jak ma ant+ to powinno działać
Mio Cyclo
Gosc_marcino_*
Posted 25 March 2016 - 10:15
MiO cyclo 105 działa bez problemów z duotrap w treck madone?
Tak będzie działo. Jest bardzo fajna strona gdzie można sobie sprawdzić kompatybilność. Jednak w przypadku ANT+ nie ma problemu (ponieważ działa ze wszystkim czujnikami ant+
https://www.thisisan...y/mio-cyclo-105
Posted 27 March 2016 - 22:44
Czy ktoś się orientuje, w którym miejscu mio cyclo 305 HC ma otwory od barometru?
Bo nie wiem czy ich przypadkiem nie zakleiłem jak dorabiałem sobie mocowanie.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 29 March 2016 - 11:46
Witam,
wczoraj pierwszy raz testowałem mio cyclo 105 na rowerze. Mam pytanie odnośnie GPS. Jadąc rysuje on ścieżkę. Fajna opcja, ale gdyby dało się zmienić skalę. Chcąc wrócić do domu nie widzę pozycji START i nie wiem w którą stronę się poruszać. CHodzi mi o zmianę skali która jest cały czas podczas jazdy 20m. Nie wiem jak zmienić skalę naciskałem już wszystko. Bez zmiany skali ta funkcja jest zbyteczna.
Posted 29 March 2016 - 17:11
Witam,
wczoraj pierwszy raz testowałem mio cyclo 105 na rowerze. Mam pytanie odnośnie GPS. Jadąc rysuje on ścieżkę. Fajna opcja, ale gdyby dało się zmienić skalę. Chcąc wrócić do domu nie widzę pozycji START i nie wiem w którą stronę się poruszać. CHodzi mi o zmianę skali która jest cały czas podczas jazdy 20m. Nie wiem jak zmienić skalę naciskałem już wszystko. Bez zmiany skali ta funkcja jest zbyteczna.
jak używasz software mio to odpowiedz znajdziesz na 11 stronie instrukcji.
Posted 29 March 2016 - 19:10
w globsacie w ekranie mapy do przybliżania i oddalnia służy klawisz start
Jak naciskam start podczas jazdy na mapie gps czyli jak jest ta strzałka i kreska z trasą skala20m to jak naciskam start to pokazuje się menu kontynuować pauza stop a przycisk LAP nadaje nowe okrążenie. Nie wiem gdzie się skaluje. Troche lipa bo nie widać trasy a skala 20m jest bez sensu.
Posted 29 March 2016 - 19:27
Jak naciskam start podczas jazdy na mapie gps czyli jak jest ta strzałka i kreska z trasą skala20m to jak naciskam start to pokazuje się menu kontynuować pauza stop a przycisk LAP nadaje nowe okrążenie. Nie wiem gdzie się skaluje. Troche lipa bo nie widać trasy a skala 20m jest bez sensu.
uzywasz softu mio czy globsata?
Ja używam globsata i na ekranie mapy przybliża się własnie tymi klawiszami. Nie wiem jak jest w mio, bo zaraz po zakupie po lekturze tematu wgrałem gb.
Posted 30 March 2016 - 09:40
Instalował ktoś najnowszy soft z globalsat.com.tw Firmware-F-GGB-2O-1503311.GHX na mio cyclo 105 ?
"nazywajmy poprawnie" bo z początku nie wiedziałem o co chodzi, soft GS, soft globosat,
Linki ze wcześniejszych postów już nie aktualne pokazują bład 404.
ten jest chyba aktualny
http://www.globalsat...9&name_id=10580
Jak powrócić do softu Mio jak mi się nie spodoba GlobalSat ?
Posted 30 March 2016 - 14:33
Dzięki Pan_Wonsik, teraz bez obaw wypróbuję.
Mówisz program Yarexa o jej znowu czytać wszystkie posty
kurcze przydałby się jakiś powieszony post jaki soft z linkami do jakiej wersji. Co polecane
tutaj link
http://api.viglink.c...SforWIN2_03.exe
Posted 30 March 2016 - 17:20
Dzięki za link
.
Jednak nadal używam soft Mio 2.1, bo na stronie globalSat.com.tw jak wchodzę plik Firmware-F-GGB-2O-1503311.GHX i pojawia się
404 Error! Page Not Found!linki do instrukcji też nie działają tzn nie można kliknąć. Coś ta strona kuleje.
Może ktoś powiesić ten soft na chmurze ?
Firmware-F-GGB-2O-1503311.GHX
Zainstalowałem sobie Magellan Desktop PC Tool
http://www.magellans...CYC11___670.htm
pięknie zgrywa trasy i fajnie pokazuje.
A do tego można dzięki niemu wgrać trasę na Mio.
Mio Share się chowa przy tym.
Gosc_marcino_*
Posted 31 March 2016 - 08:51
Zainstalowałem sobie Magellan Desktop PC Tool
http://www.magellans...CYC11___670.htm
pięknie zgrywa trasy i fajnie pokazuje.
A do tego można dzięki niemu wgrać trasę na Mio.
Mio Share się chowa przy tym.
Moim zdaniem najlepszym portalem do analizy jest strava. Po co kombinować ?? z różnymi programami jak w profilu mio share (możemy zaznaczyć eksport do STRAVA itp )
W stravie jest wszystko (chyba że trenujemy z pomiarem mocy i potrzebujemy więcej danych z min związanych)
Posted 31 March 2016 - 10:23
Moim zdaniem najlepszym portalem do analizy jest strava. Po co kombinować ?? z różnymi programami jak w profilu mio share (możemy zaznaczyć eksport do STRAVA itp )
W stravie jest wszystko (chyba że trenujemy z pomiarem mocy i potrzebujemy więcej danych z min związanych)
Po co kombinować ? Szukałem jeszcze możliwości wgrania trasy na komuterek-mio nie komputer.
Czy ja wiem czy ta strava jest taka super - raczej normalna pokazuje trasę i wykresy. Dla mnie za dużo otoczki na tych stronach mętlik się robi w oczach.
Magellanem zgrywam i wszystko widzę i jeszcze jest przegląd trasy i symulacja na licznikach.
Więc nie rozumiem stwierdzenia po co kombinować
Ja mogę to samo napisać po co kombinować z programem do zgrywania i inny do pokazywania jak można to zrobić jednym.