Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rajcza TOUR, 04.09.2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
154 odpowiedzi w tym temacie

#81 yaroslav

yaroslav
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 03 wrzesień 2010 - 13:56

Witam wszystkich szosomaniaków wybierających się do Rajczy:)
Mam pytanie: czy jedzie ktoś z rejonu Górnego Śląska, lub z każdego innego kierunku, i mógłby mnie bez zbędnego adkładania drogi (Czytaj po drodze) zabrać z Pszczyny jutro rano?? Dajcie znać na forum lub na PM
Z góry dzięki.

JAREK

#82 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 wrzesień 2010 - 18:16

yaroslav, z Pszczyny to mykniesz jako rozgrzewkę :mrgreen: A tak serio mam już pełniutkie auto, gdyby nie to chętnie bym Cię podrzucił ;-)

#83 yaroslav

yaroslav
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 03 wrzesień 2010 - 18:23

A nie masz kogoś znajomego kto też jedzie i może miałby miejsce?? Inaczej muszę kombinować przesiadki i cuda. Pociąg odpada, bo jeżdżą jak im się podoba:(

#84 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 03 wrzesień 2010 - 18:54

Trzeba się ciepło ubrać ;-)
http://new.meteo.pl/...ntype=0u&id=872

#85 Gosc_Lexluthor_*

Gosc_Lexluthor_*
  • Gość

Napisano 03 wrzesień 2010 - 18:55

Więc jednak spakuje cały sezon do torby, na miejscu jak radzicie zacznę(my) interpretację pogody ;)

Do zobaczenia jutro.

#86 yaroslav

yaroslav
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 03 wrzesień 2010 - 18:59

Kolega pawel1983 z Pawłowic nie masz możliwości zabrać z Pszczyny?

#87 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:18

Rajcza - amfiteatr, jaka ulica wie może ktoś ????

#88 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:28

wicklowman o której wyjezdzasz z zakop? bo jade z rabki i nie wiem o ktorej sobie wyjechac?

#89 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:35

aha i brać ciuchy przeciwdeszczowe (istnieją takie):)
bo tym razem się nam chyba nie uda tak jak w Ustroniu.

#90 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:39

Cytat

Kolega pawel1983 z Pawłowic nie masz możliwości zabrać z Pszczyny?

nie jade sam, brak miejsca :-(

#91 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:52

Cytat

wicklowman o której wyjezdzasz z zakop? bo jade z rabki i nie wiem o ktorej sobie wyjechac?

w Suchej zabieram gościa o 6.30, planuje wyjazd z Zakopca o 5.15
jakby co możemy ruszyć razem z Rabki...zawsze raźniej na dwa auta ;-)

#92 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 03 wrzesień 2010 - 21:28

Jak trafić do biura zawodów?

Po dojechaniu do Rajczy od strony Milówki w samym centrum jest rondo. Jedyne w Rajczy. Na rondzie skręcamy w PRAWO, następnie lewy zakręt i po 200 m od ronda jest amfiteatr. Rzut kamieniem od centrum. Parking przy amfiteatrze jest spory i bezpłatny.

Trasa dziś oznakowana, dystans wg. licznika samochodowego 119 km. Drogi są przejezdna w całości ale uwaga: sporo żwiru,piasku, robót, wyrw, po ostatnich mocnych ulewach!! Uwaga na zjazdach i ciasnych zakrętach na luźne kamyki!

Jutro biuro czynne 7.00-9.00.

#93 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 03 wrzesień 2010 - 21:31

Telepatia? O to cie chcialem zapytać ;) A nic jeszcze nie pisałeś gdzie będą punkt(y) żywnościowe?

#94 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 postów
  • Skądopolskie

Napisano 03 wrzesień 2010 - 21:32

Wiesiek, nie mogę doczytać na stronie ... przewidziałeś jakiś bufet na trasie?
Nie wiem jak się wyekwipować na trasę z jedzeniem i piciem.

#95 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 03 wrzesień 2010 - 21:53

Bufety będą na trasie 2 + bufet na mecie.

Bufet 1 - ok. 40 km - Kysucka Vrchovina - nawyższy punkt na trasie ok 950 m npm
Bufet 2 - ok. 80 km - Oscadnica - końcówka stromego podjazdu na Skalite
Bufet 3 - META.

#96 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 03 wrzesień 2010 - 22:02

Idę spać :-/

Dziś na nogach od 5:00 rano do 23:00 wieczorem. Jutro wstaję 4:00. Cały majdan trzeba rozstawić w Rajczy ;-)

Do zobaczenia jutro!

Telefony odbieram od 5:00 jakby co :?:

#97 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 04 wrzesień 2010 - 19:05

Dzięki Wieśku,

impreza super, z pogodą znowu mieliśmy farta;)
a bufet na mecie tak zaopatrzony, że jeszcze tak bogatego bufetu nie widziałem nigdy.
Jeszcze raz stukrotne dzięki, jak zwykle organizacyjnie zrobiłeś wszystko na 1000%, szkoda tylko, że nie mogłeś wystartować.
No i szkoda, że to ostatnia szosowa impreza w Beskidach w tym sezonie:/
pozdrawiam

#98 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 04 wrzesień 2010 - 19:24

No to ja debiut w maratonach mam za sobą.
Parę słów o Rajcza Tour: organizacyjnie wszystko na tip top. Sprawne wydawanie numerów, numer na kierownicę mały, nie taki klocek jak to się nieraz zdarza. Odprawa ok. Wiesiek wytłumaczył wszystko solidnie, szczegóły trasy i newralgiczne punkty (piach i błoto na drogach po ostatnich ulewach - było trochę tego). Po wyścigu trochę czekania na ceremonie i losowanie ale to już chyba pikuś był. Z tego co wiem to norma. Trzeba poczekać, aż wszyscy ukończą. Co do trasy: pierwszy odcinek fatalny, dużo dziur, nie mam pretensji, taka polska rzeczywistość. Na słowackiej stronie asfalty w zdecydowanie lepszym stanie, nie ma co się oszukiwać, kiepskie odcinki też się zdarzały ale mniej, zdecydowanie mniej niż u nas. Ogólnie trasa dobrze oznakowana, nie szło się pogubić, nic nie słyszałem po całej imprezie, żeby ktoś miał z tym kłopot. Co do trudności. Dla mnie trudna, nawet bardzo momentami. Pierwszy podjazd do przejścia granicznego dał mi w kość do tego stopnia, że mnie urwali i tyle widziałem peleton. Dwa dość ciężkie podjazdy na Słowacji. Piękne widoki, asfalt jak nowy, troszkę serpentynek. Na końcu pierwszego z nich bufet. Arbuzy, banany, ciastka, batony, napoje w kubkach i do bidonów. Także poziom pierwsza klasa. Dużo płaskiego, można było nadgonić czas troszkę, momentami do 45 km/h, zależało czy się jechało samemu czy w grupce po zmianach. Po wjechaniu do PL na jakieś 30 km do mety, parę podjazdów, dalej z górki i po płaskim. Na koniec Nieledwia. Podjazd konkret ale powiem szczerze, że dwa po Słowackiej stronie dały mi mocniej w kość, nie wiedzieć czemu. Ostatnie dwa kilometry pokropiło, całą trasę nic. Było chłodno, szczególnie na zjazdach, na szczęście nie wiało zbyt mocno.
Mój wynik: open 81 miejsce na 112, kategoria M3 33 miejsce na 39 zawodników. Czas przejazdu 4h 24min. Nie ma się czym zbytnio chwalić. Dodam, że nie pojechałem tam po pierwsze miejsce, nie pojechałem tam walczyć o podium. Pojechałem walczyć z własnymi słabościami, pojechałem ukończyć. Niektórym może zapachnie brakiem ambicji....znam swój organizm, wiem na co mnie stać i tyle. W sierpniu zrobiłem 740 km, w lipcu o jakieś 300 mniej, a w czerwcu siedziałem na rowerze trzy razy po 30-40 km. Wcześniej przez 13 lat nic. No może poza paroma wyjazdami na góralu gdzieś do lasu na wycieczkę....jestem zadowolony, tym bardziej, że ponad 100 km jednorazowo zrobiłem pierwszy raz odkąd wsiadłem na rower po długiej przerwie. Także do zobaczenia w przyszłym roku...Aha co do średniej, nie wiem bo na 94 km padł mi licznik i już nie odżył do mety (do tej chwili było ok 30 km/h) i większość dystansu waliłem sam praktycznie.
Szacunek dla Wieśka, dobra robota, fajna impreza.....pozdrawiam wszystkich.

#99 Gosc_orbea29er_*

Gosc_orbea29er_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2010 - 21:58

- dekoracja.

#100 Ulka

Ulka
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 wrzesień 2010 - 23:25

Również uważam, że trasa, bufety i cała organizacja były przygotowane świetnie ! Dziękuję Wieśku za fantastyczną imprezę :) !
Ula.