac w kierunku płn), bedzie maly podjazd na rozciągniecie, potem przejazd przez zaporę , skręt w lewo do Miedzybrodzia znowu lekko pod górkę juz głw. drogą.

#195 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:20

Cytat

Lepiej odwrotnie:Miedzybrodzie, Tresna, Kocierz , Targanice, zar (poniewaz z Kocierzy do Targanic jest lepszy zjazd (idealny asfalt).

Niekoniecznie, wszystko wskazuje na to, że odcinek od przełęczy w dół w stronę Żywca będzie remontowany - jeśli do przyszłego roku byłaby nowa nawierzchnia, to kierunek prawoskrętny byłby lepszy ze względu na konieczność włączenia się do dość ruchliwej drogi biegnącej wokół jeziora.

BTW: możeby poprosić jakiegoś admina o przeniesienie tych postów do osobnego wątku pt. "PB - propozycje tras 2011" czy jakoś tak?

#196 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:22

Cześć
Dwa drobiazgi do trasy .
1. Droga na Kocierz jest zamknięta bo robią tam wiercenia, po zapadnięciu sie drogi. Kiedy otworzą ???
2. Z Targanic do Porąbki miejscami nie ma asfaltu, może zdążą zrobić nowy albo nie.

#197 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:29

Cytat

1. Droga na Kocierz jest zamknięta bo robią tam wiercenia, po zapadnięciu sie drogi. Kiedy otworzą ???

To właśnie miałem na myśli, zakładam że w ramach remontu i tak wymienią asfalt.
Jest jeszcze ulica Widokowa w zanadrzu... ale to byłaby mega-hiper-rzeźnia :mrgreen:

Cytat

2. Z Targanic do Porąbki miejscami nie ma asfaltu, może zdążą zrobić nowy albo nie.

Jak nie ma jak jest :shock:
Przynajmniej jak jechałem 2010-06-12 to był wszędzie choć miejscami "nadgryziony" znowy przez rwący potok

#198 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:53

26 czerwca już nie było asfaltu, była za to ekipa co niby robiła przy drodze.
Czyli wtedy to raczej zabierali resztki asfaltu i sypali kamienie.
Domniemywam , że tam to zrobią ale gorzej to widzę z Kocierzem.
Bo tu jest dopiero etap badania a nie prac. Droga jest regularnie zamnknięta , stan 26 czerwiec. Stoją barierki i znaki zakazu. Oczywiście miejscowi jeżdżą.

#199 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2010 - 18:44

A tak z innej beczki - na stronie Pętli od kilku dni wiszą wyniki w formacie XLS opisane jako "oficjalne" - ale nigdzie w sumie oficjalnie nie "odtrąbiono" tego faktu. Jeśli to faktycznie ostateczna wersja wyników, to chciałbym delikatnie zwrócić uwagę, że tam są dalej błędy - kilka osób, w tym ja, pan Jeleniewski z lublina - nie ma jeszcze odjętego czasu startu. Możemy prosić o jakieś stanowisko?

#200 Mike93_KMI

Mike93_KMI
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • SkądWioska

Napisano 28 lipiec 2010 - 18:57

Czy ktoś z was już kupił czy warto ? http://www.petlabesk.../aktual-135.htm