Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#921 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 08 wrzesień 2019 - 19:01

Nie wiem, czy obejrzałeś tą ostatnią wypowiedź Anne Marie Waters, ale w tych Twoich trzech zdaniach streszcza się to, o czym ona mówi w tym filmie. Tak, o Tobie mowa. Twoje zachowanie i język wpisują się idealnie w schemat działania ludzi, którzy już klęczą przed islamem i drżą ze strachu przed jakimkolwiek nawet posądzeniem o propagowanie tzw. islamofobii.

Zamiast bronić wolności słowa (co jednak w jakiś sposób próbował robić Siara_iwj), straszysz propagowaniem mowy nienawiści i określasz moje poglądy jako antymuzułmańskie. To tak jak zwolennicy aborcji, którzy mówią o sobie "pro-choice", a przeciwników określają "anti-abortion". Tymczasem ci drudzy są po prostu "pro-life". A ja jestem po prostu pro-chrześcijański, do czego zgodnie z regulaminem mam prawo.   

I powiedz mi jeszcze , którą to konkretnie rasę i narodowość obrażam, poddając krytyce islam? 

W ogóle pojęcia "obrażać" czy "treści uważane za obraźliwe" też są mało precyzyjne.

Czy jest tu jakiś muzułmanin, który poczuł się obrażony?

Prozor, kogo się boisz?

Kto to jest ten "ktoś"?

Czy wspominałem już gdzieś, że w internecie kończy się wolność słowa? 

Obawiam się, że z nadejściem Prozora ten koniec jest coraz bliżej.

Nie, nie oglądam nawiedzonych wypowiedzi osób, które ocierają się o szaleństwo. Poddawać coś krytyce to co innego niż jawnie propagować poglądy typu "W Zakopcu zarzynają owce Bacy i Juhasa", czy "wszystkich nas czeka zguba i ścięcie łba". Oczywiście jest to hiperbolizacja tego co prezentujesz, ale odnosi się wrażenie, że jesteś nawiedzonym gościem, który ubzdura sobie coś, co jest dalekie od rzeczywistości. Coś jak płaskoziemcy, czy antyszczepionkowcy. 

Nie myl wolności słowa, z propagowaniem czegoś. Patrząc na Twoje poglądy, to mam wrażenie, że urodziłeś się jakiś tysiąc lat za późno, powinieneś brać udział w krucjatach. To nie te czasy. O czym również nie pamiętają Twoi antagoniści. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#922 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 08 wrzesień 2019 - 19:08

Prozor, masz stosunkowo niewielki staż w naszej forumowej zagrodzie dla pawianów ;)

To wszystko było już wałkowane w setkach postów i jak groch o ścianę, nie poradzisz.

Jedyne co można robić to poczytać kilka wypowiedzi, może odpowiedzieć parę razy, po czym człowiek stwierdza, że to nie ma sensu i idzie robić coś ciekawszego.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#923 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 08 wrzesień 2019 - 20:13

Co racja, to racja. Fanatyka do niczego raczej się nie przekona.

#924 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 00:12

Nie, nie oglądam nawiedzonych wypowiedzi osób, które ocierają się o szaleństwo.

Więc na jakiej podstawie oceniasz te wypowiedzi, jeśli ich nie oglądasz?

Książki też recenzujesz bez ich przeczytania?

• Dari lubi to

#925 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 09 wrzesień 2019 - 07:52

29070.jpg

i humorystycznie: 

https://www.facebook...32600683467487/

#926 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 09 wrzesień 2019 - 08:18

Szach mat hehe.

#927 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 08:56

Ile filmów od ciebie trzeba (jeszcze) zobaczyć? To samo co ostatnio wkleiłeś 10 stron wcześniej.

#928 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 09 wrzesień 2019 - 09:09

Czyli albo nie ogląda co wkleja, albo nie pamięta co wkleja. To na jakiej podstawie ocenia co wkleja (i nie ogląda, albo zapomina co ogląda)?

Szach mat hehe.

#929 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 10:21

Ile filmów od ciebie trzeba (jeszcze) zobaczyć? To samo co ostatnio wkleiłeś 10 stron wcześniej.

Jesteśmy aktualnie na stronie 47. Dziesięć stron wcześniej było tak: https://szosa.org/to...świecie/page-37. Nawet nie ma tam żadnego mojego posta.

Więc albo nie umiesz liczyć, albo masz jakieś problemy z pamięcią.

#930 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 09 wrzesień 2019 - 10:51

Co racja, to racja. A ja głupi nie sprawdziłem. Mój błąd - @tobo, bądź łaskawy poprzeć swoje twierdzenie o dublu, bo nie chce mi się przedzierać przez to mrowie wpisów o tematyce (no, grzecznie: offtopowej) niezwiązanej z tematem forum.

#931 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 12:24

5 stron. Wybacz.
Kotlet odsmażany tyle razy jest rakotwórczy.

#932 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 12:41

Pięć stron wcześniej, czyli tu: https://szosa.org/to...świecie/page-42

Znów nie widzę.

Tobo, masz jednak problemy z matematyką.

#933 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 13:12

Nie mam żadnych z ironią.
Poza tym pewnie wykasowałeś, dla poprawy wizerunku i statystyk.

#934 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 22:43

Proszę mi tu nie imputować!

Niczego nie wykasowuję i niczego nie dubluję, tobo.

Po prostu Ty nie odróżniasz  jednego filmu od innego.

Anne Marie Waters była na stronie 41 i na stronie 45, ale to były zupełnie różne filmy.

#935 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2019 - 23:01

Ja ci niczego nie amputuję.
Sugeruję żebyś coś swojego dał.
Jakaś fota, jakiś lajf, transmisja na żywo. Cokolwiek. Chociaż zdjęcie z meczetem w tle. Albo jak "niechcący" nadepnąłeś jakiemuś modlącemu się na jego dywanik. Albo że cię ze swojego sklepu wyrzucili jak po ryż i przyprawy do tikki masali poszedłeś.
Jakiś choćby jeden dowód ich złej woli chociaż.

#936 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 wrzesień 2019 - 07:26

O, i to byłoby ciekawe. Popieram. Bo póki co to tak jakbym słyszał płaskoziemca, który rzuca "dowodami" w postaci wypocin innych nawiedzonych. Albo antyszczepionkowców. Tak więc Marvelo do dzieła, stwórz własny reportaż na temat zagrożenia Rzeczpospolitej na skutek rozprzestrzeniania się innowierców. Czy jakoś tak. 

Powodzenia życzę. Będzie potrzebne.

#937 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 09:09

Żeby było jasne : ja nie twierdzę że to są nawiedzeni, tylko, ludzie. Nie wątpię że w muzułmańskim sposobie widzenia pewne rzeczy są oczywiste i konieczne.
Natomiast to co mnie interesowało to czy marvelo w polskich realiach został tym osobiście dotknięty bo ja w angielskich (żyjąc w największym ich skupisku) nie.
Różnica między mną a nim jest taka że ja widzę tych ludzi na co dzień. Kolejna różnica- nie wrzucam wszystkich - jak marvelo- do jednego wora.
A on na to że robienie pewnych rzeczy jest naturą tej religii.
Tylko realnie wielu wyznawców nie podchodzi fanatycznie do swojej religii.
Niech wskaże mi chrześcijan którzy trzymają się nauk Chrystusa. Nie ma ich więcej niż piąte miejsce po przecinku procenta. Chrześcijaństwo to religia miłości, w praktycznym wydaniu religia bez miłości o jakiej mówił Chrystus.
I w tym względzie oni wystawiają "złe" świadectwo swojej religijnosci. Chrześcijanie "dobre".
Bo w praktyce liczy się to co ludzie robią. Tylko żeby to stwierdzić trzeba z tymi ludźmi przebywać. A do tego nasz forumowy specjalista od islmskiej doktryny nie jest zdolny. I niech w oficjalnej wersji będzie że się boi.
  • hank lubi to

#938 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 10:47

Niech wskaże mi chrześcijan którzy trzymają się nauk Chrystusa. Nie ma ich więcej niż piąte miejsce po przecinku procenta. Chrześcijaństwo to religia miłości, w praktycznym wydaniu religia bez miłości o jakiej mówił Chrystus.
I w tym względzie oni wystawiają "złe" świadectwo swojej religijnosci. Chrześcijanie "dobre".

Składam do moderacji wniosek o udzielnie userowi @tobo ostrzeżenia na podstawie Regulaminu FS:

Użytkownikowi zabrania się:

2. Obrażania (...) religii

Pytam skąd ten użytkownik ma takie informacje względem Chrześcijaństwa i wyznawców tej religii? Czy on wie, jaka jest liczba Chrześcijań na świecie i skąd, na jakiej podstawie jest tu stawiana teza, że tylko ułamkowa część tej ( wielkiej ) liczby przestrzega zasad swojej wiary,  Ewidentnie jest to wypowiedź będąca wynikiem uprzedzeń i fobii na punkcie tej religii. Nawiasem mówiąc, gdyby nie Chrześcijaństwo i jego etyka, z której rozwinęły się prawa człowieka, to wielu mądrali z tego wątku nie miałoby okazji do wypisywania tu bzdur.

Do dzieła Panie Moderatorze Prozor, masz okazję wykazać się swoim obiektywizmem w traktowaniu użytkowników.

#939 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 10:55

Wskaż DOKŁADNIE gdzie kogoś obraziłem.

Moja wiedza wynika z 44 lat życia w krajach gdzie oficjalnie religia której bronisz jest dominującą i do której przypisuje się bądź przypisują się sami ludzie w tych krajach mieszkający.
A jeśli jesteś specem od zapatrywań Chrystusa (za takiego się uważasz) to wiesz o czym piszę.

#940 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 wrzesień 2019 - 11:42

Niestety, ale w tym przypadku mogę jedynie subiektywnie przyznać rację Tobo. Chrześcijan żyjących w pełni zgodnie z nauka Chrystusa jest jak leków na lekarstwo. Pozostali to typowe suplementy diety, reklamowane jako coś związanego z farmakologią. Mam nadzieję, że rozumiesz porównanie. A moralność tych ostatnich to typowa moralność pani Dulskiej. Pozorna i na pokaz. Kiedyś zalazła za skórę moja była księgowa, biegająca co chwilę do spowiedzi, przepraszająca przed samą spowiedzią, a chwilę po znowu dokazująca ile wlezie. Potrafiła wyzywać ludzi od chamstwa najgorszego, tylko dlatego, że ktoś nie podzielał jej (świętego wg niej) zdania. Oczywiście codziennie w kościele, codziennie komunia. Wg niej była najświętszą istotą zaraz po Bogu. Dla mnie złem wcielonym. 

I chociaż ona była takim dość ekstremalnym przykładem (i nie jedynym!), to przeciętny Kowalski/Kowalska moralność chrześcijańską modyfikuje pod swoje potrzeby. Zresztą podobnie jak islamiści itd.

Szczerze mówiąc, gdyby nie bat Inkwizycji i zamordyzm władz kościelnych, to prawa człowieka rozwinęłyby się zdecydowanie szybciej niż stało się to pod czujnym okiem władz watykańskich. I nie tylko watykańskich. Do czasów rozluźnienia kagańca władz kościelnych prawa człowieka były respektowane tylko dla szlachty. Prawa człowieka w państwach wyznaniowych są traktowane jako podrzędne - czym mniej religii, tym więcej praw człowieka. Widać to obecnie jeszcze w państwach islamskich, gdzie kobiety mogą co najwyżej pomarzyć o pełni praw człowieka.

Dodaj odpowiedź