Radello, dnia 24 Maj 2013 - 07:51, napisał: 
Mucus12,
Bagażnik porządnej firmy (np. Thule) jest bezpiecznym rozwiązaniem, testowane przy stałej jeździe 150 km/h.
Zna ktoś jakąś alternatywę( sprawdzoną) dla uchwytów rowerowych na dach Thule. Nie bardzo mi się widzi wydawać 300 zł, zamek nie jest mi potrzebny do szczęścia i tak na dachu nie będę zostawił rowerów więc po co za to dodatkowo płacić tym bardziej jak chcę ze 3 uchwyty.
Do tej pory jeździłem ( np trasy do Hiszpanii,Bułgarii czy w Alpy) ze zwykłym badziewiem za kilkadziesiąt zł zamontowanym na belce stalowej.
Wszystko było OK na autostardzie 130-140 nic się nie działo , tak samo przy wyprzedzaniach przy podobnej prędkości tyle ,że uchwyty już leciwe ( kolo 10 lat), powoli rdzewieją do tego w jednym popsuła się ,,korbka'' gdzie przykręcamy ramę.
Co dla mnie najważniejsze- cena ,( max 100-150), właśnie ta ,,korbka'' ,no i żeby obejmował grubą ramę, najlepiej bez zamka na kluczyk. Ważne też żeby paski ściskające koła były przymocowane do bagażnika a nie walały się po samochodzie ( U siebie mam zwykłe paski od nosków schowane gdzieś w skrytce )