Cytat
Cytat
Nie co pisze producent na ulotce, tylko z własnego doświadczenia!!!, Od pół roku mam klamkomanetki Ultegry 6500 i nijak nie chciały pracować na 8 rzędowej kasecie, więc przeszedłem na 9. Przy 9 i 10 jest łatwiej bo różnica między odstępem koronek jest delikatnie mniejsza niż przy 8 i 9. Kolejną sprawą jest to że lepiej zadziałałby zestaw 9tkowy Campy i na 9tce i na 8mce. Więc jeśli czegoś nie sprawdziłeś to lepiej nie rób zamieszania.
Ano chyba że tak. Nie zmienia to jednak faktu że grubo przegiąłeś z tym ostrzeżeniem, każdy może się mylić, ale nie słyszałem że można dostać za to ostrzeżenie :shock:
Lukasio, powiedz lepiej jaki masz osprzęt i koła. Kaseta musi być dostosowana pod koło i klamki. Tak więc jak masz shimano to nie kupuj kasety campy bo ci nie wejdzie.
A co radzimy? Poszukaj może w takim razie czegoś używanego pod te 8s, choć może być ciężko znaleźć. Ale zdarzają się na allegro jakieś old schoole w stylu sh 600, więc może to był by dobry wybór.
Acha, to w końcu 7s czy 8s??
Możesz też pomyślec o zmianie na 9s, z tym że jak budżet na wszystko to jedyne 300zł to nie ma szans. Może jednak warto dozbierać.. A jak nie to polował bym na używki na allegro. Taki stary sprzęt przetrzyma dłużej niż nie jeden nowy
Obręcze mam mavic, piastę ritchey a kasetę i cały osprzęt sh. Wiem że cam nie jest kompatybilny.