Napisano 23 czerwiec 2012 - 10:08
A najlepiej 2 kamerki z tyłu i z przodu. Jakiś czas temu widziałem nawet w programie TV rzecznika prasowego policji, który najpierw ganił motocyklistów za głupotę, podtrzymując stereotyp młodego idioty na ścigaczu, a później pokazał filmik nagrany przez motocyklistę w którym kierowca w chamski sposób zajeżdżał mu drogę (swoją drogą kierowca wieśwagena passata, więc kolejny stereotyp się potwierdził :-D).
Swoją drogą, tu też pojawiły się komentarze na temat motocyklistów, a wydaje mi się, że sprawa ma się podobnie jak z rowerzystami. Jest sporo matołów, którzy kupili ścigacza i proszą się o śmierć, ale myślę że większość to rozsądni ludzie. To w końcu też jednoślady i wiele osób czerpie podobną przyjemność z jazdy motorem co my z jazdy rowerem.
Nie tak dawno jadąc w kilka osób spotkaliśmy jadącą z naprzeciwka grupę motocyklistów, każdy widząc nas podniósł dłoń w geście pozdrowienia. Bardzo miła sprawa.
Ja znam kilku motocyklistów, jednego na ścigaczu, jednego z turystykiem, jednego z czoperem, więc przekrój przez środowisko mam pełen. Ah, zapomniałem, jeden kolega miał też lekki motocykl do dojazdów do pracy, ale po wypadku spowodowanym przez kierowcę, który go nie zauważył odstawił jednoślady. Wszystkie. Pół roku był na zwolnieniu, uszkodzenie kręgosłupa, jakiego doznał w wypadku będzie mu o sobie przypominać do końca życia.