Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Posted 27 June 2020 - 07:55
Jako, że strava starym wyjadaczom daje 2 miesiące gratis to wziąłem. Jadę sobie wczoraj i wskoczył mi segment (nie pamiętam żebym go ogwiazdkował ale może?) i patrzę i oczom nie wierzę . Jest pole strata do lidera segmentu lub mojego PR. Jest pole przewidywany czas segmentu. Czyli jednak Wahoo potrafi tylko nie chce.
Dlaczego nie chce dać "zająca" czyli stratę do cienia dla całego kursu? Dlaczego nie chce dać przewidywanego czasu kursu lub ETA?
Tłumaczyli się jakoś? Fizycznie potrafią to zrobić.
Posted 27 June 2020 - 08:33
Po drugie primo trochę trudno robi się segment że sto kilkudziesięciu kilometrów i to jeszcze przed każdą jazdą.
Kursy robię w Plot a Route lub w Ride with GPS
Ekranu Mapy praktycznie nie używam wystarczają mi wyskakujące powiadomienia o skręcie z wyżej wymienionych kursów. Chyba że Strava już potrafi zrobić kurs z prowadzeniem.
Dodatkowo Plot a Route ma super zrobionego zająca z niezłą korektą na ukształtowanie terenu. W Edge 500 świetnie się sprawdzał ten zając. A w Bolcie zająca brak.
Posted 27 June 2020 - 08:39
Posted 27 June 2020 - 08:43
Na trasie wokół Tatr pomylił się o kilkanaście minut - zawyżył.
- Prozor likes this
Posted 01 July 2020 - 05:54
Ostatnio mój Bolt często gubi czujnik kadencji. Wcześniej nigdy się to nie zdarzało, nawet jeśli skończyła się w czujniku bateria, to działał poprawnie do końca. Teraz odczyt znika w czasie jazdy i po kilku minutach znów się pojawia. Raz, na chwilę, zniknęły mi odczyty z wszystkich czujników.
Ktoś tez tak ma czy kończy mi się czujnik (Wahoo)?
Posted 01 July 2020 - 07:38
Może zanim skażesz czujnik na wieczne potępienie i śmietnik historii zmień mu baterię albo przynajmniej pomierz pod obciążeniem tą obecną?
"MAMIL"
Posted 01 July 2020 - 11:14
Może zanim skażesz czujnik na wieczne potępienie i śmietnik historii zmień mu baterię albo przynajmniej pomierz pod obciążeniem tą obecną?
Posted 01 July 2020 - 11:21
Dwa, ze6 czujnik mam przyklejony, a jego otwieranie to jaki chory żart.
Myślę, że mogły coś spieprzyć te cudowne aktualjzacje, które tak naprawdę niczego użytecznego nie wniosły. No, może poza obsługą radaru. Pisałem wyżej, że w jednym przypadku zniknęły mi na kilkanaście sekund wszystkie czujniki.
Ostatnio, po zniknięciu kadencji, usunąłem czujnik z menu (forget) , a potem go wyszukałem. Pomogło na pół godziny.
Posted 02 July 2020 - 09:04
Taka ciekawostka: https://groups.googl...oM/F5I2JlJVAgAJ
Wynika z tego, że informacja o połączeniu/rozłączeniu z telefonem pojawia się tylko wtedy, gdy nastąpi zmiana adresu BT. Na ogół adres BT jest stały, lub zmienia się po uruchomieniu telefonu. Stąd nawet jeśli następują rozłączenia połączenia BT z telefonem, to urządzenie Wahoo o tym użytkownika nie powiadamia. Ma to swoje konsekwencje np. przerywanie śledzenia LiveTrack i... (czasami mylne) przeświadczenie użytkownika, że urządzenie nigdy nie traci połączenia ze smartfonem. Kiepsko, bo oprócz poprawienia sobie humoru ("bo w garminach się rozłącza, a tu nie" - całkowicie mylne jak widać, obecnie w motorola one action mam z edge super stabilne połączenie, w starszym czasami zrywało) uniemożliwia lub dość mocno utrudnia diagnostykę problemów z połączeniem, którego przyczyną często jest nie samo urządzenie treningowe, ale smartfon lub jego ustawienia (oszczędzanie energii itp.)
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 02 July 2020 - 10:07
Faktycznie, zdarzyło mi się rozłączenie z telefonem i nie ma żadnego komunikatu. Jesli długo nie otrzymujemy np. wiadomości albo połączenia na które czekamy, to można to parowanie sprawdzić na ekranie głównym, jest ikonka słuchawki jeśli telefon jest sparowany.
Posted 04 July 2020 - 07:36
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Posted 04 July 2020 - 08:59
Witam nie mogę znaleźć a może ktoś was miał taką sytuację. Czy da się w Wahoo połączyć 2 treningi w jeden? Przez przypadek kliknąłem zakończ i musiałem rozpocząć nowa aktywność i teraz mam dwie aktywności a chciałbym żeby zrobić niej jedna. Pozdrawiam
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Przez przypadek? Przecież Bolt dwa razy pyta, czy kończysz jazdę po kliknięciu stop
Posted 04 July 2020 - 09:18