Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Posted 28 June 2019 - 07:44
- czy można wgrać na urządzenie plik z trasą gpx/w jaki sposób? nie chodzi mi o np mapę wytyczoną we własnej strawie, ale plik pozyskany zupełnie z zewnątrz, np. kolarza z innego regionu Polski gdzie wybieram się na wakacje i chciałbym przejechać jego trasą.
sciagnij plik gpx na telefon i otworz go aplikacja elemnt
- stryjek and biedronsky like this
Posted 28 June 2019 - 10:47
sciagnij plik gpx na telefon i otworz go aplikacja elemnt
Dzięki za radę
Przez chwilę zastanawiałem się jak to zaimportować do aplikacji Elemnt, ale okazało się to bajecznie proste. Plik przesłałem na telefon mailem, a jak chciałem go zapisać w pamięci tel to pojawił się komunikat "czy dołączyć mapę do tras Wahoo....". Wystarczyło potwierdzić i gotowe
- mess likes this
Posted 01 July 2019 - 09:14
Posted 01 July 2019 - 09:41
Jakiego komputera ?
Problem rozwiązany.
Pod Androidem 6.0 jesli eksportowy katalog Locusa jest na karcie microSD - nie ma powiązania Explorerów plików z aplikacją ELEMNT. Jesli katalog exportu jest zdefiniowany w pamieci wewnetrznej wówczas przeglądarki plików mają powiązanie z apką ELEMNT i wszystko działa OK ( z plikami .gpx).
@mess : I to już wcale nie było takie "już" ale dzieki za info ze to powinno działać co mnie skłoniło do poszukiwania rozwiązania.
UWAGA - jesli nie ma zasiegu GSM to niestety nie chce przesłać takiego pliku do Bolta (komunikat :błędny plik gpx lub tcx)
Posted 03 July 2019 - 22:05
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Posted 04 July 2019 - 06:34
Sprawdź na innym urządzeniu niż Bolt czy czujnik tętna działa poprawnie (np. smartfon - najlepiej rejestracja równoległa o ile się da). Jeśli nie, to na początek wyciągnij baterię z czujnika na kilka minut, sprawdź ponownie.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 04 July 2019 - 08:10
Tak zrobię, ale on już wcześniej miał takie objawy miałem go już oddać na gwarancję ale pomogła aktualizacja oprogramowania.Brzmi jak dość typowy problem z pulsometrem. Czyli winny jest nadajnik nie licznik. Tak jak pisze Prozor, najlepiej upewnić się podłączając go do innego urządzenia.
Posted 05 July 2019 - 21:32
Serio - sprawdź z innym rejestratorem, lub... inny nadajnik, żeby wyeliminować źródło. Może aktualizacja pomogła tylko w części i jednak jest problem z nadajnikiem? Właściwie co to za nadajnik pulsu? Jak ma aktualizację, to pewno coś lepszego (chińszyzna na aktualizację raczej nie ma co liczyć...), aczkolwiek nie oznacza to, że działa dobrze, tego typu problemy raczej nie powinny występować.
Ale, ale - "wahoo się zawiesza". Jak się zawiesza? Pełne funkcjonowanie jest zamrożone, czy tylko i wyłącznie odczyty pulsu? Bo to istotna informacja. Jeśli to drugie, to najprawdopodobniej problem po stronie nadajnika.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 05 July 2019 - 22:29
Witam kolego czujnik tętna mam Wahoo. Chodzi mi o to że wszytko na liczniku też Wahoo działa oprócz bieżącego tętna, które potrafi w utkwic w miejscu na przykład na tetnie 130 i nie ruszyć przez 5 minut a poznien nagle skacze do 170 w przeciągu 3 sekund. Czujnik tętna wysłany na gwarancję zobaczymy co stwierdza. Dam znać. PozdrawiamSerio - sprawdź z innym rejestratorem, lub... inny nadajnik, żeby wyeliminować źródło. Może aktualizacja pomogła tylko w części i jednak jest problem z nadajnikiem? Właściwie co to za nadajnik pulsu? Jak ma aktualizację, to pewno coś lepszego (chińszyzna na aktualizację raczej nie ma co liczyć...), aczkolwiek nie oznacza to, że działa dobrze, tego typu problemy raczej nie powinny występować.
Ale, ale - "wahoo się zawiesza". Jak się zawiesza? Pełne funkcjonowanie jest zamrożone, czy tylko i wyłącznie odczyty pulsu? Bo to istotna informacja. Jeśli to drugie, to najprawdopodobniej problem po stronie nadajnika.