Zatem czekam na szybie sprawozdanie :-D
Mio Cyclo
Napisano 30 maj 2014 - 12:52
Na stronie MIO również pojawił się nowy firmware do Cyclo 105.
O tutaj : http://service.mio.c.../MainFrame.aspx (trzeba kliknąć w Cyclo 105)
Wgrałem ale jeszcze nie testowałem. :-/ Widziałem tylko, że brak jest naszego ojczystego języka. :cry:
Napisano 30 maj 2014 - 18:28
ehlo,
Pierwsze wrażenia po treningu z nowym FW (GS).
Najpierw funkcja PC Routes: nawet ciekawie to wygląda. Na ekranie jest 3.1415926xdrzwi kierunek, w którym trzeba jechać i odległość do następnego trackpointa:
Nawet ciekawie to wygląda.
A po powrocie jest mega @$^&*@!
Wyeksportowany plik .gpx ma 1431 bajtów. :-/ Coś bardzo nie-halo. :-/
W aplikacji wszystko jest w porządku:
No nie ma bata.
Jak w dowcipie:
--
Marcin Trzaska
Napisano 02 czerwiec 2014 - 19:18
Eksportujesz za pomocą strony mioshare.com lub programów: magellan desktop pc tool lub programu yarexa (poszukaj w tym wątku).
Bezpośrednio można synchronizować treningi z mioshare do Strava.com.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
--
Marcin Trzaska
Napisano 03 czerwiec 2014 - 09:01
Na stronie MIO również pojawił się nowy firmware do Cyclo 105.
O tutaj : http://service.mio.c.../MainFrame.aspx (trzeba kliknąć w Cyclo 105)
Wgrałem ale jeszcze nie testowałem. :-/ Widziałem tylko, że brak jest naszego ojczystego języka. :cry:
Od dłuższego czasu używam właśnie tego firmware (2.01). Pomijając brak polskiego języka-moim zdaniem same plusy. A, jak dla mnie, angielskie opcje są lepiej uporządkowane, niż to miało miejsce w poprzedniej wersji, którą otrzymałem wgraną podczas zakupu licznika (1.01 jeśli dobrze pamiętam).
Poprawiono w końcu wszystkie problemy z odświeżaniem ekranu, odświeżaniem samych wskazań, etc. Licznik szybciej łapie fix GPS. Zmiany stanowczo na plus tutaj.
Z nowych funkcji zauważyłem opcję ustawienia rozmiaru koła: jest albo lista predefiniowanych rozmiarów koła/opony, albo opcja AUTO. Opcja pomiaru AUTO sprawuje się nadzwyczaj dobrze, przy kilku próbach różnica w pomiarze wynosiła u mnie nie więcej niż 5mm, co przy około 2100mm obwodu koła daje dokładność rzędu 0,25%. Jak dla mnie super.
Napisano 09 czerwiec 2014 - 06:56
A później zainstalować program ze strony Global. Nie mam teraz pod ręką Windows więc nie mam jak wyjaśnić "łopatologicznie". ;-)
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
--
Marcin Trzaska
Napisano 10 czerwiec 2014 - 06:29
Wgrałem wczoraj soft z globo.
Ogólnie jeśli poprawa jest to minimalna.
Wracam jednak do pl 2.01 menu jest lepiej uporządkowane,jest więcej opcji do wyświetlania,pl język.
Jak na razie jestem mocno niezadowolony z działania licznika,jest bardzo podatny na zakłócenia gps nawet przez kilka,kilkanaście drzew.
Dzisiaj jadę do decathlonu po pulsometr i kadencje z czujnikiem prędkości.
Można ustawiać tak aby licznik brał prędkość i z koła i z gps?