Jak traktor zapiernicza 40 km/h to jedzie się za nim lepiej, niż w peletonie
Potwierdzam. Nieraz tak jechałem sobie 35km/h generując 40W
Posted 25 June 2018 - 06:52
Mess - zaciekawiła mnie twoja potrzeba "aptekarskiej" dokładności w liczeniu dystansu.
(...) Aż pokusiłem się o analizę (...)
Różnica w zliczaniu między odczytem z sensora prędkości, a zmierzonym "po śladzie GPS" waha się od 0,02 do 2,46%. Z czego zauważalny jest tu podział, na mały błąd na szosie (0,02-0,06%), a duży w MTB (2,42-2,46%). Więc prawdopodobnie w mtb wklepany zbyt duży obwód.
(...)
Zgodnie z zapowiedzią, jestem po kilku jazdach na mtb, gdzie wcześniej błąd pomiędzy zliczonym dystansem "z czujnika prędkości", a z GPS wynosił ~2,5% (obwód koła wpisany był ręcznie).
Ustawiłem więc auto-obwód w Bolcie. I błąd wynosi 0,07% !! Więc całkiem ładnie to w liczbach wygląda. A jaki jest algorytm tej funkcji, to nie wnikam
Posted 29 June 2018 - 14:37
Zgodnie z zapowiedzią, jestem po kilku jazdach na mtb, gdzie wcześniej błąd pomiędzy zliczonym dystansem "z czujnika prędkości", a z GPS wynosił ~2,5% (obwód koła wpisany był ręcznie).
Ustawiłem więc auto-obwód w Bolcie. I błąd wynosi 0,07% !! Więc całkiem ładnie to w liczbach wygląda. A jaki jest algorytm tej funkcji, to nie wnikam
elegancko, będę musiał zamontować magnesy, bo gps to porażka, ja myślałem, że w moim poczciwym 910XT jest słabo bo nie ma glonassa, ale tu jest znacznie gorzej.
Posted 29 June 2018 - 22:57
Posted 02 July 2018 - 20:09
Ja nie wiem, jak to jest z 60 dniami (Garmin czy Wahoo),ale ..... miałem nie wykorzystane zwykłe Premium (30 dni) i zamiast 60 dni dostałem 30 dni.
Powyższe dotyczy wprawdzie Garmina , dzwoniłem do Garmin Polska i nie umieli mi tego wyjaśnić - poczekam prawie do końca tych 30 dni i będę chyba reklamował.
BTW Muszę pochwalić infolinię Garmina - bardzo dobrze się mną zajęli i dostałem nawet info na maila na inne pytania.
Posted 05 July 2018 - 12:14
Posted 05 July 2018 - 12:56
Jak szybko synchronizuje Wam się ze Stravą? Zdarza się, że kończę jazdę, wchodzę na 3 piętro (nie wyłączam Bolta) i nie ma synchro. Przez apkę komunikat, że nie może przesłać danych, podczas gdy do RWGPS wysyła bez problemu. Wina leży gdzieś po stronie Stravy? Nie jest to zbyt często, zdarzyło mi się dopiero 4-5 razy. Ale z drugiej strony zmieniłem Polara V800 na Bolta między innymi ze względu na wygodę przesyłania danych. I ta wygoda mnie zawodzi.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Posted 05 July 2018 - 13:13