Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam

2270 odpowiedzi w tym temacie

#721 biedronsky

biedronsky
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 28 czerwiec 2019 - 05:40

Ok. A co z automatycznym zapisem treningu na Stravie: publiczny/prywatny? Jest jakaś opcja ustawienia tego?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

#722 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 czerwiec 2019 - 06:12

Ustawienie domyślnej widoczności nowej aktywności jest w samej stravie, przy synchronizacji z garmin connect jest respektowane. Nie wiem jak z wahoo ...
  • biedronsky lubi to

#723 biedronsky

biedronsky
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 28 czerwiec 2019 - 06:50

Dzięki, faktycznie jest taka opcja w ustawieniach prywatności

Odhaczyłem, sprawdzę w najbliższym czasie czy działa :)

9890f4d572c2.jpg

#724 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 28 czerwiec 2019 - 07:10

Dziala.
  • biedronsky lubi to

#725 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 czerwiec 2019 - 07:44

- czy można wgrać na urządzenie plik z trasą gpx/w jaki sposób? nie chodzi mi o np mapę wytyczoną we własnej strawie, ale plik pozyskany zupełnie z zewnątrz, np. kolarza z innego regionu Polski gdzie wybieram się na wakacje i chciałbym przejechać jego trasą.

sciagnij plik gpx na telefon i otworz go aplikacja elemnt :)

• stryjek i biedronsky lubią to

#726 biedronsky

biedronsky
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 28 czerwiec 2019 - 10:47

sciagnij plik gpx na telefon i otworz go aplikacja elemnt :)

Dzięki za radę :) 

Przez chwilę zastanawiałem się jak to zaimportować do aplikacji Elemnt, ale okazało się to bajecznie proste. Plik przesłałem na telefon mailem, a jak chciałem go zapisać w pamięci tel to pojawił się komunikat "czy dołączyć mapę do tras Wahoo....". Wystarczyło potwierdzić i gotowe :)

• mess lubi to

#727 dfq

dfq
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 czerwiec 2019 - 17:04

szkoda że aplikacja Elemnt nie potrafi otworzyć pliku gpx bezpośrednio z katalogu w smartfonie tylko dopiero podczas przesyłania z zewnątrz.

#728 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwiec 2019 - 17:33

potrafi, wbijasz menagerem plikow do katalogu z gpx, klikasz, pyta jaka aplikacja otworzyc, wybierasz elemnt i już ;)

• Arked, stryjek i dfq lubią to

#729 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 30 czerwiec 2019 - 21:41

Tak jest. Trzeba to po prostu zrobić z poziomu jakiejś przeglądarki plików na telefonie.

#730 dfq

dfq
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 czerwiec 2019 - 21:51

potrafi, wbijasz menagerem plikow do katalogu z gpx, klikasz, pyta jaka aplikacja otworzyc, wybierasz elemnt i już ;)

U mnie nie potrafi (Galaxy s5+, Android 6.0). Mam do wyboru Locusa , Traseo, Connect ale nie Elemnt

#731 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipiec 2019 - 09:14

Pliki gpx można wrzucać bezpośrednio do komputera, są w nim odpowiednie foldery.

#732 dfq

dfq
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 01 lipiec 2019 - 09:41

Jakiego komputera  ?

Problem rozwiązany.

Pod Androidem 6.0  jesli  eksportowy katalog Locusa jest na karcie microSD - nie ma powiązania Explorerów plików z aplikacją ELEMNT. Jesli katalog exportu jest zdefiniowany w pamieci wewnetrznej wówczas  przeglądarki plików mają powiązanie z apką ELEMNT i wszystko działa  OK ( z plikami .gpx).

@mess :   I to już wcale nie było takie "już" :lol:   ale dzieki za info ze to powinno działać co mnie skłoniło do poszukiwania rozwiązania.

UWAGA - jesli nie ma zasiegu GSM to niestety nie chce przesłać takiego pliku do Bolta (komunikat  :błędny plik gpx lub tcx) :ph34r:

#733 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipiec 2019 - 10:07

Do wahoo. 

#734 dfq

dfq
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 01 lipiec 2019 - 10:21

Ale wtedy nie ma nawigacji turn-by-turn ;)

#735 Orzecho

Orzecho
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 03 lipiec 2019 - 22:05

Ma ktoś może taki problem, że zawiesza się czujnik tętna. Jest połączenie z Element Bolt jednak podczas jazdy potrafi się zawiesić i na przykład 5 min nie zmienić wskazania. Bateria wymieniona, oprogramowanie najnowsze. Pozdrawiam

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

#736 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 04 lipiec 2019 - 06:34

Sprawdź na innym urządzeniu niż Bolt czy czujnik tętna działa poprawnie (np. smartfon - najlepiej rejestracja równoległa o ile się da). Jeśli nie, to na początek wyciągnij baterię z czujnika na kilka minut, sprawdź ponownie. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#737 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 04 lipiec 2019 - 08:06

Brzmi jak dość typowy problem z pulsometrem. Czyli winny jest nadajnik nie licznik. Tak jak pisze Prozor, najlepiej upewnić się podłączając go do innego urządzenia.

#738 Orzecho

Orzecho
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 04 lipiec 2019 - 08:10

Brzmi jak dość typowy problem z pulsometrem. Czyli winny jest nadajnik nie licznik. Tak jak pisze Prozor, najlepiej upewnić się podłączając go do innego urządzenia.

Tak zrobię, ale on już wcześniej miał takie objawy miałem go już oddać na gwarancję ale pomogła aktualizacja oprogramowania.

#739 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 05 lipiec 2019 - 21:32

Serio - sprawdź z innym rejestratorem, lub... inny nadajnik, żeby wyeliminować źródło. Może aktualizacja pomogła tylko w części i jednak jest problem z nadajnikiem? Właściwie co to za nadajnik pulsu? Jak ma aktualizację, to pewno coś lepszego (chińszyzna na aktualizację raczej nie ma co liczyć...), aczkolwiek nie oznacza to, że działa dobrze, tego typu problemy raczej nie powinny występować. 

Ale, ale - "wahoo się zawiesza". Jak się zawiesza? Pełne funkcjonowanie jest zamrożone, czy tylko i wyłącznie odczyty pulsu? Bo to istotna informacja. Jeśli to drugie, to najprawdopodobniej problem po stronie nadajnika. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#740 Orzecho

Orzecho
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 05 lipiec 2019 - 22:29

Serio - sprawdź z innym rejestratorem, lub... inny nadajnik, żeby wyeliminować źródło. Może aktualizacja pomogła tylko w części i jednak jest problem z nadajnikiem? Właściwie co to za nadajnik pulsu? Jak ma aktualizację, to pewno coś lepszego (chińszyzna na aktualizację raczej nie ma co liczyć...), aczkolwiek nie oznacza to, że działa dobrze, tego typu problemy raczej nie powinny występować.
Ale, ale - "wahoo się zawiesza". Jak się zawiesza? Pełne funkcjonowanie jest zamrożone, czy tylko i wyłącznie odczyty pulsu? Bo to istotna informacja. Jeśli to drugie, to najprawdopodobniej problem po stronie nadajnika.

Witam kolego czujnik tętna mam Wahoo. Chodzi mi o to że wszytko na liczniku też Wahoo działa oprócz bieżącego tętna, które potrafi w utkwic w miejscu na przykład na tetnie 130 i nie ruszyć przez 5 minut a poznien nagle skacze do 170 w przeciągu 3 sekund. Czujnik tętna wysłany na gwarancję zobaczymy co stwierdza. Dam znać. Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź