Witam, pytanie kierowane do objeżdżonych osób nie teoretyków, którzy jeżdzili na aero rowerze w terenie górzystym.
Podoba mi się ten rower na Sram Force, cena atrakcyjna, waga chyba dobra.
Teren po jakim będzie używany, to Dolny Śląsk.
Poproszę o konkretne odpowiedzi czy to chory pomysł czy spokojnie da radę na pagórkowaty teren.
Dzięki za wszelkie rady.
Czy Planet X Ec-130 Będzie Dobry Na Podjazdy?
Started By
Tomiko
, 01 paź 2016 22:17
Aero pozycja wyścigowa
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 październik 2016 - 22:17
Napisano 02 październik 2016 - 06:49
Czemu chory? Rower jak kazdy inny, i ten sam nie pojedzie.
Jezdze tez po pagorkowaym terenie, w klubie jest kilkanascie roweow aero, w tym ten Planet X na FFWD chyba 60mm. Po przesiadce z normalnej na aeo rame, nie zauwazylem jakis roznic w pokonywaniu wzniesien.
Jezdze tez po pagorkowaym terenie, w klubie jest kilkanascie roweow aero, w tym ten Planet X na FFWD chyba 60mm. Po przesiadce z normalnej na aeo rame, nie zauwazylem jakis roznic w pokonywaniu wzniesien.
- mickey lubi to
Napisano 02 październik 2016 - 17:44
Dzięki za konkretną odpowiedz. Przeczytałem gdzieś, że najlepiej w góry rowery z geo enduro, tylko, że ja nie chce roweru który mi się nie podoba i ogranicza mnie na płaskim. Z planet x podoba mi się jeszcze tytanowa szosówka cięższa o 0,5kg. Nie mogłem nigdzie znalezc odpowiedzi co do żywotności karbonu. Czy te ramy są długowieczne? Bo rozumiem, że wiele pękniętych karbonowych ram jest przez zaliczenie dzwonu pozniej odrestaurowane są sprzedawane na allegro. Czy znacie kogos kto przez wiele lat jezdzil na tym samym karbonie bez problemu? To jest tez decydujące pytanie. Wtedy zmienię obiekt poszukiwań na np. Planet x titan
Napisano 02 październik 2016 - 18:27
To na pagórkowaty teren czy na podjazdy?
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Aero, pozycja wyścigowa
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
[Oreo] Szukam Roweru Aero Do Max Przedział 8000 ZłNapisany przez Fazi , 28 sie 2019 Aero, Oero, Rower Aero, Triathlon i 2 więcej |
|
||
Sponsorzy serwisu →
Rosebikes.pl →
Nowe Koła Karbonowe RoseNapisany przez paulsen , 14 gru 2018 koła, lekkie, szosa, karbon i 5 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Cervelo S5 2019 (?)Napisany przez Ciachoorsky , 18 wrz 2018 cervelo, aero, s5, disc |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Ramy →
Ramy 'aero' W GórachNapisany przez glomo , 05 wrz 2016 aero, rama, canyon, aeroad i 2 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Koła - części do kół - ogumienie →
Szytka + Aero Na Długim DystansieNapisany przez gustavo54 , 16 lut 2016 szytka, aero, opona, długi i 3 więcej |
|