Użytkownik Prozor edytował ten post 13 lipiec 2020 - 07:38
Usunięte niebieskie tło - jeszcze raz takie coś i poleci kara.
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 05 lipiec 2020 - 06:12
Napisano 06 lipiec 2020 - 09:26
Rozwiązaniem było ponowne zainstalowanie na każdym telefonie aplikacji parowanie i usuwanie. Została tylko na jednym i już jest ok.
Napisano 07 lipiec 2020 - 18:42
Tak mi się kojarzy, że problem zaczął się po ostatniej aktualizacji, ale wtedy każdy powinien mieć podobny. Mam nadzieję, że nie zrobili tego specjalnie Napisałem do supportu, zobaczymy czy raczą odpisać.
EDIT
Wahoo odpisali, że znają problem i wynika on z ostatniej aktualizacji. Pracują nad łatką do softu, która ma to rozwiązać.
Napisano 10 lipiec 2020 - 19:45
Tak mi się kojarzy, że problem zaczął się po ostatniej aktualizacji, ale wtedy każdy powinien mieć podobny. Mam nadzieję, że nie zrobili tego specjalnie Napisałem do supportu, zobaczymy czy raczą odpisać.
EDIT
Wahoo odpisali, że znają problem i wynika on z ostatniej aktualizacji. Pracują nad łatką do softu, która ma to rozwiązać.
U mnie pomogło ponowne parowanie z telefonem. Też nie chciało przesłać danych z treningu z licznika na apkę.
Napisano 12 lipiec 2020 - 11:11
Podłącz komputer przez usb do pc i ściągnij plik fit. Będziesz mógł wrzucić do stravy.
Napisano 13 lipiec 2020 - 09:18
Wahoo podobnie jak od jakiegoś czasu Garmin używa chińskich/tajwańskich chipsetów GPS. Nie wiem jak z antenami bo to równie ważne.
Ciekawi mnie czy mediatek robi już porównywalne chipsety jak reszta, czy liczą się już tylko koszta.
Możliwe że aby zmniejszyć zużycie energii zmienili parametry pracy GPS.
Napisano 13 lipiec 2020 - 10:40
Garmin używał. Od jakiegoś czasu używa japońskich - znaczy Sony.
W Wahoo są Mediateki z serii MT65xx. Czyli dość stare. Raczej problem jest nie tyle w parametrach pracy gps, co braku uśrednień, podawana jest wartość z ostatniej sekundy, a ta może skakać jak głupia, w zależności od błędów pozycjonowania. Teoretycznie nie powinny być zbyt duże i na ogół mieszczą się w tych 5m, ale jeśli jest dużo sygnałów odbitych (gęsta zabudowa, miasto z wysokimi domami, las, wzniesienia...) to może dochodzić do tego typu skoków odczytów. Rozwiązaniem byłoby użycie średniej prędkości z np. 2-3s (podobnie jak przy miernikach mocy - informacja jaka jest moc chwilowa raczej nikomu nic nie daje sensownego), choć i to nie każdemu by pasowało.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750