Mio Cyclo
Posted 01 May 2018 - 20:14
Zmieniło się coś odnośnie możliwości dogrania map na europę środkową do mio cyclo? Model 305 hc.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 17 October 2018 - 20:47
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Posted 30 December 2018 - 16:46
Witam.
Zastanawiam się nad zakupem Mio.
Generalnie bardziej zależy mi na navi, a funkcje treningowe przy okazji. Może kiedyś będę miał więcej czasu, żeby bardziej regularnie potrenować a nie chciałbym wtedy wymieniać licznika.
Na codzień, gdy używam roweru do dojazdu do pracy, potrzebuję tylko zegarka:-).
Z drugiej strony, nie widzę sensu mieć 2 liczniki, prosty na codzień a komputera z navi na wyjazdy .
Zastanawiam się nad trwałością baterii w Mio, co ile powinienem ładować go zakładając, że do pracy jadę godzinę, z powrotem tak samo, bez navi i td., sprawdzając tylko godzinę?
I jeszcze jedno. Po jakim czasie pojemność baterii spadnie na tyle,że trzeba będzie pomyśleć o wymianie akumulatora lub całego licznika?
Myślę konkretnie o tym modelu bo może kiedyś sprawię sobie pomiar mocy i zależy mi na powiadomieniach z telefonu. Nie lubię podczas jazdy, wyciągać telefonu z kieszeni, żeby sprawdzić kto dzwoni lub czytać sms-a.
Posted 09 March 2020 - 22:38
Witam.
Panowie pomocy, zaktualizowałem cyclo 105 do wersji 2.01 i od tego momentu przy eksporcie trasy przez cyclo agenta wychodzą jakieś cuda, kreski do afryki, nierealne średnie i dystanse. Chciałbym wrócić do firmware 1.1 ale chyba już nigdzie go nie dostanę. Wiem, że to było lata świetlne temu ale Panowie wyrabiali tu fajne rzeczy z tymi urządzeniami. Czy ktoś dysponuje jeszcze magellan pc desktop tool żeby wgrać firmware globalsat? Albo program Yarexa? Pomocy, zależy mi żeby zreanimować tego trupa. Z góry dziękuję za każdą pomoc. Licznik kupiłem igłę pare dni temu i na sofcie 1.1 działało normalnie a po aktualizacji kicha
Posted 22 March 2020 - 14:53
Dzień dobry
Mam taki sam problem jak kolega Szocik. Licznik pokazuje głupoty, dziwne kreski odbiegające od przejechanej trasy. Pokazuje punkt odległy o jakieś 3-5 km od trasy, by w następnej sekundzie wrócić. Dane na stronie Mio cyclo są mimo wszystko prawidłowe - średnia i dystans, ale już po wrzuceniu na stravę wychodzą przekłamania. Jeśli ktoś dysponuje jeszcze starym magellan pc desktop tool, żeby wgrać inne oprogramowanie to bardzo bym prosił.
Posted 23 March 2020 - 18:18
Posted 23 March 2020 - 19:11
Ok. Dzięki za radę. spróbuję. Ale obawiam się, że to nie to. Jeżdżę z tym licznikiem już ponad rok, a cyrki zaczęły wychodzić w ostatnim miesiącu. Wątpię żebym wcześniej robił synchronizację w jakiejś określonej kolejności, no chyba, że tak dzieje się po aktualizacji, którą chyba zrobiłem niedawno - nie jestem do końca pewien. Będę pewnie jeździł w tym tygodniu więc dam znać. Jakby co to trasy można zgrywać na dysk i edytować np. programem GPS Track Editor. Wtedy wycinasz wszystkie te strzałki i ścieżka jest taka jak trzeba.
Posted 29 March 2020 - 16:50
I problem powrócił, na cieszyłem się 😅 A już tak fajnie śmigało...
Hej. U mnie od 2 wyjazdów spokój. Licznik działa jak należy. Po raz kolejny wgrałem softa - tego ze strony Mio. Po wgraniu przywróciłem ustawienia fabryczne. Przed jazdą staram się łapać fixa gps na otwartym polu, co by nie było zakłóceń. Wcześniej na jakieś 4 wyjazdy każdy był do bani, więc jest nadzieja.
Posted 01 April 2020 - 06:54
Hej. U mnie od 2 wyjazdów spokój. Licznik działa jak należy. Po raz kolejny wgrałem softa - tego ze strony Mio. Po wgraniu przywróciłem ustawienia fabryczne. Przed jazdą staram się łapać fixa gps na otwartym polu, co by nie było zakłóceń. Wcześniej na jakieś 4 wyjazdy każdy był do bani, więc jest nadzieja.
U mnie też już działa. Nie wiem, to jakaś loteria Jak trasa się prześle z tymi dziwnymi punktami to ją przepuszczam przez GPS Track Editor i filtruje żeby usunęło punkty o prędkości np. powyżej 100 km/h bo te dodatkowe lewe kreski mają zazwyczaj prędkość 1500-2000 km/h. Wtedy zostaje mi ładna czysta trasa i gra gitara