Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#721 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2019 - 22:43

Nie musisz gratulować, bez względu na pachnąca tutaj dwuznaczność ,jesteś przecież obojętny wobec świata więc przynajmniej nie zaprzeczaj sobie. A swoją drogą bingo - znowu aspekt religijny i znowu "niewłaściwe" w twoim mninemiu czyjeś zachowania, przekonania itd

Sprowadzasz za każdym razem do religii. Nie ociera się to normalność.
Nie jestem obojętny wobec świata. Jeśli wysnułeś z czegoś taki wniosek to jesteś wielki.

#722 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2019 - 22:59

Oho, tym razem do niewłaściwego życia i poglądów, dołącza niewłaciwa normalność. A rozmiar buta chociaż mam dobry? Tak jak mówie rozryzgłem Twoje intencje szybciej niż pacierz w przedszkolu

#723 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 28 czerwiec 2019 - 23:03

Jestem na FS od dekady. Ani razu nie groziłem komukolwiek przemocą. W przeciwieństwie do tego twojego koleżki na uchodźctwie, który sugerował ( czym mnie mocno rozbawił ), co by mi nie zrobił, jak by mnie spotkał w realu. Jako moderator ( sic!!! ) porównujesz mnie do psa.
Zastanów się nad sobą i swoją funkcją na forum. To naprawdę żałosne.

Z moich słów wyraźnie wynikało, że postaram się spotkać z tobą i z gościem o ksywce Tobo w sądzie. Słowa dotrzymam.

W którym miejscu w mojej wypowiedzi (nie w twojej głowie) porównałem cię do psa, poproszę cytaty.

Dwa, zarejestrowałeś konto na początku czerwca tego roku. Jakim cudem niby jesteś na forum od 10 lat..?

Spotykaj się w sądzie, spotykaj:

- "Halo, policja, proszę natychmiast przyjechać na internet"
- "Już jedziemy złapać tego draba..!"

Tak to będzie wyglądało, wierzę.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#724 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2019 - 23:13

Szczekasz głośno, to może w końcu ugryź

Masz coś z głową,nie rozumiesz znaczenia wypowiadanych przez siebie słów?

Owszem, jestem od dekady na FS,ostatnio zmieniłem sobie oznaczenie, bo tak chciałem, a system wykasował mi liczbę postów. Po dawnych postach można łatwo mnie poznać.

Skoro pytasz, proszę bardzo: zgłoszę na Policję naruszenie art. 196 k.k. Policja podejmie postępowanie w tej sprawie, namierzy wasze miejsce pobytu. W sprawie karnej będę oskarżycielem posiłkowym, Przyjmij do wiadomości, że internet, a zwłaszcza otwarte forum, na którym się wypowiadasz jest formą działania ,,publicznie'' w sensie art. 196 k.k. Ale niezależnie od tego założę wam obu sprawę o naruszanie dóbr osobistych w sądzie cywilnym. Nie będzie szybko, i nie będzie tanio, ale po wszystkim będzie ci/wam mocno przykro i będzie mocno finansowo bolało.

#725 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 28 czerwiec 2019 - 23:22

Zapomniałeś o łamaniu kołem, wyrywaniu paznokci i przypiekaniu boków ogniem.

#726 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2019 - 23:22

Oho, tym razem do niewłaściwego życia i poglądów, dołącza niewłaciwa normalność. A rozmiar buta chociaż mam dobry? Tak jak mówie rozgryzłem Twoje intencje szybciej niż pacierz w przedszkolu

Błona między palcami z pewnością zmusza cię do wybierania innej tęgości buta.
Niewłaściwa normalność nazywa się nienormalność.

#727 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2019 - 23:25

Masz coś z głową,nie rozumiesz znaczenia wypowiadanych przez siebie słów?

Owszem, jestem od dekady na FS,ostatnio zmieniłem sobie oznaczenie, bo tak chciałem, a system wykasował mi liczbę postów. Po dawnych postach można łatwo mnie poznać.

Skoro pytasz, proszę bardzo: zgłoszę na Policję naruszenie art. 196 k.k. Policja podejmie postępowanie w tej sprawie, namierzy wasze miejsce pobytu. W sprawie karnej będę oskarżycielem posiłkowym, Przyjmij do wiadomości, że internet, a zwłaszcza otwarte forum, na którym się wypowiadasz jest formą działania ,,publicznie'' w sensie art. 196 k.k. Ale niezależnie od tego założę wam obu sprawę o naruszanie dóbr osobistych w sądzie cywilnym. Nie będzie szybko, i nie będzie tanio, ale po wszystkim będzie ci/wam mocno przykro i będzie mocno finansowo bolało.

Pamiętaj- sąd cywilny działa w obie strony. Skalkuluj czy to udźwigniesz.

#728 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2019 - 23:32

Błona między palcami z pewnością zmusza cię do wybierania innej tęgości buta.
Niewłaściwa normalność nazywa się nienormalność.

brrr a już myślałem że to się nazywa norweski pachołek. Dobrze że to tylko nienormalność

#729 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 00:18

Co do rozwiązywania sporów na drodze sądowej. Moim zdaniem nie ma sensu. Tutaj nie ma złych ludzi i pewnie  nikt nie ma złych intencji, tylko każdy ma jakieś tam swoje widzi mi się.
Policja, sądy itd pewnie raz dwa wszystkich namierzy i ustali łącznie z nazwiskiem panieńskim pra babci ale po co to? Raz że będzimy musieli być swiadkami a dwa te cywilne sprawy są bardzo długie.
Mnie gościu który walnął autem i groziło mu 8 lat , wyrok ze sprawy karnej miał dopiero po pół roku od zdarzenia, a na drodze cywilnej gdybym chciał walczyć, jakieś dwa-trzy lata

#730 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 07:56

Ewewntualne "Po co" musicie załatwić między sobą.

Nie myśl. Religia nakłania by tego nie robić.

#731 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 08:11

Nie myśl. Religia nakłania by tego nie robić.

jak widać ateizm wręcz tego zabrania

#732 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 08:47

Religia ma zarządzanie odgórne, z wszystkimi wytycznymi. Będąc człowiekiem religijnym akceptujesz regulamin serwisu. Regulamin ustalają ludzie mądrzejsi i bardziej światli- tak twierdzą- od zwykłego usługobiorcy.

#733 Gosc_Kobretti_*

Gosc_Kobretti_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 09:24

A ja czekam, aż chociaż raz - słownie JEDEN RAZ - wypowiesz się na FS merytorycznie w jakiejkolwiek dziedzinie, gościu.

Ależ mój wpis, jest jak najbardziej merytoryczny.

#734 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3255 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 czerwiec 2019 - 10:10

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#735 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 11:30

Ależ mój wpis, jest jak najbardziej merytoryczny. Mógłbym jeszcze bardziej wgłębić się w ciemną stronę Twojej osobowości, ponieważ wbrew pozorom. nie jest ona specjalnie skomplikowana. Myślę jednak, że określenia których muskałbym użyć, mogłyby Ci się bardzo nie spodobać i mi również zagroziłbyś sądem... :)
Już wiele razy pisałem Ci przecież, gdy jeszcze kryłeś swoją twarz pod nickiem: kugel, krugel, bubel, czy jakoś tak podobnie (przepraszam, ale nie pamiętam już dokładnie), że w sposób mniej lub bardziej wyszukany, obrażasz każdego, kto nawet tylko trochę nie podziela Twojego zdania. Porównujesz dorosłych przecież adwersarzy do gimnazjalistów, do osób o rozumie 15 latka, albo do takich, od których nawet Twoja 11 letnia córka jest mądrzejsza. Albo ostatnio napisałeś tak: „Masz coś z głową, nie rozumiesz znaczenia wypowiadanych przez siebie słów?”...
Takie przykłady można cytować tutaj dziesiątkami jeśli nie setkami, ale to wszystko i tak sprowadza się wyłącznie do jednego, że w mniej lub bardziej zawoalowany sposób. Dajesz niemal wprost do zrozumienia, że prawie każdy jest dla Ciebie niedorozwojem (czyt. idiotą).
Wielce obrażasz się na dosyć potoczną formą, jakiej użył Siara: „Szczekasz głośno, to może wreszcie ugryź”, co w mojej ocenie w żaden sposób nie jest porównaniem Cię do psa, gdyż w tym samym miejscu można użyć równie popularnego powiedzenia, jak np.: „Jesteś jak ta przysłowiowa krowa, co dużo buczy, a mało mleka daje”, lub wielu innych równie potocznych i popularnych form wyrażenie dokładnie tego samego... Czy w tym drugim przypadku, będzie to Twoim zdaniem porównanie Cię to krowy? Myślę, że nie! Podobnie, jak w pierwszym przypadku, absolutnie nie porównano Cię do psa, a jedynie w ten barwny sposób, wskazano na dosyć infantylny sposób Twojego zachowania. Doszukujesz się źdźbła w czyimś oku, a nie dostrzegasz belki we własnym – tak bym to podsumował.

Z własnej woli, wypowiadasz się bardzo ostro i krytycznie, w tym wyjątkowo kontrowersyjnym oraz powodującym konflikty temacie, dajesz się podpuszczać i prowokować, ale od innych oczekujesz Wersalu wobec siebie. Czytając ten temat odnosi się wrażenie, że znakomita większość ma tutaj ubaw po pachy, a tylko Ty jeden spinasz się okrutnie, bulwersujesz i grozisz.
Jeśli nie czujesz się dobrze w wodzie lub nie potrafisz pływać, to może wybierz brodzik, zamiast bezkresu oceanu...

Pozdrawiam.

Kugel = bullet = kula? Zbieżność, faktycznie....

#736 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 16:08

Ależ mój wpis, jest jak najbardziej merytoryczny. Mógłbym jeszcze bardziej wgłębić się w ciemną stronę Twojej osobowości, ponieważ wbrew pozorom. nie jest ona specjalnie skomplikowana. Myślę jednak, że określenia których muskałbym użyć, mogłyby Ci się bardzo nie spodobać i mi również zagroziłbyś sądem... :)

Już wiele razy pisałem Ci przecież, gdy jeszcze kryłeś swoją twarz pod nickiem: kugel, krugel, bubel, czy jakoś tak podobnie (przepraszam, ale nie pamiętam już dokładnie), że w sposób mniej lub bardziej wyszukany, obrażasz każdego, kto nawet tylko trochę nie podziela Twojego zdania. Porównujesz dorosłych przecież adwersarzy do gimnazjalistów, do osób o rozumie 15 latka, albo do takich, od których nawet Twoja 11 letnia córka jest mądrzejsza. Albo ostatnio napisałeś tak: „Masz coś z głową, nie rozumiesz znaczenia wypowiadanych przez siebie słów?”...

Takie przykłady można cytować tutaj dziesiątkami jeśli nie setkami, ale to wszystko i tak sprowadza się wyłącznie do jednego, że w mniej lub bardziej zawoalowany sposób. Dajesz niemal wprost do zrozumienia, że prawie każdy jest dla Ciebie niedorozwojem (czyt. idiotą).

Wielce obrażasz się na dosyć potoczną formą, jakiej użył Siara: „Szczekasz głośno, to może wreszcie ugryź”, co w mojej ocenie w żaden sposób nie jest porównaniem Cię do psa, gdyż w tym samym miejscu można użyć równie popularnego powiedzenia, jak np.: „Jesteś jak ta przysłowiowa krowa, co dużo buczy, a mało mleka daje”, lub wielu innych równie potocznych i popularnych form wyrażenie dokładnie tego samego... Czy w tym drugim przypadku, będzie to Twoim zdaniem porównanie Cię to krowy? Myślę, że nie! Podobnie, jak w pierwszym przypadku, absolutnie nie porównano Cię do psa, a jedynie w ten barwny sposób, wskazano na dosyć infantylny sposób Twojego zachowania. Doszukujesz się źdźbła w czyimś oku, a nie dostrzegasz belki we własnym – tak bym to podsumował.

Z własnej woli, wypowiadasz się bardzo ostro i krytycznie, w tym wyjątkowo kontrowersyjnym oraz powodującym konflikty temacie, dajesz się podpuszczać i prowokować, ale od innych oczekujesz Wersalu wobec siebie. Czytając ten temat odnosi się wrażenie, że znakomita większość ma tutaj ubaw po pachy, a tylko Ty jeden spinasz się okrutnie, bulwersujesz i grozisz.

Jeśli nie czujesz się dobrze w wodzie lub nie potrafisz pływać, to może wybierz brodzik, zamiast bezkresu oceanu...

Pozdrawiam.

To jest czysty troling i na każdym forum z poważnym, normalnym adminem zostałbyś za taki tekst zbanowany.

Nie wypowiadasz się w tematyce rowerowej/szosowej, nie doradzasz nikomu w tej materii, ani sam nie prosisz o poradę, nie dzielisz się swoimi doświadczeniami w tym względzie. Wypowiedz się chociaż raz merytorycznie w kwestiach rowerowych/szosowych. Tego jednak nie robisz. Przez takich jak ty, to forum umiera. Gdy jednak chodzi o to, by komuś nawrzucać, jesteś zawsze w pełnej gotowości. Doskonale pamiętam co ci napisałem przy poprzednim ataku na mnie i powtórzę: jeżeli ktoś rozmawia na FS po koleżeńsku i kulturalnie, odpowiem mu dwa razy grzeczniej. Myślę, że jest sporo osób na FS, z którymi przez sporo lat tak sobie dobrze rozmawiałem, niektórym coś doradziłem i robiłem różne handle, było i jest OK.

Natomiast jeżeli ktoś zachowuje się i wypowiada w tonie chamstwa, wyśmiewania kogoś innego, dostanie to samo ode mnie, tyle że cztery razy mocniej. Nie szukam na FS zaczepki i nie prowokuję. Jeżeli zaś ktoś zachowuje się jak cham i prostak, prowokując celowo i dla zabawy, to musi mieć grubą skórę, bo w konwenanse z prostakami nie wchodzę.

Jak widzę masz problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu: chcę pozwać sądownie dwóch typów, którzy mimo próśb i ostrzeżeń wypowiadali się oszczerczo i wyśmiewali ludzi wierzących oraz ich religię. Prawo jest tu po mojej stronie, a to czy ktoś ma z tego ubaw, czy weźmie to za przejaw ,,napinania się'', czy nie, mam to gdzieś. Podobnie mam głęboko gdzieś twoje poglądy wobec mnie: pozwę tych typów nie za to, jak się do mnie odzywali, nie za zniewagi, ale - jeszcze raz to podkreślę - za naruszenie art. 196 k.k. Możesz więc śmiało pisać sobie zniewagi i bluzgi pod moim adresem jakie sobie tylko chcesz, nie pozwę za to ani ciebie,ani nikogo innego. Nie jesteś w stanie mnie obrazić.

#737 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 29 czerwiec 2019 - 17:46

1487623910_by_anonymous_500.jpg?14876239

#738 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2019 - 17:49

Niczego innego się po tobie nie spodziewałem. Możesz sobie wklejać wrzutki z debilnych dobranocek dla dorosłych, ale w realu będziesz miał sądowe ,,show no mercy''.

Blok ekipa: siara, tobo, kobretti, o żesz...no dobór postaci idealny

Ale do twojej/waszej sytuacji, jak już pozostajemy we właściwej dla ciebie dziecinnej konwencji, pasuje inna bajeczka. Odnośnie łamania zakazów i ich skutków:

#739 Gosc_Kobretti_*

Gosc_Kobretti_*
  • Gość

Napisano 30 czerwiec 2019 - 00:40

Jak widzę masz problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu: chcę pozwać sądownie dwóch typów, którzy mimo próśb i ostrzeżeń wypowiadali się oszczerczo i wyśmiewali ludzi wierzących oraz ich religię.

No to nasz forumowy Don Kichot, porzuca walkę z wiatrakami i wyrusza na wyprawę krzyżową.

Powodzenia w tej krucjacie błędny rycerzu! :)

#740 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 30 czerwiec 2019 - 10:59

Wpisując "Kugel forum szosowe" w guglach wyskakują posty "gosc_Bullet" z całą zawartością innych postów użytkownika kugel.
Pytanie: skoro tak to wygląda to ktoś z administracji czy moderacji musiał cię upomnieć a następie wyprosić stąd. W przeszłości użytkownik musiał wykazać dużą determinację werbalną pod adresem innych użytkowników by zostać pożegnany.

Rozumiem że twoje wypowiedzi zawsze były pełne wyczucia i kultury a mniej kulturalnie odpowiadałeś jedynie w reakcji na czyjeś nieuprzejmości?

Można jednak przyjąć że jedynie reagując a nie atakując nie musiałbyś opuścić forum by wracać pod inną postacią "kuli"? Najprawdopodobniej jednak byłeś autorem takich ataków i to w tematach rowerowych więc takich które nie wiążą się z żadnymi uczuciami poza skopanym ego urażonego Kuli.

Dodaj odpowiedź